Η Ελλάδα απειλεί με βέτο την Αλβανία λόγω Μπελέρη

mpeleri

Επιδείνωση στις σχέσεις Ελλάδας-Αλβανίας, με την Ελλάδα να απειλεί τη γειτονική χώρα με βέτο λόγω της υπόθεσης Φρέντι Μπελέρη.

Δείτε το ρεπορτάζ που μετέδωσε ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΙ, Γιάννης Καντέλης, στην εκπομπή “ΣΗΜΕΡΑ”, με τον Δημήτρη Οικονόμου και τον Άκη Παυλόπουλο:

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα συμμετάσχει σήμερα και αύριο στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες.

Το βράδυ της Τετάρτης, ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με πληροφορίες, επανέλαβε στη Σύνοδο ΕΕ – Δυτικών Βαλκανίων στις Βρυξέλλες την πάγια θέση της Ελλάδας ότι το θέμα ανάληψης καθηκόντων από τον Φρέντι Μπελέρη και το δικαίωμά του σε μια δίκαιη δίκη δεν αποτελεί διμερές ζήτημα Ελλάδας-Αλβανίας, αλλά θέμα σεβασμού του κράτους Δικαίου, που αποτελεί την κορωνίδα της ενταξιακής διαδικασίας.

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε την ειλικρινή διάθεση της Ελλάδας να επιλυθεί αυτό το ζήτημα, υπογραμμίζοντας ότι η χώρα μας υπήρξε και παραμένει από τους πρωτεργάτες της ενταξιακής προοπτικής των Δυτικών Βαλκανίων.