Κώστας Μαρκόπουλος – Δημοτικό Συμβούλιο για ΛΑΡΚΟ: Απόλυτη διαφωνία με τον τρόπο ιδιωτικοποίησης της εταιρίας

ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣΛΑΡΚΟΨΑΧΝΑEVIATHEMA

Ακολουθήστε το eviathema.gr στο GOOGLE NEWS ΕΥΒΟΙΑ ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΥΒΟΙΚΗ EVIATHEMA

Την απόλυτη διαφωνία του για τον τρόπο ιδιωτικοποίησης της ΛΑΡΚΟ, εξέφρασε ο Κώστας Μαρκόπουλος στο ανοικτό Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων το απόγευμα της Τετάρτης 16/02.

Ο πρώην υπουργός ανέφερε εκτός των άλλων:

“Είναι λάθος η απόλυση των εργαζομένων. Καταρχήν, αν θέλει η πολιτεία να στηρίξει τον επόμενο ιδιοκτήτη, οφείλει να του δώσει το σύνολο των εργαζομένων που ξέρουν άριστα την δουλειά. Και όχι να την δώσει γυμνή. Και τέλος πάντων, αν οι εργαζόμενοι συμφωνούν να οδηγηθούν όσοι είναι κοντά στη σύνταξη εκτός εργασίας με ανάλογες συντάξεις. Όχι όμως με κοινωφελή εργασία και παρόμοια παραδείγματα που δεν ταιριάζουν στον αιώνα που ζούμε και στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Συμφωνώ με την πρόταση για συνάντηση με τους Υπουργούς αλλά και με την συμμετοχή όλων των Βουλευτών. Χωρίς αυτούς δεν γίνεται. Να πάρουν και αυτοί τις ευθύνες τους.

Κι εσείς κ. Σπανέ, είστε ένας από τους 13 της χώρας. Έχετε συναντήσει τον Πρωθυπουργό πολλές φορές τελευταία. Δεν σας έχω δει να αναφέρεστε στην Λάρκο και τους εργαζόμενους. Είναι ώρα να το κάνετε.

Τέλος, αν υπάρξει απόλυση αυτό σημαίνει αποζημιώσεις αλλά και αποπληρωμή των μισθών που οφείλονται. Υπάρχει Ταμείο; Αμφισβητώ ιδιαίτερα την ύπαρξη χρηματικής δυνατότητας. Μακάρι να πέφτω έξω. Αν όμως δεν αποζημιωθούν οι εργαζόμενοι, αυτό σημαίνει πτώχευση και λουκέτο.
Είναι ώρα για αγώνα και σοβαρή πίεση.”

Δείτε την τοποθέτηση του Κώστα Μαρκόπουλου:

Ακολουθήστε το eviathema.gr στο Facebook για να μην χάνετε είδηση!.