Όταν ο Γιώργος Τράγκας «έφαγε» τα χρωστούμενα του Σίμου Κεδίκογλου

ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ ΤΡΑΓΚΑΣ

Ο Θάνατος του Γιώργου Τράγκα, εκδότη-δημοσιογράφου και γνωστού άνκορμαν , που δημιούργησε κόμμα και ετοιμαζόταν να μπει στη βουλή, τρείς μήνες μετά το θάνατο του ακόμα βρίσκεται στην επικαιρότητα λόγω της αμύθητης περιουσίας του που παραξένεψε όσους δεν γνώριζαν πόσο σκληρός επιχειρηματίας ήταν.

Μάλιστα δεν είναι λίγοι αυτοί που είχαν συνεργαστεί μαζί του και μετά θάνατον αναφέρουν πόσο κακή συνεργασία είχαν και πόσο ριγμένοι οικονομικά βρέθηκαν.

Αυτό που πολύς κόσμος δεν γνωρίζει είναι ότι θύμα τέτοιας συμπεριφοράς έχει πέσει και ο υπουργός της Νέας Δημοκρατίας και επι σειρά ετών βουλευτής Εύβοιας Σίμος Κεδίκογλου.

Ήταν στο μακρινό 2004 –πριν από δεκαοκτώ χρόνια όπου ο Σίμος Κεδίκογλου εργαζόταν ως δημοσιογράφος. Εκείνη την εποχή βρισκόταν σε μια από τις εφημερίδες του Εκδότη Γιώργου Τράγκα.

Ο Σίμος Κεδίκογλου παραιτήθηκε λίγους μήνες πριν τις εκλογές για να κατέλθει ως υποψήφιος βουλευτής στην Εύβοια και από τότε εκλέγεται ανελλιπώς.

Ωστόσο πριν φύγει από την εφημερίδα του Τράγκα είχε υπάρξει απλήρωτος για πολλούς μήνες.

Όταν λοιπόν εξελέγει θέλησε να κλείσει αυτή την οικονομική εκκρεμότητα πηγαίνοντας στον εκδότη της εφημερίδας στην οποία εργαζόταν και ζητώντας τα πολλά μηνιάτικα που του χρωστούσαν.

Ο Γιώργος Τράγκας με εκείνο το γνωστό ύφος της πιάτσας που τον διέκρινε και τον αγοραίο λόγο που τον έκανε γνωστό στο ραδιόφωνο γοήτευε τον όχλο και έκανε τους φιλολόγους να ανατριχιάζουν… κοίταξε τον Σίμο Κεδίκογλου και του είπε.. «έλα ρε Σίμο τώρα… πως κάνεις έτσι για μερικά ψωροχιλιάρικα… εσύ τώρα βγήκες βουλευτής… με το πρώτο σου μισθό θα πάρεις παραπάνω απ’ όσα σου χρωστάω… Τι τα θές και τα σκαλίζεις τώρα;»

Ο Σίμος Κεδίκογλου νεοκλεγμένος τότε βουλευτής δεν θέλησε να δώσει συνέχεια ούτε βέβαια να ανοίξει πόλεμο με τον Τράγκα και έτσι ξέχασε τα χρωστούμενα και μπήκε στο μακρύ κατάλογο αυτών που είχαν παράπονα από τη συνεργασία τους με τον γνωστό «υπερασπιστή» των αδυνάτων, πολέμιο των μνημονίων , του ευρώ, του εμβολίου και όλων των “κακών” κυβερνήσεων.