in

Κριτική κατά πάντων από τον Αντώνη Σαμαρά

Κριτική κατά πάντων από τον Αντώνη Σαμαρά

Αιχμηρός κατά της Ευρώπης και επικριτικός απέναντι στην κυβέρνηση για καθυστέρηση στη λήψη αποφάσεων σε μια σειρά κρίσιμων ζητημάτων εμφανίστηκε ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στο συνέδριο της ΝΔ, ο οποίος και καταχειροκροτήθηκε από τους συνέδρους.

Ξεκινώντας την ομιλία του τόνισε ότι δεν ήρθε στο συνέδριο για να γίνει αρεστός, πρόσθεσε ότι δεν έχει στόχο να βγάλει πατριωτικό λόγο αλλά να μιλήσει για το παρόν και το μέλλον.

«Πατρίδα είναι ότι μας συγκινεί, ότι μας σπρώχνει να πάμε όλοι μαζί μπροστά. Η Ελλάδα δεν αντέχει νέο εκτροχιασμό. Οι φιλελεύθεροι, οι κεντρώοι, οι συντηρητικοί, οι πατριώτες, όλοι μαζί θα πάμε μπροστά για το καλό της πατρίδας μας.

Θα μιλήσω σήμερα για αυτό που μας ενώνει όλους. Για την πατρίδα μας. Ισως το να μιλάς σήμερα για την πατρίδα κάποιοι θα πουν ότι δεν είναι πολιτικά ορθό. Δεν είμαι με την πολιτική ορθότητα, είμαι απλά με την πολιτική αλήθεια.

Ξεκίνησε το 14ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας με σύνθημα «Δίπλα σε κάθε πολίτη» [ΒΙΝΤΕΟ]

Εδώ και 2 χρόνια βιώνουμε συνταρακτικά γεγονότα, εντός και εκτός Ελλάδος. Αλλεπάλληλες κρίσεις πρωτόγνωρες που αμφισβητούν τον τρόπο ζωής μας. Εθνικές κρίσεις, ενεργειακή, ακρίβεια, κρίσεις ταυτότητας, παιδείας και πολιτισμού. Που πάμε και πώς; Χρειάζονται καθαρές κουβέντες. Ζούμε σε περίεργους καιρούς. Ανατροπών βίαιων. Δεν μπορούμε να δούμε τίποτα το θετικό σε όσα έρχονται. Αυτό το σοκ βιώνει ο δυτικός κόσμος. Στον πολιτισμό. Κανένα νέο σύγχρονο ρεύμα. Ήμερα επικρατεί το κενό. Στην παιδεία, διαρκής υπερκατάτμιση της γνώμης, μπορεί να δημιουργεί εξειδικευμένους τεχνικούς αλλά δεν παράγει καλλιεργημένους ανθρώπους. Στην υγεία, έκρηξη τεχνολογίας, αλλά και μέτρα κοινωνικής απόστασης. Στην ποιότητα ζωής η συσσώρευση στις μεγαλουπόλεις και ερήμωση της υπαίθρου. Μεγαλώνει η απόσταση της πολιτικής από τις κοινωνίες και τις ανησυχίες τους.

Στην πατρίδα μας. Δεν έχει νόημα να χαϊδέψω αυτιά. Δεν θα ήμουν χρήσιμος στη χώρα, ούτε στην παράταξη. Τα θετικά επιτεύγματα φαίνονται και αναγνωρίζονται. Για αυτό η Νέα Δημοκρατία παραμένει η κυρίαρχη δύναμη. Πολλά από τα δικά μας λάθη αντιμετωπίζονται, όπως με τους λογαριασμούς στο ρεύμα. Καλώς εξαγγέλθηκαν. Πρέπει να υπάρξει και ελληνική, αλλά και ευρωπαϊκή λύση. Η Ευρώπη καθυστερεί και κάνει καθυστερήσεις μεγάλες ιδιαίτερα με μία αναπτυγμένη γραφειοκρατία. Απαιτείται αλλαγή στην τιμολόγηση, στο ρεύμα στη φορολογία. Δεν μπορεί να είναι μόνιμη λύση η έκτακτες επιδοτήσεις. Ο αγρότης με τέτοιες τιμές στα λιπάσματα δεν θα σπείρει. Χωρίς ενέργεια πολιτισμός δεν υπάρχει. καθορίζει η ενέργεια και την εξέλιξη. αποδεικνύεται σήμερα ότι η ενεργειακή πολιτική της Ευρώπης ήταν λάθος, γιατί στηρίχθηκε από τη Ρωσία. Στηρίχθηκε στο μύθο ότι μπορούμε ταχύτατα να αντικαταστήσουμε τους υδρογονάνθρακες με τον ήλιο και τον άνεμο. Αυτό δεν μπορεί να γίνει τόσο γρήγορα. Η δική μας κυβέρνηση από το 2012 είναι προχωρήσει για να πετύχουμε την ενεργειακή μας αυτάρκεια. Και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ άργησε και ήταν λάθος. Την ώρα που η Γερμανία θα διατηρήσει λιγνιτικά εργοστάσια ως το 2015. Ευτυχώς, το έργο του υγροποιημένου φυσικού αερίου εγκαινιάστηκε πριν λίγες μέρες. Αλλά άλλο η Ελλάδα να παράγει η ίδια και να εφοδιάζει και άλλο να είναι κόμβος.

Αλλά ποια Ευρώπη; Αυτή που διαρκώς αντιφάσκει; Η ίδια η Ευρώπη είχε πει ότι το φυσικό αέριο είναι καύσιμο μετάβασης, προγραμμάτισε πολλά έργα. Η Ελλάδα έχει κάθε λόγο να προωθήσει την ανάδειξη των υδρογονανθράκων ως σωτήρια λύση και για την Ευρώπη. Πρέπει να κάνει όλες τις απαραίτητες συμμαχίες για να ανατρέψει τα τουρκικά τετελεσμένα. Τα ελληνικά νησιά και το Καστελόριζο έχουν πλήρη δικαιώματα σε ΑΟΖ. Αυτό σημαίνει ότι η ελληνική ΑΟΖ ακουμπάει την Κυπριακή ΑΟΖ. Δεν μπορεί να μας λένε μοναχοφάηδες όταν διεκδικούμε όσα λέει το διεθνές δίκαιο. Είμαι βέβαιος ότι ο πρωθυπουργός σε λίγες μέρες στο ταξίδι του στην Αμερική θα τα εξηγήσει όλα αυτά διεξοδικά. Η Γερμανία είναι εξαρτημένη ενεργειακά από τη Ρωσία, όπως και η Τουρκία. Μέσω της μαύρης οικονομίας από το Κατάρ. Είναι σφιχτά δεμένη η Τουρκία με τη Ρωσία και τις επιρροές της. Το δόγμα της γαλάζιας πατρίδας βοηθά στην πραγματικότητα τη Ρωσία. Παίζει το παιχνίδι της Ρωσίας. Τα κοιτάσματα της ανατολικής μεσογείου, όπου βρίσκονται και οι δικές μας ΑΟΖ. Για αυτό η Τουρκία υπονομεύει την ισχυρή συμμαχία Ελλάδος-Κύπρου», είπε μεταξύ άλλων ο πρώην πρωθυπουργός.

Κεφάλαιο εξοπλιστικά

«Η χώρα μας υπέγραψε την ελληνογαλλική συμφωνία αμυντικής συνδρομής. Πολύ σωστό. Υπάρχει στην Ελλάδα το γνωστό λόμπι του κατευνασμού. Οι οπαδοί της εύκολης τακτοποίησης των εθνικών μας θεμάτων. Στις δημόσιες παρεμβάσεις μου εδώ και χρόνια συγκρούστηκα με αυτούς τους κυρίους. Διαφώνησα με την επανέναρξη των διερευνητικών συνομιλιών. Διαφώνησα με το να κάνουμε επίσημο διάλογο. Με πειρατές δεν κάνεις διάλογο. Δεν υπήρξε ύφεση στα ελληνοτουρκικά και στο Κυπριακό. Έχουμε μεταπηδήσει από τις γκρίζες ζώνες. Επεμβαίνουν διαρκώς σε όλα τα Βαλκάνια με όπλο το μουσουλμανικό στοιχείο. Φωνάζω χρόνια για τη Θράκη. Όταν ζητησα κυρώσεις ειπώθηκε τότε ότι η απειλή κυρώσεων είναι πιο ισχυρό όπλο από τις ίδιες τις κυρώσεις. Δεν κάμφθηκε όμως η απειλή από την Τουρκία. Λόμπι του κατευνασμού είναι αυτό. Και δεν πρέπει να εκμεταλλεύεται τις φοβίες ενός λαού που οι ίδιοι τις επιδιώκουν. Έχουν βρει το φάρμακο για πάσα νόσο. Κατευνασμό πάση θυσία λένε. Και δείτε την νέα αντίφασή τους. Όταν έγινε η εισβολή της Ρωσίας, η Ευρώπη και σωστά επέβαλε κυρώσεις. Κατευθείαν στο ψαχνό και σωστά. Αλλά και η Τουρκία δεν ποδοπατεί το διεθνές δίκαιο. Στην Κύπρο, στο Αιγαίο, στον αέρα. Αλλά για την Τουρκία κυρώσεις δεν επιτρέπονται. Και να η καινούργια αντίφαση του κατευνασμού. Όταν οι Ουκρανοί υπερασπίζονται την πατρίδα τους είναι ήρωες. Όταν οι Έλληνες κάνουν το ίδιο είναι εθνικιστές; Κάτι δεν πάει καθόλου καλά.

Ζούμε σε περίεργους καιρούς. Πέρσι η Γερμανία μπλόκαρε τις ευρωπαϊκές κυρώσεις κατά της Τουρκία. Αυτό δεν λέγεται σύμπτωση αλλά γεωπολιτική Τη Δύση δεν την συμφέρει».

Θέματα ιδεολογίας

«Στη μάχη τον ιδεών δεν μπορούμε όλοι να συμφωνούμε. Για αυτό είπα ότι δεν μπορούμε να γίνουμε ποτάμι. Κεντροδεξιά χωρίς δεξιά δεν υπάρχει. Και στα δεξιά δεν χωράει η ακροδεξια. Το νεοναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής εμείς το παραπέμψαμε στη Δικαιοσύνη και σήμερα είναι στη φυλακή. όπου μεταλλάχθηκαν παραδοσιακά κόμματα της κεντροδεξιάς συρρικνώθηκαν».

Διαβάστε Επίσης

Θανατηφόρο τροχαίο στην Σκύρο μετά από σφοδρή σύγκρουση μηχανής με ΙΧ

Τραγωδία στην Επαρχιακή οδό Θηβών – Χαλκίδας: Άνδρας απεγκλωβίστηκε νεκρός από το φορτηγό του

Τροχαίο ατύχημα στην Χαλκίδα – Σφοδρή σύγκρουση οχημάτων στην Ληλαντίων [ΦΩΤΟ]

Ψαχνά: Με μεγάλη επιτυχία το εκπαιδευτικό ενημερωτικό σεμινάριο πρώτων βοηθειών στο Γυμνάσιο από την Ομάδα Έρευνας και Διάσωσης

Ακολουθήστε το eviathema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Written by Eviathema.gr

Η ηλεκτρονική εφημερίδα https://www.eviathema.gr δημιουργήθηκε τον Απρίλιο του 2019 από τον Δημοσιογράφο Σωτήρη Μπαρσάκη. Δημοσιεύονται καθημερινά αποκλειστικά Ρεπορτάζ και ειδήσεις από όλες τις περιοχές της Εύβοιας Αστυνομικά, Κοινωνικά, Αθλητικά, Πολιτικά, Συντεύξεις κα. Η eviathema.gr είναι εγγεγραμένο μέλος του emedia ενώ Ρεπορτάζ της έχουν παρουσιαστεί από ιστοσελίδες ενημέρωσης όπως το Protothema.gr, το newsit.gr, το in.gr, το zougla.gr, το iefimerida.gr καθώς και δελτία ειδήσεων και εκπομπές των Ant1, Mega, Star, Skai.

Πόρτο: Μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου οπαδός στους πανηγυρισμούς για το πρωτάθλημα

Πώς θα αποζημιωθώ από τις κακοτεχνίες των δρόμων