in ,

Ιωάννης Στεργίου: «Πρόταση μέτρων στήριξης – ανακούφισης των πληγέντων από την πανδημία του κορωνοϊού COVID-19»

Ιωάννης Στεργίου

Ο αρχηγός της Μείζονος αντιπολίτευσης στον Δήμο Μαντουδίου – Λίμνης – Αγ. Άννας κ. Ιωάννης Στεργίου απέστειλε προτάσεις μέτρων στήριξης των πληγέντων από την Πανδημία του Κορονοϊού προς τον Δήμαρχο Γιώργο Τσαπουρνιώτη.

Η συγκυρία που έχει δημιουργηθεί λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19, εκτός από τις οδυνηρές επιπτώσεις στην υγεία του πληθυσμού, έχει επιφέρει και σοβαρές αρνητικές κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις σε επιχειρήσεις και εργαζόμενους.

Ως Δημοτική Παράταξη θεωρούμε αναγκαίο και επιβεβλημένο ο Δήμος μας στο πλαίσιο της ισχύουσας νομοθεσίας αλλά και των σχετικών προβλέψεων της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ 68/20.03.2020 τεύχος A’), να λάβει μέτρα στήριξης και οικονομικής ανακούφισης για όλους όσους έχουν πληγεί, προκειμένου να ξεπεραστεί η κρίση, με τις λιγότερες δυνατόν επιπτώσεις.

Τα μέτρα που εισηγούμαστε και ζητάμε να αποτελέσουν απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, είναι τα παρακάτω:

  1. Επιχειρήσεις που έχουν διακόψει ή περιορίσει υποχρεωτικά τη λειτουργία  τους,  λόγω  των  μέτρων  αποτροπής  της  διασποράς  του κορωνοϊού COVID-19, να απαλλαγούν από το ενιαίο ανταποδοτικό τέλος καθαριότητας και φωτισμού, για όσο χρονικό διάστημα θα ισχύουν οι περιορισμοί. Σε περίπτωση που έχουν ήδη καταβληθεί ποσά εντός του διαστήματος απαλλαγής, να γίνει συμψηφισμός με μελλοντικές απαιτήσεις τελών.
  2. Επιχειρήσεις που έχουν διακόψει ή περιορίσει υποχρεωτικά τη λειτουργία τους, λόγω των μέτρων αποτροπής της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, να απαλλαγούν από το δημοτικό τέλος επί των ακαθάριστων εσόδων και του τέλους παρεπιδημούντων για όσο χρονικό διάστημα θα ισχύουν οι περιορισμοί.
  3. Αναστολή μέχρι την άρση των περιοριστικών μέτρων, της ημερομηνίας λήξης όλων των λογαριασμών ύδρευσης χωρίς καμία επιβάρυνση προσαυξήσεων.
  4. Αναστολή μέχρι την άρση των περιοριστικών μέτρων των διακοπών ύδρευσης λόγω εκπρόθεσμων οφειλών.
  5. Σε περίπτωση αδυναμίας αποπληρωμής δόσεων υφιστάμενης ρύθμισης οφειλών στον Δήμο, η ρύθμιση να μη χαθεί και να παραμένει ενεργή μέχρι την άρση των περιοριστικών μέτρων χωρίς καμία επιβάρυνση προσαυξήσεων.
  6. Απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής του τέλους κατάληψης κοινοχρήστων χώρων για όλο το διάστημα που θα παραμείνουν κλειστά ή θα λειτουργούν περιορισμένα τα καταστήματα. Ο Δήμος να ζητήσει και από τον Οργανισμό Λιμένων Νομού Εύβοιας (Ο.Λ.Ν.Ε.) την απαλλαγή καταβολής του συγκεκριμένου τέλους.
  7. Απαλλαγή από τα  ανταποδοτικά δημοτικά τέλη όλων των εργαζόμενων που η σύμβαση εργασίας τους λύθηκε ή βρίσκεται σε αναστολή από 01/03/2020 και μετά, των οποίων το εισόδημα έχει επηρεαστεί από την πανδημία.
  8. Απαλλαγή από τα τροφεία του παιδικού σταθμού του Δήμου για όλο το διάστημα που θα παραμείνει κλειστός.
  9. Απαλλαγή καταβολής μισθωμάτων κυλικείων σχολείων για όλο το διάστημα που θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία.…………………….

Επίσης να ληφθεί απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία θα σταλεί στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και θα κοινοποιηθεί στους εμπλεκόμενους φορείς, σύμφωνα με την οποία θα ζητάμε την οικονομική ενίσχυση όσων δραστηριοποιούνται στον πρωτογενή τομέα, όπως οι αγρότες, κτηνοτρόφοι και αλιείς που δυστυχώς δεν έχουν μείνει ανεπηρέαστοι από τα μέτρα έκτακτης ανάγκης, τα οποία, είναι απαραίτητα μεν, αλλά επιβαρύνουν κι άλλο την ήδη βεβαρυμμένη κατάσταση που βρίσκεται ο πρωτογενής τομέας.

 

ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ

«ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΥΜΜΑΧΙΑ»

ΔΗΜΟΥ

ΜΑΝΤΟΥΔΙΟΥ – ΛΙΜΝΗΣ – ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ

Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ  ΣΤΕΡΓΙΟΥ 

Δήμος Διρφύων Μεσσαπίων: Τριάδα – Καστέλλα Γενική απολύμανση σε σπίτια κατοίκων ινδικής και πακιστανικής καταγωγής

Ευχές από τον Δημοτικό Σύμβουλο Διρφύων Μεσσαπίων Δήμο (Μάκη) Κιαπέκο