Μητσοτάκης για αποτελέσματα εκλογών 2023: Οι πολίτες θέλουν ισχυρή κυβέρνηση τετραετίας

μητσοτακης 5

Σε δήλωση για τα πρώτα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών 2023 προχώρησε Ο Κυριάκος Μητσοτάκης .

Περήφανος και συγκινημένος δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σχολιάζοντας τα πρώτα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών από τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στην Πειραιώς.

“Η ΝΔ έχει την έγκριση να κυβερνήσει αυτοδύναμη και δυνατή. Αυτό ζήτησαν σήμερα οι ψηφοφόροι με τρόπο εμφατικό και απόλυτο. Ζήτησαν να τρέξουμε πιο γρήγορα στον δρόμο της προόδου”, είπε χαρακτηριστικά.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέμεινε ότι η χώρα χρειάζεται μια ισχυρή κυβέρνηση που να πιστεύει αλλά και να μπορεί να υλοποιήσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις. Έκανε λόγο για “πολιτικό σεισμό” αναφερόμενος στον αποψινό εκλογικό θρίαμβο της ΝΔ και επεσήμανε ότι οι Έλληνες πολίτες έδωσαν εντολή για έμπειρο χέρι στο τιμόνι της χώρας εγκρίνοντας την επιλογή του ιδίου και της ΝΔ για αυτοδύναμη Ελλάδα και αυτοδύναμη ΝΔ.

Στη συνέχεια, επανέλαβε ότι θα τηρήσει απαρέγκλιτα τις συνταγματικές επιταγές αναφορικά με τη διαδικασία των διερευνητικών εντολών, επαναλαμβάνοντας την πάγια άποψή του ότι η χώρα δεν μπορεί να εμπλακεί σε ατελέσφορα κομματικά παζάρια. Ο πρωθυπουργός απευθύνθηκε ενωτικά όπως είπε χαρακτηριστικά, σε όλους όσοι δίστασαν να κάνουν αυτή τη φορά το βήμα και τόνισε με νόημα, πως με αυτοκριτική και την επιδίωξη για διαρκή βελτίωση θα βαδίσουμε προς την Ελλάδα του 2027″.

“Ευχαριστώ από καρδιάς τα εκατομμύρια Ελληνίδων και Ελλήνων που ανέδειξαν τη Νέα Δημοκρατία μεγάλο νικητή. Η ελπίδα νίκησε την απαισιοδοξία και η ενότητα τον διχασμό. Είμαι περήφανος και συγκινημένος για το εντυπωσιακό ποσοστό. Η ανακοίνωση του αποτελέσματος είναι παραπάνω από σαφής. Οι πολίτες θέλουν ισχυρή κυβέρνηση τετραετίας. Χρειάζονται κυβέρνηση που πιστεύει στις μεταρρυθμίσεις και μπορεί να τις πραγματοποιήσει. Από αύριο θα ακολουθήσω όλες τις διαδικασίες. Ο πολιτικός σειμός μας καλεί όλους να επιταχύνουμε τη διαδικασία για οριστική κυβερνητική λύση στον τόπο.

Σήμερα κλείνει ένας κύκλος και ανοίγει ένας καινούργιος. Θα τον διανύσουμε πάλι μαζί. Με οδηγό την αλήθεια και την ειλικρινή διάθεση για αυτοκριτική, χωρίς αλαζονεία και έπαρση που προσωπικά δεν πρόκειται να ανεχτώ.

Συνεχίζουμε, προχωράμε σταθερά, τολμηρά και μόνο μπροστά”.

Ακούστε τη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη

Έλα στo viber του eviathema.gr για ειδήσεις από την Εύβοια με ένα κλικ