Ο Σπύρος Πνευματικός για την παγκόσμια μέρα κατά του Καρκίνου

Xalkida 050220

Για τις θετικές εξελίξεις στις θεραπευτικές μεθόδους του καρκίνου μίλησε ο βουλευτής Ευβοίας της ΝΔ και Καθηγητής Ορθοπαιδικής ΕΚΠΑ, Σπύρος Πνευματικός, απευθύνοντας χαιρετισμό στην εκδήλωση για την «Παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου-Νεότερα δεδομένα-Αισιόδοξα μηνύματα» που οργάνωσε το Παράρτημα της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας στη Χαλκίδα.

Ο Βουλευτής τόνισε ότι τα τεράστια βήματα προόδου της επιστήμης, που ήδη έχουν γίνει, όπως οι ανοσοθεραπείες έχουν, πραγματικά, εντυπωσιακά αποτελέσματα και μας δίνουν ελπίδες ώστε να δούμε τον καρκίνο ως μια χρόνια, και σε πολλές περιπτώσεις ιάσιμη, νόσο.

Όσον αφορά την πρόληψη, ο κ Πνευματικός μίλησε τόσο για την επιβεβλημένη αλλαγή του τρόπου ζωής μας, όπως τη διακοπή του καπνίσματος, τη συστηματική άσκηση, την ισορροπημένη διατροφή, τη μείωση της κατανάλωσης αλκοόλ, όσο και για την αξία της πραγματοποίησης  τακτικών εξετάσεων και προσυμπτωματικού ελέγχου που οδηγούν στην έγκαιρη διάγνωση, αυξάνοντας δραματικά την αποτελεσματικότητα της θεραπείας.

Στη συνέχεια μίλησε για τις μεγάλες και αισιόδοξες εξελίξεις στις θεραπευτικές μεθόδους, για τις νέες καινοτόμες θεραπείες και την τεχνολογική πρόοδο που δίνουν τη δυνατότητα αποτελεσματικής αντιμετώπισης πολλών μορφών καρκίνου.

«Σε λίγα χρόνια ο καρκίνος θα είναι μία νόσος ιάσιμη ή, αν όχι απολύτως ιάσιμη, τουλάχιστον χρόνια και διαχειρίσιμη χωρίς απώλεια της ποιότητας της ζωής των ασθενών και των οικογενειών τους». ​