Για την επούλωση των πληγών απαιτείται κινητοποίηση φορέων και πολιτών , καθώς και συσπείρωση ευρύτερων κοινωνικών δυνάμεων.

IMG 20190816 120605
Με δεδομένη την οριοθέτηση της φωτιάς, θα ήθελα να εκφράσω την βαθιά μου ευγνωμοσύνη στους πυροσβέστες και τους εθελοντές για τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που κατέβαλαν, υπό αντίξοες συνθήκες, για να προστατεύσουν την ανθρώπινη ζωή και περιουσία, για να περιορίσουν την περιβαλλοντική καταστροφή. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι εναέριες και επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης επέδειξαν ηρωισμό και αυταπάρνηση, αντιμετωπίζοντας την πύρινη λαίλαπα. Μέχρι τώρα, όπως είχαμε υποχρέωση, ήμασταν κοντά στους πυρόπληκτους συνανθρώπους μας, βιώνοντας τον πόνο και την απόγνωση. Από σήμερα, θα πρέπει να προγραμματίσουμε δράσεις για την ενίσχυση της πληγείσας περιοχής και την αποκατάσταση του οικοσυστήματος.
Ωστόσο, για να επουλώσουμε τις πληγές της πυρκαγιάς θα πρέπει να κινητοποιηθούν και να συσπειρωθούν φορείς, πολίτες και ευρύτερες κοινωνικές δυνάμεις, που στα πλαίσια και εθελοντικών δράσεων, θα συνδράμουν στην αναγέννηση  και θωράκιση αυτού του πανέμορφου δάσους.
IMG 20190814 153043 IMG 20190813 184124