Έντονη κινητικότητα στο Αιγαίο 15 τουρκικών πολεμικών πλοίων – Εν πτήση ήδη από Κύπρο ο Ευβοιώτης αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος

21 Ιουλίου 2020, 6:35 μμ
Facebook
Twitter
Pinterest
Threads

Του Χρήστου Μαζανίτη

Τη στιγμή που ο τουρκικός υδρογραφικός σταθμός της Αττάλειας εξέδιδε παράνομη NAVTEX για την πραγματοποίηση σεισμολογικών ερευνών από το Ορούτς Ρέις εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, στον ναύσταθμο του Ακσάζ, απέναντι από τη Ρόδο παρατηρείτο αυξημένη κινητικότητα από τον τουρκικό Στόλο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, μέχρι τις 4 το απόγευμα της Τρίτης είχαν αποπλεύσει συνολικά 15 πλοία του τουρκικού πολεμικού ναυτικού, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι ήταν πέντε Φρεγάτες και δέκα μικρότερου μεγέθους, τάξης πυραυλάκατου και κορβέτας.

Ο Ευβοιώτης Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος βρίσκεται ήδη εν πτήσει από την Κύπρο, σύμφωνα με αναφορές κυπριακών ΜΜΕ.

Mε την φωτιά παίζουν στο Καστελόριζο οι Τούρκοι – Άλλες 11 υπερπτήσεις

Η κατάσταση μοιάζει αρκετά αντίστοιχη που είχε συμβεί πριν από δύο χρόνια, πάλι με το Oruc Reis συνοδεία δύο τουρκικών πολεμικών, τότε που βρήκε απέναντι του την Φρεγάτα Νικηφόρος Φωκας, κι ένα υποβρύχιο κλάσης Παπανικολής.

Δείτε τα τελευταία νέα από την Εύβοια στο eviathema.gr, Βόρεια Εύβοια, Νότια Εύβοια.