Ένταση Γεραπετρίτη με Σκουρλέτη στη Βουλή
in

Πρόταση μομφής: Ένταση Γεραπετρίτη με Σκουρλέτη στη Βουλή για τα sms στον Φουρθιώτη

Ανέβηκαν επικίνδυνα οι τόνοι στη Βουλή, κατά τη διάρκεια συζήτησης της πρότασης μομφής, όταν ο Γιώργος Γεραπετρίτης αναφέρθηκε στην υπόθεση Φουρθιώτη.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, ακούγοντας την τοποθέτηση του υπουργού Επικρατείας, ζήτησε την παραίτησή του, ενώ ο δεύτερος κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση για πολιτικό καιροσκοπισμό.

Ο υπουργός επικρατείας σημείωσε για ακόμη μια φορά ότι είχε μια τυπική επικοινωνία με τον Μένιο Φουρθιώτη και έκανε λόγο για υποκλοπή των μηνυμάτων του. «Αυτή τη στιγμή με μέμφεστε όχι για το τι έχω πει αλλά αποκλειστικά για το γεγονός ότι έχω μια επικοινωνία. Ήταν δύο μηνύματα, προϊόντα υποκλοπής» είπε – μεταξύ άλλων – ο Γιώργος Γεραπετρίτης. «Δεν διαψεύσατε την ύπαρξη των sms και των συνομιλιών στελεχών σας με τον κ. Φουρθιώτη, αντίθετα τα επιβεβαιώσατε και ως προς το περιεχόμενο και ως προς την ύπαρξή τους» είπε αρχικά, από την πλευρά του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης.

«Από εκεί που προέρχομαι υφίστανται όρια ευπρέπειας»

«Είναι δυστυχές το γεγονός, ότι σε μια ύψιστη κοινοβουλευτική διαδικασία, επιλέγει η αντιπολίτευση να προσωποποιήσει ζητήματα. Και αντί να έχουμε μια συζήτηση περί δημοσίων πολιτικών, έχουμε μια συζήτηση για ένα κυνήγι μαγισσών, το οποίο αυτή τη στιγμή έχει ξεκινήσει η αντιπολίτευση και προφανώς στοχεύει εμένα και δι’ εμού τον Πρωθυπουργό» είπε αρχικά ο υπουργός επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης

«Είμαστε δυο διαφορετικοί κόσμοι, εγώ από εκεί που προέρχομαι και εκεί που θα επιστρέψω, υφίστανται όρια και κανόνες. Υφίστανται όρια ευπρέπειας και υφίστανται όρια σε σχέση με την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Η ευκολία με την οποία επιχειρείτε να διασύρετε ανθρώπους υπερβαίνει κάθε όριο και κάθε κανόνα. Αυτό συνέβη στην προηγούμενη διακυβέρνηση με διώξεις που συνέβησαν εντός της Βουλής και συμβαίνει σήμερα με την στοχοποίηση ανθρώπων και την αποδόμηση χαρακτήρων. Δεν είμαστε όλοι το ίδιο και δεν θα υιοθετήσω εγώ τουλάχιστον αυτήν την τακτική. Μιλήσατε για το συγκεκριμένο πρόσωπο, που έχει γίνει η αιχμή του δόρατος της αξιωματικής αντιπολίτευσης τον κ. Φουρθιώτη.

Τον κ. Φουρθιώτη δεν τον έχω δει ποτέ. Δεν έχω βγει ποτέ σε καμία εκπομπή του, δεν έχω δώσει συνέντευξη σε κανένα έντυπό του. Στον κ. Φουρθιώτη μιλάω στον πληθυντικό όπως διαπίστωσε η κοινωνία και όπως διαπιστώσατε και εσείς από τα μηνύματα υποκλοπών, τα οποία εσείς διαχέετε και στον χώρο της Βουλής ως μεταπράτης προϊόντος εγκλήματος. Διότι πρόκειται για προϊόντα εγκλήματος» σημείωσε ο υπουργός Επικρατείας.

