Εκλογές 2023: LIVE μετάδοση των αποτελέσματων της Εύβοιας μέσω διαδραστικού χάρτη

ευβοια εκλογες 2023

Τα αποτελέσματα των εθνικών εκλογών 2023 αναμένεται να ανακοινωθούν σε χρόνο ρεκόρ. Οι κάλπες άνοιξαν το πρωί της Κυριακής 21 Μαϊου στις 7 το πρωί και θα κλείσουν στις 19:00 το απόγευμα.

Δείτε Live τα αποτελέσματα των εκλογών 2023 στην Εύβοια

Δείτε Live τα αποτελέσματα των εκλογών 2023 στην Βοιωτία

Δείτε Live τα αποτελέσματα των εκλογών 2023 στην Φθιώτιδα

Δείτε Live τα αποτελέσματα των εκλογών 2023 στην Ευρυτανία

Δείτε Live τα αποτελέσματα των εκλογών 2023 στην Φωκίδα

Πρώτη φορά το 2023 αναμένεται έως τις 21:00 να δημοσιευθεί το 80% των αποτελεσμάτων, καθώς τα εκλογικά τμήματα εφοδιάστηκαν με 20.000 tablets και θα μεταδίδουν άμεσα την καταμέτρηση στο υπουργείο Εσωτερικών.

Για τη μετάδοση των αποτελεσμάτων των εθνικών εκλογών της 21ης Μαΐου, η οποία γίνεται απ’ ευθείας στο υπουργείο Εσωτερικών, όπως προβλέπεται από το άρθρο 94Α του π.δ. 26/2012, θα ακολουθηθούν τα εξής βήματα:

Αμέσως μετά το πέρας της διαλογής των ψηφοδελτίων υπέρ των συνδυασμών, ο δικαστικός αντιπρόσωπος μεταδίδει στο υπουργείο Εσωτερικών το αποτέλεσμα, κάνοντας χρήση της συσκευής ασφαλούς μετάδοσης (SRT).

Διαβάστε το ΦΕΚ, πατώντας ΕΔΩ.

Ειδικότερα, μεταδίδει:

Α) Τον ολικό αριθμό των εκλογέων που είναι εγγεγραμμένοι στο εκλογικό τμήμα.

Β) Τον ολικό αριθμό των εκλογέων που ψήφισαν.

Γ) Τον αριθμό των ψηφοδελτίων που αναγνωρίστηκαν ως έγκυρα.

Δ) Τον αριθμό των άκυρων ψηφοδελτίων.

Ε) Τον αριθμό των λευκών ψηφοδελτίων.

ΣΤ) Τον αριθμό των έγκυρων ψηφοδελτίων που έλαβαν κάθε συνδυασμός και κάθε μεμονωμένος υποψήφιος.

Στη συνέχεια ο δικαστικός αντιπρόσωπος παραδίδει το έντυπο του αποτελέσματος εκλογής υπέρ των συνδυασμών σε πιστοποιημένο αγγελιαφόρο του δήμου (πριν την έναρξη καταμέτρησης των σταυρών υπέρ των υποψηφίων).

Το έντυπο ψηφιοποιείται σε δημοτικό κατάστημα επιλογής του οικείου δήμου και αποστέλλεται μέσω του Υποσυστήματος Μετάδοσης Εκλογικών Αποτελεσμάτων του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Ηλεκτρονικής Διακίνησης Εγγράφων ΙΡΙΔΑ 2.0, στην έδρα της εκλογικής περιφέρειας.

Έπειτα, από την έδρα της εκλογικής περιφέρειας, το αποτέλεσμα της εκλογής υπέρ των συνδυασμών μεταδίδεται τηλεφωνικά στο υπουργείο Εσωτερικών.

Έπειτα ο δικαστικός αντιπρόσωπος καταμετρά τις ψήφους υπέρ υποψηφίων (σταυρούς προτίμησης) και μεταδίδει το αποτέλεσμα στο υπουργείο Εσωτερικών με χρήση της συσκευής ασφαλούς μετάδοσης (SRT), ακολουθώντας τις εσώκλειστες οδηγίες.

Οι περιφέρειες και οι δήμοι μπορούν να λαμβάνουν τα αποτελέσματα υπέρ των συνδυασμών και υπέρ των υποψηφίων από το υπουργείο Εσωτερικών για ενημέρωση των ιστοσελίδων τους και γενικότερα των ενδιαφερομένων.

Οι διατάξεις της παρούσας παραγράφου διαλαμβάνουν και τα εκλογικά τμήματα εκτός ελληνικής επικράτειας. Δεν επιτρέπεται οι περιφερειακές ενότητες να ανακοινώνουν, καθ’ οιονδήποτε τρόπο, εκλογικά αποτελέσματα σε μέσα μαζικής ενημέρωσης, ιστοχώρους και μέσα κοινωνικής δικτύωσης εάν δεν έχει προηγηθεί η μετάδοσή τους από το υπουργείο Εσωτερικών.

Έλα στo viber του eviathema.gr για ειδήσεις από την Εύβοια με ένα κλικ