in

Γεωργιάδης: Είναι λάθος να μεταδίδεται ότι σήμερα στην Ελλάδα υπάρχει αύξηση τιμών

«Μονόδρομος η συνένωση μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων»

ΑΔΩΝΙΣ_ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

«Είναι λάθος να μεταδίδεται ότι σήμερα στην Ελλάδα υπάρχει αύξηση τιμών», επισήμανε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης από το βήμα του 2ου Thessaloniki Helexpo Forum, μιλώντας στην ενότητα «ΑΝΑΠΤΥΞΗ: Ανασυγκρότηση, ανάπτυξη και διεύρυνση της παραγωγικής βάσης της χώρας».

«Σήμερα η Ελλάδα δεν έχει πρόβλημα πληθωρισμού, μέχρι στιγμής δεν βρήκαμε μεγάλα προβλήματα με την αύξηση των τιμών», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης.

Σημείωσε δε, ότι «δικαιολογία για γενικευμένη αύξηση τιμών δεν υπάρχει σήμερα» και ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση δεν σκέφτεται να βάλει πλαφόν στις τιμές καλώντας τους κοινωνούς των νέων επικαιρότητας να πάψουν να μιλούν για ανατιμήσεις προϊόντων καθώς, όπως τόνισε, «είναι σαν να λέμε αυξήστε τις τιμές, είναι σαν να κλέβουμε εαυτό μας».

Χωρίς να αποκλείει το ενδεχόμενο οι καταναλωτές να βιώσουν ένα κύμα ανατιμήσεων στις επόμενες δύο με τρεις εβδομάδες, λόγω αύξησης του μεταφορικού και του ενεργειακού κόστους, αλλά και πρώτων υλών, ο υπουργός Ανάπτυξης διαβεβαίωσε ότι «είναι ενεργοποιημένα όλα τα θεσμικά εργαλεία για να παρακολουθείται η αγορά, ενώ είναι σε ισχύ η αγορανομική διάταξη και η επιτροπή ανταγωνισμού άρχισε έρευνα, προκειμένου να διερευνήσει, εάν υπάρχει καρτέλ και χειραγώγηση της αγοράς».

Μεταξύ άλλων, για το συγκεκριμένο θέμα, ο κ. Γεωργιάδης γνωστοποίησε ότι οι τιμές των προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας θα περιλαμβάνονται στο εργαλείο e-καταναλωτή, ώστε, όπως εξήγησε, οι καταναλωτές να μπορούν να συγκρίνουν τιμές και να υπάρχει έτσι ανταγωνισμός.

Μονόδρομος η συνένωση μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων

«Θα ακολουθήσει νόμος για συγχωνεύσεις επιχειρήσεων και θα δοθούν γενναία κίνητρα για να προχωρήσει αυτή η διαδικασία», επισήμανε ο κ. Γεωργιάδης και απευθυνόμενος στους μικρομεσαίους επιχειρηματίες είπε «πηγαίνετε να τα πάρετε, αν θέλετε να επιβιώσετε στο ανταγωνιστικό περιβάλλον».

«Αν καταφέρουμε να μειώσουμε το ποσοστό των Μικρομεσαίων επιχειρήσεων από το 93% στο 70% μέσω συγχωνεύσεών τους, θα δούμε εκρηκτική ανάπτυξη της οικονομίας», τόνισε και χαρακτήρισε χαώδη τη διαφορά «σε ό,τι αφορά το θέμα του τι νοείται Μικρομεσαία επιχείρηση στην Ελλάδα και τι στην ΕΕ, με το δομικό πρόβλημα που καταγράφεται στο συγκεκριμένο πεδίο να είναι τεράστιο».

Στην τοποθέτησή του, ο κ. Γεωργιάδης επανέλαβε ότι η Ελλάδα έχει μπροστά της μια ιστορική ευκαιρία, που έρχεται μία φορά στον αιώνα, προκειμένου να πετύχει την ανασυγκρότηση του παραγωγικού της μοντέλου και αναφερόμενος στα σχέδια της κυβέρνησης τόσο για το ΕΣΠΑ όσο και για το Ταμείο Ανάκαμψης, επανέλαβε ότι έχουν συμπεριληφθεί γιγαντιαία προγράμματα κινητροδότησης για τη συνένωση μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, αλλά και προγράμματα για την ανάπτυξη των τεχνικών δεξιοτήτων των εργαζομένων.

«Ο στόχος είναι, στην επόμενη εξαετία το παραγωγικό μοντέλο της χώρας να έχει αλλάξει εντελώς, με τον τουρισμό να αποτελεί μεν σημαντικό κομμάτι, αλλά να επιδιωχθεί και μια διεύρυνση της παραγωγικής βάσης, και να αποκτήσουμε σοβαρή μεταποιητική δραστηριότητα, νέες τεχνολογίες στην αγροτική παραγωγή που θα την πολλαπλασιάσουν και τελικά μια οικονομία στηριγμένη σε υγιή θεμέλια», υπογράμμισε ο κ. Γεωργιάδης.

185 ευρώ για τρία αυτοκόλλητα έδωσε το Επιμελητήριο Εύβοιας – Ούτε χρυσά να ήταν!

Σοβαρό Τροχαίο στην Εύβοια: ΙΧ βρέθηκε μέσα σε χαντάκι στον κόμβο της Ερέτριας [ΦΩΤΟ]

Ψαχνά Ευβοίας: Έφυγε από την ζωή ο 55χρονος Ανέστης Πριόνας

Θρήνος στο Μίστρο Ευβοίας. Έγκυος 27 χρονών ξεψύχισε ενώ βρισκόταν στο τέταρτο μήνα.

Τι αλλάζει για τους ανήλικους επιβάτες στις πτήσεις εσωτερικού

Εννιά ευρώ τον μήνα η έκπτωση στο ηλεκτρικό ρεύμα, ξεκινάει από τον Σεπτέμβριο

Διαβάστε όλα τα νέα του eviathema.gr στο Google News

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις

Όλες οι Ειδήσεις για τον Κορονοϊό στο koronoios.today

Διαβάστε όλες τις Ειδήσεις από την Εύβοια τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Eviathema.gr

Ειδήσεις από Βόρεια Εύβοια και Νότια Εύβοια, την Χαλκίδα, τα Ψαχνά, την Κάρυστο, το Αλιβέρι

Εξετάσεις Πανελληνίων 2021

Εγγραφές πρωτοετών φοιτητών 2021-2022: Πότε ξεκινούν στο eregister.it.minedu.gov.gr

ΣΟΚ – Την κλώτσησε και την έριξε από τις κυλιόμενες σκάλες στο μετρό