«Δεν έχω κάτι να κρύψω»

«Έχω πράγματι επικοινωνήσει 3 ή 4 φορές με τον ίδιο τηλεφωνικά, βεβαίως πριν προκύψει το οποιοδήποτε θέμα παράνομης δράσης. Έχουμε προφανώς διαφορετική αντίληψη για τα πράγματα, στη δική μου αντίληψη περί δημόσιας εξουσίας όταν οποιοσδήποτε υποβάλλει μια αναφορά, που αποτελεί συνταγματικό δικαίωμα. Η αναφορά πρέπει να λάβει απάντηση, όχι επιλεκτική, απάντηση επί της ουσίας. Ξέρετε και στους δημοσιογράφους και εκδότες των δικών σας εφημερίδων, στον ίδιο ακριβώς τόνο και με τον ίδιο τρόπο απαντώ. Σε οτιδήποτε τίθεται που αφορά ζητήματα που έχουν να κάνουν με το νομοθετικό έργο ή δικά τους αιτήματα προφανώς λαμβάνουν απάντηση. Δεν γίνεται ποτέ εν κρυπτώ, γίνεται πάντα διαφανώς. Εγώ δεν έχω κάτι να κρύψω» υπογράμμισε ο Γιώργος Γεραπετρίτης.

Και πρόσθεσε: «Άρα αυτή τη στιγμή με μέμφεστε όχι για το τι έχω πει αλλά αποκλειστικά για το γεγονός ότι έχω μια επικοινωνία. Ήταν δύο μηνύματα, προϊόντα υποκλοπής, που το μεν ένα είναι ευχετήριο απαντητικό στον πληθυντικό και το άλλο είναι απάντηση σε ένα αίτημα που υπεβλήθη και η απάντηση είναι αρνητική. Απορρίπτεται το αίτημα που ετέθη από τον κ. Φουρθιώτη και τον σταθμό του».

«Αυτή την τακτική δεν θα την ακολουθήσω. Αυτού του τύπου ο πολιτικός καιροσκοπισμός που θεωρεί ότι κάθε μέσο είναι θεμιτό για να εξυπηρετήσουμε τον πολιτικό μας σκοπό, δεν ταιριάζει στη σκέψη μου. Δεν ζήτησα κανένα αντάλλαγμα, δεν έκανα καμία συναλλαγή, δεν φοβάμαι τίποτε. Μπορείτε να στοχοποιείτε όσο θέλετε. Σήμερα υιοθετείτε τον κ. Φουρθιώτη ως πολιτικό σας παιδί, αναμασάτε τα λεγόμενά του» σημείωσε.

Σκουρλέτης: Δεν διαψεύδεται την ύπαρξη των sms

«Δεν διαψεύσατε την ύπαρξη των sms και των συνομιλιών στελεχών σας με τον κ. Φουρθιώτη, αντίθετα τα επιβεβαιώσατε και ως προς το περιεχόμενο και ως προς την ύπαρξή τους. Στο μόνο που αναφερθήκατε είναι ότι παρανόμως εκλάπησαν. Το πολιτικό ζήτημα δεν είναι από πού βρέθηκαν, αλλά ότι ένας υπουργός Εργασίας απολογείται σε έναν παρουσιαστή του επιπέδου και των χαρακτηριστικών του κ. Φουρθιώτη και του ζητάει συγγνώμη» δήλωσε αρχικά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Αυτός ο κύριος είχε 15 άτομα αστυνομική φρουρά όταν γνωρίζουμε ότι δεν μας περισσεύουν οι αστυνομικοί. Πόσους θα διορίσετε για να έχετε ακόμα και στους Φουρθιώτηδες 14 άτομα, όταν υπάρχει άγριο έγκλημα έξω; Αυτά είναι προκλητικά» πρόσθεσε.

«Θα έπρεπε να είχατε παραιτηθεί ήδη ή να αποπεμφθείτε, το γεγονός ότι ο Πρωθυπουργός σας κρατάει σημαίνει ότι έχει και αυτός την πλήρη ευθύνη για τις σχέσεις διαπλοκής, συναλλαγής που χτίζει η κυβέρνησή σας με τους Φουρθιώτηδες. Λίστα Πέτσα, Φουρθιώτηδες, σχέσεις διαπλοκής δεν θα σας σώσουν» υπογράμμισε ο Πάνος Σκουρλέτης.

Γεραπετρίτης: Διαστρεβλώνετε την πραγματικότητα

«Θέλησα να απαντήσω με πραγματικά περιστατικά και επιχειρήματα. Λυπάμαι κ. Σκουρλέτη γιατί αντιλαμβάνομαι ότι το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι απλώς να δημιουργήσετε μια σύγχυση για την πραγματικότητα για την επιδίωξη πρόσκαιρων πολιτικών ωφελημάτων. Διαστρεβλώνετε την πραγματικότητα, χρησιμοποιείτε κάθε θεμιτό και αθέμιτο μέσο” απάντησε ο Γιώργος Γεραπετρίτης.

«Θα σας πω ένα και μόνο πράγμα σε αυτή την κυβέρνηση και σε ότι αφορά εμένα προσωπικά δεν έχει υπάρξει ούτε μία στιγμή, που να εξυπηρετήθηκε ιδιωτικό συμφέρον. Θα ήμουν καλύτερα να βρισκόμουν εκτός πολιτικής. Ξέρετε, μερικοί άνθρωποι από εδώ έχουν και ζωή και έξω, μπορούν να βρίσκονται και εκτός πολιτικής και να είναι εξίσου καλά» επεσήμανε ο υπουργός επικρατείας, προκαλώντας φωνές από τον Πάνο Σκουρλέτη.

Πηγή newsit

Διαβάστε Επίσης:

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ – Συναγερμός στις Αστυνομικές Αρχές της Εύβοιας: Εξαφανισμένος ο αλλοδαπός μετά την καταγγελία βιασμού

Τραγωδία στην Εύβοια: Βρέθηκε νεκρός σε λίμνη αίματος μέσα στο σπίτι του

ΣΟΚ στην Εύβοια: Καταγγελία βιασμού από 19χρονη – “Μου πρόσφερε ναρκωτικά και πήγε να με βιάσει”

Τραγωδία στην Νότια Εύβοια – Άνδρας βρέθηκε κρεμασμένος μέσα σε εγκαταλειμμένο σπίτι

Χαλκίδα: Φωτιά στο Λαός και Καλαμάκι – Εκκενώθηκε το κτήριο [ΦΩΤΟ -ΒΙΝΤΕΟ]

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Κατατέθηκε η πρώτη αγωγή κατά της ΑΤΤΙΚΗΣ ΟΔΟΥ από εγκλωβισμένη οδηγό !

Εύβοια: Χειροπέδες σε ανήλικους στην Χαλκίδα για κλοπή μοτοσυκλέτας

Εύβοια: Άσχημη τροπή για τον ληστή σε κατάστημα στο κέντρο της Χαλκίδας – Τον ακινητοποίησε γείτονας και τον συνέλαβε η αστυνομία

Τρόμος στην Χαλκίδα: Μπήκαν σε σπίτι με μαχαίρι και τσεκούρι για ληστεία – Τους εντόπισε αστυνομικός εκτός υπηρεσίας

Ακολουθήστε το eviathema.gr στο  GOOGLE NEWS ΕΥΒΟΙΑ ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΥΒΟΙΚΗ EVIATHEMA

Δείτε τα τελευταία νέα από την Εύβοια, Βόρεια Εύβοια, Νότια Εύβοια

Θλίψη στην Εύβοια – Πέθανε πρώην Αντινομάρχης

Βόρεια Εύβοια: Έφυγε από την ζωή ο γνωστός συνδικαλιστής Βασίλης Τάρλας