Έρχεται νέος ανασχηματισμός στην Κυβέρνηση;

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣΚΥΡΙΑΚΟΣΧΑΛΚΙΔΑ

«Κίτρινη κάρτα» έβγαλε από το σακάκι του ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κουνώντας τη μπροστά στα έκπληκτα μάτια των υπουργών του.

Το μήνυμα ήταν ξεκάθαρο: θα ακολουθήσει «κόκκινη» σε όποιον αμφισβητεί τη δέσμευση του για εκλογές στο τέλος της τετραετίας και έχει κατεβάσει από τώρα τα μολύβια.

Πως προέκυψε αυτή η αποστροφή του λόγου του Κυριάκου Μητσοτάκη; Συνέβη κάποιο… «παρατράγουδο»;

Καλά ενημερωμένες πηγές σημειώνουν με έμφαση ότι η… «προειδοποίηση» δεν ήταν σχήμα λόγου. Ο Πρωθυπουργός, εξηγούν, έχει πλήρη εικόνα για κάθε υπουργό… Αν δηλαδή επικεντρώνει την προσοχή του στο έργο του στο υπουργείο και «βάζει πλάτη» σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία για την κυβέρνηση και τη χώρα ή «δουλεύει» μόνο την… επανεκλογή του.

Στο Μέγαρο Μαξίμου αλλά και στο γραφείο του στη Βουλή έχουν φτάσει δε και «παράπονα» βουλευτών που είναι υποψήφιοι στις ίδιες εκλογικές περιφέρειες με μέλη της κυβέρνησης, ότι πέφτουν συνεχώς επάνω σε υπουργικά ρουσφέτια, κάνοντας τον… προεκλογικό αγώνα «άνισο». Με άλλα λόγια κάποιοι υπουργοί πιστεύουν ότι το χαρτί των πρόωρων εκλογών το φθινόπωρο παραμένει στο τραπέζι.

Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου έσπευδαν πάντως να ξεκαθαρίσουν ότι οι επισημάνσεις του πρωθυπουργού δεν αφορούσαν συγκεκριμένα πρόσωπα αλλά επρόκειτο για ένα… «πολιτικό μήνυμα».

Το μήνυμα του Πρωθυπουργού

«Έχω πει πολλές φορές ότι θα εξαντλήσουμε την τετραετία. Αυτό σημαίνει ότι ο χρονικός ορίζοντας του κυβερνητικού έργου είναι 12μηνος. Και για αυτό σας έχει ζητηθεί από τη γραμματεία της κυβέρνησης ένας προγραμματισμός κυβερνητικού έργου με αυτό τον ορίζοντα. Έχει υποπέσει στην προσοχή μου ότι ίσως κάποιοι να μην πιστεύετε ότι ακριβώς αυτή είναι η πρόθεσή μου» δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, λίγο πριν ολοκληρωθεί το Υπουργικό Συμβούλιο, το οποίο έγινε με τηλεδιάσκεψη.

«Αν κάποιοι από εσάς πιστεύετε ότι χρειάζεστε περισσότερο χρόνο για να προετοιμαστείτε προεκλογικά, μη διστάσετε να μου το πείτε. Μπορώ να σας απαλλάξω από τα καθήκοντά σας, ώστε να αφοσιωθείτε αποκλειστικά και μόνο στην προετοιμασία των εκλογών» πρόσθεσε, χαριτολογώντας λένε οι αυτόπτες.

Όμως ένα είναι σίγουρο: άφησε μουδιασμένο το ακροατήριο του.

Και στο βάθος… ανασχηματισμός;

Πρόκειται απλώς για… προειδοποίηση ή βρισκόμαστε προ τελικών αποφάσεων, αναρωτήθηκαν κάποιοι. Άλλωστε το τελευταίο διάστημα έχουν πυκνώσει οι σκέψεις για ανασχηματισμό του κυβερνητικού σχήματος.

Με δεδομένο ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιμένει ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία, πολλοί πιστεύουν ότι ο ανασχηματισμός είναι θέμα χρόνου. Συνεργάτες του Πρωθυπουργού διαψεύδουν ότι είναι στις προθέσεις του.

Ωστόσο επειδή ένας ανασχηματισμός, κατά πάγια πρακτική, δεν ανακοινώνεται, δεν… «εφησυχάζουν».

Κυβερνητικά στελέχη εκτιμούν ότι αν όχι στις αρχές του καλοκαιριού, τότε το φθινόπωρο, ο Πρωθυπουργός θα προβεί σε αλλαγές. Για αυτό που δεν στοιχηματίζουν είναι αν θα είναι… «δομικές» ή… «διορθωτικές».

Πηγή newsit

Διαβάστε Επίσης

Πέθανε 59 χρονος εργαζόμενος του δήμου Κύμης- Αλιβερίου λίγο πριν συνταξιοδοτηθεί

Τροχαίο στην Νέα Αρτάκη – Μηχανή παράσυρε δύο νεαρές κοπέλες

Τραγωδία στην Κάρυστο: 69χρονος βρήκε ακαριαίο θάνατο μετά από ανατροπή τρακτερ

Χαλκίδα: Σοβαρό τροχαίο στη Στροφή Τσεκούρα από σύγκρουση μηχανής με αυτοκίνητο [ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ – ΒΙΝΤΕΟ]

Ακολουθήστε το eviathema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις