Εκλογές 2023: Αντίστροφη μέτρηση για τα ψηφοδέλτια της ΝΔ – Εκκρεμότητες ακόμα στην Εύβοια

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ32

Το ένα μετά το άλλο «τσεκάρουν» οι επιτελείς της ΝΔ σε συνεργασία με το Μέγαρο Μαξίμου τα ελάχιστα κενά «κουτάκια» των ψηφοδελτίων της ΝΔ, τα οποία είναι σε φάση τελικής ανακοίνωσης.

Ήδη, έχουν ανακοινωθεί τα ψηφοδέλτια στο Λεκανοπέδιο και σχεδόν στο σύνολο τους τα ψηφοδέλτια της Θεσσαλονίκης, ενώ τις επόμενες μέρες ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα κληθεί να πάρει τις τελικές αποφάσεις.

Και μπορεί οι εκλογές να μην έχουν προκηρυχθεί και τυπικά, στο γαλάζιο επιτελείο, όμως, θεωρούν ότι είναι δίκαιο οι υποψήφιοι να κάνουν Πάσχα-και άρα εκστρατεία-εν γνώσει του ότι είναι στο ψηφοδέλτιο.

Εξ ου και οι ανακοινώσεις θα πρέπει να αναμένονται από την επόμενη εβδομάδα, αφού ο κ. Μητσοτάκης δώσει τις τελικές εγκρίσεις για ορισμένες «δύσκολες» περιπτώσεις, αν και αρμόδια στελέχη σπεύδουν να αποδραματοποιήσουν τη σχετική διαδικασία, λέγοντας ότι δεν θα πρέπει να αναμένονται μεγάλες εκπλήξεις.

Περιοχές όπου υπάρχει ακόμα εκκρεμότητα είναι, μεταξύ άλλων, η Εύβοια, η Φθιώτιδα, η Κέρκυρα, η Πιερία, η Α’ Θεσσαλονίκης και η Πρέβεζα, ενώ οι συνολικές εκκρεμότητες επί της ουσίας είναι περίπου 10.

Ήδη χθες ανακοινώθηκε ότι θα είναι υποψήφιος στην Α’ Πειραιώς ο γιατρός και υποψήφιος δήμαρχος το 2019 Νίκος Βλαχάκος, ο οποίος είναι αδερφός του ήρωα των Ιμίων Παναγιώτη Βλαχάκου. Η είσοδο του κ. Βλαχάκου, μαζί με τη Δόμνα Μιχαηλίδου στο ψηφοδέλτιο ανακατεύουν την τράπουλα σε μια περιφέρεια, όπου η ΝΔ έχει ήδη τέσσερις βουλευτές που θα διεκδικήσουν επανεκλογή (Κ. Κατσαφάδος, Γ. Μέλας, Ν. Βλαχάκος, Ν. Δούνια). Στην Ηλεία θα είναι ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, ενώ χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου «έκαψε» και επισήμως τα όποια σενάρια για υποψηφιότητα του πρώην βουλευτή Θέμη Χειμάρα στη Φθιώτιδα και της Μαρίας Σπυράκη στην Α’ Θεσσαλονίκης.

Αργεί το Επικρατείας

Και επειδή η προοπτική ανακοινώσεων φέρνει και… σπουδή για το σύνολο των υποψηφιοτήτων της ΝΔ, το τελευταίο που θα κλείσει θα είναι το ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Για εκεί προορίζεται ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης, ενώ ακούγεται έντονα, όπως έχει γράψει το «ΘΕΜΑ» εδώ και καιρό ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης.

Από τα ονόματα των νυν κυβερνητικών στελεχών που έχουν ακουστεί είναι της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας Μίνας Γκάγκα, η οποία, όμως, ενδιαφέρεται και για την Ευρωβουλή, αλλά και του επικεφαλής του οικονομικού γραφείου του πρωθυπουργού Αλέξη Πατέλη. Κανένα, όμως, από αυτά δεν είναι κλειδωμένο, ενώ ο κ. Μητσοτάκης θέλει να έχει στη σύνθεση και αρκετές γυναίκες και σε εκλόγιμες θέσεις. Όπως είναι φυσικό, συνεπώς, την τελική σύνθεση του Επικρατείας θα μάθουμε λίγο πριν την ανακοίνωση του.

Δείτε όλες τις ειδήσεις του eviathema.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Καταγγελία αναγνώστη: “Γίνεται της “Πόπης” σε παράνομα παρκαρισμένα αυτοκίνητα στη Χαλκίδα” [ΦΩΤΟ]

Σε 4 χρόνια φυλάκιση καταδικάστηκε υπάλληλος του δήμου Κύμης Αλιβερίου για υπεξαίρεση και πλαστογραφία

Αποκαλυπτικό Ρεπορτάζ ΣΚΑΙ – Φάκελος Υγεία: Τα χρόνια προβλήματα των νοσοκομείων [ΒΙΝΤΕΟ]

Χαλκίδα: 41χρονη λήστεψε και χτύπησε ηλικιωμένη στην μέση του δρόμου

Διάρρηξη σε καφέ στα Ψαχνά Ευβοίας τα ξημερώματα – Η κάμερα έπιασε τον δράστη την ώρα που άδειαζε την ταμειακή μηχανή [ΒΙΝΤΕΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ]