Κυριάκος Μητσοτάκης: Οι εκλογές θα γίνουν το 2023 με τον ισχύοντα εκλογικό νόμο

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ32

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά, στον ΣΚΑΪ.

Ο πρωθυπουργός τόνισε πως η ελληνική οικονομία θα είναι πρωταθλήτρια ανάμεσα στις παγκόσμιες οικονομίες. Έχει αλλάξει πίστα παρά τις δυσκολίες και υπάρχει αισιοδοξία. Και δεν έχει καμία σχέση η Ελλάδα του 2022 με αυτή των προηγούμενων ετών.

«Η χώρα αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε μία δυναμική τροχιά ανάκαμψης, αντιμετωπίζοντας όμως ταυτόχρονα σημαντικούς κλυδωνισμούς από επιπτώσεις οι οποίες είναι έξω από το δικό μας έλεγχο και αναφέρομαι κυρίως στις μεγάλες αυξήσεις στις τιμές της ενέργειας και του ηλεκτρικού ρεύματος.

Αυτή η προσωρινή αναταραχή όμως σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να ακυρώσει τη μεγάλη εικόνα. Η μεγάλη εικόνα είναι ότι η ελληνική οικονομία θα είναι μία από τις πρωταθλήτριες στην ανάπτυξη το 2021. Πιστεύω ότι το ίδιο θα ισχύσει και για το 2022. Η ανεργία αποκλιμακώνεται με πολύ μεγάλη ταχύτητα. Έχουμε τη μεγαλύτερη μείωση στην ανεργία στην Ευρώπη».

Ο κ. Μητσοτάκης αναφορικά με την ακρίβεια τόνισε πως έχει απόλυτη αίσθηση των δυσκολιών που υπάρχουν σήμερα και ξεκαθάρισε πως θα υπάρξουν στοχευμένα μέτρα στους πιο αδύναμους. Η στήριξη θα συνεχίσει όσο καιρό υπάρχει αυτή η αναταραχή στις τιμές της ενέργειας. Η κυβέρνηση αυτή έσκυψε πάνω στο πρόβλημα και στήριξε τα νοικοκυριά τόσο στο ρεύμα, στο φυσικό αέριο και στο πετρέλαιο.

Διαβάστε την συνέχεια πατώντας εδώ