Παραιτήθηκε ο Μανώλης Παναγιωτάκης από τη ΔΕΗ

277691 e1562776077812

Παρελθόν αποτελεί από τη ΔΕΗ ο Μανώλης Παναγιωτάκης, που υπέβαλε την παραίτηση του στον υπουργό Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη, αλλά παραμένει στην θέση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου μέχρι να βρεθεί αντικαταστάτης. Είχε προηγηθεί συνάντηση του κ. Χατζηδάκη με τον κ. Παναγιωτάκη, όπου και επισημοποιήθηκε η απομάκρυνση του τελευταίου από την ηγεσία της ΔΕΗ, ενώ ταυτόχρονα συζητήθηκε η οικονομική κατάσταση στην επιχείρηση.

Ο υπουργός, όπως έγινε γνωστό, ευχαρίστησε τον απερχόμενο για τις προσπάθειες που κατέβαλε τα τελευταία χρόνια στη ΔΕΗ, ιδιαίτερα μετά τη συμφωνία μεταξύ της κυβέρνησης  ΣΥΡΙΖΑ και των δανειστών για τη μείωση του μεριδίου της επιχείρησης στην αγορά χωρίς οικονομικό αντάλλαγμα. Ο κ. Παναγιωτάκης δεσμεύτηκε για τη στενή παρακολούθηση όλων των θεμάτων και τη συνεργασία με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας σε σχέση με τα άμεσης προτεραιότητας ζητήματα της επιχείρησης.

Το θέμα ωστόσο του διαδόχου του παραμένει σε εκκρεμότητα καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, οι μέχρι τώρα κρούσεις σε στελέχη της αγοράς δεν έχουν αποδώσει. Ένας από τους καταλύτες για να βρεθεί αντικαταστάτης του κ. Παναγιωτάκη, φαίνεται να είναι η κατάργηση του πλαφόν αμοιβής των 4.630 ευρώ μικτά για τους επικεφαλής των ΔΕΚΟ.

Στην κυβέρνηση, σύμφωνα με πληροφορίες, πιστεύουν ότι η διατήρηση του ανώτατου ορίου σε αυτά τα επίπεδα καθιστά πολύ δύσκολη την προσέλκυση έμπειρων στελεχών από τον ιδιωτικό τομέα προκειμένου να αναλάβουν νευραλγικές θέσεις στο ευρύτερο Δημόσιο.=