Εκλογές 2023: Κατεβαίνει με το κόμμα του ο Ηλίας Κασιδιάρης

kasidiaris

O Ηλίας Κασιδιάρης ανακοίνωσε πως θα είναι κανονικά υποψήφιος στις εκλογές της 21ης Μαΐου με το δικό του κόμμα και όχι συνεργαζόμενος με το ΕΑΝ, το οποίο επίσης αναμένεται να έχει ψηφοδέλτιο στη διαδικασία.

Ο καταδικασμένος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής, ενημέρωσε επίσης πως πρόεδρος του κόμματος «Εθνικό Κόμμα Έλληνες» θα είναι ο Ταξίαρχος Δημήτριος Χατζηλιάδης.

Στη δήλωση του σημειώνει: «Στις εκλογές της 21ης Μαΐου θα είμαι υποψήφιος στην Α’ Αθηνών με το «Εθνικό Κόμμα Έλληνες» με πρόεδρο τον Καθηγητή της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων, Ταξίαρχο Δημήτριο Χατζηλιάδη. Πάνω από μισό εκατομμύριο Έλληνες στηρίζουν αυτήν την στιγμή αποδεδειγμένα το κόμμα μας. Έχουμε υποχρέωση απέναντί τους να δώσουμε τη μεγάλη πολιτική και νομική μάχη μέχρι το τέλος. Όποιος επίορκος Κυβερνητικός ή Δικαστικός παράγοντας επιχειρήσει να στερήσει παρανόμως τα πολιτικά δικαιώματα μισού εκατομμυρίου Ελλήνων και να καταργήσει τις ελεύθερες εκλογές, θα διαπράξει το Κακούργημα της εσχάτης προδοσίας που τιμωρείται με ισόβια. Στις 2 Μαΐου στον Άρειο Πάγο θα αναμετρηθεί το Δίκαιο με το Άδικο, ο Νόμος με την Παρανομία, η Δημοκρατία (που εκπροσωπείται από το Εθνικό Κόμμα Έλληνες) με την τυραννία του πολιτικού συστήματος. Έχω χάσει ήδη 3,5 χρόνια της ζωής μου μέσα σε καθεστωτικές φυλακές, γιατί δεν σταμάτησα ποτέ να μάχομαι υπέρ Πίστεως και Πατρίδος. Όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα της Δικαστικής μάχης που έρχεται, να είστε βέβαιοι για ένα πράγμα: πως ο ανένδοτος αγώνας για το Δίκαιο, την Αλήθεια και την Ελλάδα θα συνεχιστεί και θα είναι νικηφόρος».






«Προξενιά» με κόμματα της ακροδεξιάς

Τις τελευταίες ημέρες υπήρξε οριστικό «διαζύγιο» μεταξύ του καταδικασμένου και φυλακισμένου Κασιδιάρη με τον πρώην αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Αναστάσιο Κανελλόπουλο, ο οποίος και είχε συμφωνήσει να τον αντικαταστήσει στην ηγεσία του κόμματος. Ο ίδιος αναμένεται να κατέβει με το δικό του κόμμα που ονομάζεται «ΕΑΝ».

Εξάλλου, σύμφωνα με τις πληροφορίες που διέρρευσαν τις τελευταίες ώρες στελέχγη του κόμματος αναζητούν άλλα «προξενιά», κοινώς άλλες συνεργασίες με κόμματα, που κινούνται στην ευρύτερη ακροδεξία.