Η αμφιλεγόμενη επιλογή της νέας πρέσβειρας των ΗΠΑ στον ΟΗΕ

U.S. Ambassador to Canada Kelly Knight Craft stands during her swearing in ceremony in the Indian Treaty Room in the Eisenhower Executive Office Building on the White House grounds, Tuesday, Sept. 26, 2017, in Washington. (AP Photo/Alex Brandon)

Ακολουθήστε το eviathema.gr στο GOOGLE NEWS ΕΥΒΟΙΑ ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΥΒΟΙΚΗ EVIATHEMA

Στην αμερικανική Γερουσία προς έγκριση υποβλήθηκε ο διορισμός της Κέλι Νάιτ-Κραφτ στο αξίωμα της πρεσβευτή των ΗΠΑ στον ΟΗΕ από τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Αν επικυρωθεί, η Νάιτ-Κραφτ θα καταλάβει τον θώκο που παραμένει κενός αφότου τον εγκατέλειψε η Νίκι Χέιλι στα τέλη του 2018.

Η Νάιτ-Κραφτ, ως σήμερα πρέσβης των ΗΠΑ στον Καναδά, επελέγη τον Φεβρουάριο. Θεωρείται αμφιλεγόμενη επιλογή από ορισμένους, όπως εξηγεί το ΑΜΠΕ. Ο σύζυγός της Τζο Κραφτ είναι μεγιστάνας των μεταλλείων και των ορυχείων, η ίδια ήταν επιχειρηματίας. Είναι και οι δύο σημαντικοί χρηματοδότες των Ρεπουμπλικάνων και είχαν συνεισφέρει ποσά στην προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ το 2016.

Η Νάιτ-Κραφτ, που κατάγεται από την Πολιτεία Κεντάκι, ίδρυσε και διηύθυνε επί σειρά ετών μια εταιρεία συμβούλων και marketing. Αργότερα υπηρέτησε στην κυβέρνηση του Τζορτζ Ου. Μπους.

Η πρώτη επιλογή του Τραμπ για την αντικατάσταση της Χέιλι ήταν η Χέδερ Νάουερτ, πρώην εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών και πρώην παρουσιάστρια του τηλεοπτικού δικτύου Fox News, που όμως αποφάσισε να αποσύρει την υποψηφιότητά της, επικαλούμενη οικογενειακούς λόγους.