Με ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη και εισήγηση του Θανάση Ζεμπίλη εγκρίθηκε το Ψηφιακό Πιστοποιητικό της ΕΕ [ΒΙΝΤΕΟ]

Θανάσης Ζεμπίλης Βουλευτής Ευβοίας

Με ομιλία του Έλληνα Πρωθυπουργού, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, και με εισήγηση του Βουλευτή Ευβοίας, κ. Θανάση Ζεμπίλη, υπερψηφίστηκε χθες το βράδυ στην Ολομέλεια της Βουλής το Σχέδιο Νόμου για το Ευρωπαϊκό Ψηφιακό Πιστοποιητικό COVID-19.

Ακολουθήστε το eviathema.gr στο GOOGLE NEWS ΕΥΒΟΙΑ ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΥΒΟΙΚΗ EVIATHEMA

Ο Θανάσης Ζεμπίλης, κατά την εισήγησή του, στάθηκε κυρίως στο ενισχυμένο κύρος της Ελλάδας, που μπορεί πλέον να συμμετέχει με ρόλο ουσιαστικό στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι και να συνδιαμορφώνει τους ενωσιακούς κανόνες.

Ο Θανάσης Ζεμπίλης εισηγητής του ΣΝ για το πράσινο ψηφιακό πιστοποιητικό COVID- 19 (video)

«Είναι γεγονός ότι η επιτυχημένη διαχείριση της πανδημίας και των επιπτώσεών της ενίσχυσε διεθνώς την εικόνα της χώρας. Η Ελλάδα με ενισχυμένο κύρος είναι σε θέση πλέον να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες που υπερβαίνουν τα σύνορά της. Προς αυτήν την κατεύθυνση, ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εργάστηκε συστηματικά για την δημιουργία ενός ομοιόμορφου πλαισίου για την έκδοση του ενιαίου ευρωπαϊκού πιστοποιητικού covid-19», υπογράμμισε ο Βουλευτής Ευβοίας.

Στη συνέχεια, ο Θανάσης Ζεμπίλης τόνισε την αναγκαιότητα της υιοθέτησης του ευρωπαϊκού ψηφιακού πιστοποιητικού προκειμένου να γίνει ένα ουσιαστικό βήμα προς την κανονικότητα. Ιδίως, μάλιστα, για μία χώρα σαν την Ελλάδα που εξαρτάται σε σημαντικό βαθμό από τις υπηρεσίες και τον τουρισμό, το Ψηφιακό Πιστοποιητικό αποτελεί βασικό εργαλείο για την ανάκαμψη της οικονομίας και την θωράκιση της δημόσιας υγείας.
Άλλωστε, τα πρώτα ενθαρρυντικά σημάδια από την εφαρμογή του Ευρωπαϊκού Ψηφιακού Πιστοποιητικού είναι ήδη ορατά και παράγονται μετρήσιμα αποτελέσματα. Όπως χαρακτηριστικά είπε ο Βουλευτής Ευβοίας, «σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, η Ευρώπη θα είναι η πρώτη περιοχή που θα ανακάμψει στον τουρισμό και η Ελλάδα θα είναι πρωταγωνίστρια σε αυτή την προσπάθεια. Η Ελλάδα, που είναι παρούσα και πρωτοπορεί στην διαμόρφωση των ευρωπαϊκών κανόνων για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Η Ελλάδα που είναι παρούσα και πρωταγωνιστεί στην εναρμόνιση των ενωσιακών πολιτικών για την επανεκκίνηση της οικονομίας. Η Ελλάδα, που είναι παρούσα και πρωτοστατεί στον ψηφιακό μετασχηματισμό του κράτους και της κοινωνίας».

Αργότερα, τον λόγο πήρε ο Πρωθυπουργός, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, που κατά δήλωσή του θέλησε να παραβρεθεί στη Βουλή για να υπογραμμίσει τη σημασία του Ευρωπαϊκού Πιστοποιητικού Covid-19. «Το ψηφιακό πιστοποιητικό είναι η πρώτη τονωτική ένεση για την οικονομία μας», είπε ο Πρωθυπουργός στην έναρξη της ομιλίας του στη Βουλή. «Ήμασταν οι πρώτοι που το εισηγηθήκαμε. Η πρόταση της Αθήνας αποτελεί πραγματικότητα της Ευρώπης», επισήμανε στη συνέχεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εξαγγέλλοντας μάλιστα και παρόμοιες πρωτοβουλίες, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, με αιχμή του δόρατος τον ψηφιακό μετασχηματισμό του Κράτους.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε απόσπασμα της Ομιλίας στον ακόλουθο σύνδεσμο:

Απέραντη θλίψη – Νεκρός βρέθηκε 37χρονος Χαλκιδαίου μεσα στο σπίτι του

ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΟ – Παραλία Αγίας Άννας: Γέμισε η περιοχή φόλες – Πάνω από 10 σκυλιά και γάτες βρέθηκαν δηλητηριασμένα

Ερέτρια Ευβοίας: 12 Χρόνια κάθειρξη για ασέλγεια σε ανήλικο και κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας σε Δάσκαλο από την Ερέτρια – Πάγωσαν όλοι στην αίθουσα με τις δηλώσεις του κατηγορούμενου και των μαρτύρων του [ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ]

Στο μάτι του κυκλώνα η Αταλάντη – Δεν άφησε τίποτα όρθιο [ΒΙΝΤΕΟ]

Βόρεια Εύβοια: Πυρκαγιές λόγω κεραυνών σε 3 σημεία – Η μια κοντά στον Όσιο Δαυίδ

Τέλος τα δωρεάν self test από τα φαρμακεία στις 19 Ιουνίου

Διαβάστε όλα τα νέα του eviathema.gr στο Google News

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις

Όλες οι Ειδήσεις για τον Κορονοϊό στο koronoios.today

Διαβάστε όλες τις Ειδήσεις από την Εύβοια τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Eviathema.gr

Ειδήσεις από Βόρεια Εύβοια και Νότια Εύβοια, την Χαλκίδα, τα Ψαχνά, την Κάρυστο, το Αλιβέρι, την Ελλάδα και τον Κόσμο