Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νότης Μηταράκης, υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη τοποθετείται ο νυν αναπληρωτής υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Γιάννης Οικονόμου.
Αναπληρωτής υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, με αρμοδιότητα τα ζητήματα Αθλητισμού, τοποθετείται ο βουλευτής Κυκλάδων Γιάννης Βρούτσης.
Η ορκωμοσία των νέων υπουργών ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, θα πραγματοποιηθεί σήμερα, στις 19:00, στο Προεδρικό Μέγαρο.
«Απουσίαζε εκτός Αθηνών»
Σύμφωνα με το iefimerida.gr ο πρωθυπουργός ζήτησε την παραίτηση του Νότη Μηταράκη διότι «απουσίαζε εκτός Αθηνών τις τελευταίες ημέρες που δίνονταν μάχες στα πύρινα μέτωπα. Πρέπει όλοι να καταλάβουν πως όταν η χώρα δίνει μάχη σε ακήρυχτο πόλεμο, τα στελέχη της κυβέρνησης οφείλουν να είναι εκεί που πρέπει: στην πρώτη γραμμή».
Οι ίδιες πηγές πρόσθεταν ότι «έτσι θα γίνεται πλέον για όλους» και τόνιζαν πως ο πρωθυπουργός δεν θα ανεχθεί παρόμοιες συμπεριφορές.
Στην περίπτωση του κ. Μηταράκη βάρυναν τα πρόσφατα γεγονότα με την Εφιππη Αστυνομία, αλλά και με την Πανεπιστημιακή Αστυνομία, προσθέτουν οι πηγές από το Μαξίμου.
Πληροφορίες ανέφεραν από το πρωί ότι ο κ. Μηταράκης τις τελευταίες ημέρες βρίσκεται σε οικογενειακές διακοπές στην Πάτμο. Από το περιβάλλον του πρώην υπουργού επισημαίνεται πως ο ίδιος είχε ενημερώσει, πλην όμως κυβερνητικές πηγές υπογράμμιζαν ότι δεν νοείται κεντρικά κυβερνητικά στελέχη να απουσιάζουν από τις θέσεις τους την ώρα που εξελίσσεται μια τόσο δύσκολη μάχη με τις πυρκαγιές.
Τρολάρισμα στο Twitter
Με τη Λιζ Τρας και άλλες μικρές θητείες συγκρίνουν οι χρήστες του Twitter τη θητεία του Νότη Μηταράκη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, τρολάροντάς τον ότι θυμίζει το πέρασμα του Κάρλος Κορμπεράν από τον Ολυμπιακό ενώ κάποιοι αναρωτιούνται και τι θα απογίνουν τα άλογα της έφιππης αστυνομίας μετά την παραίτησή του…
Η παραίτηση του Νότη Μηταράκη από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έγινε γνωστή νωρίτερα σήμερα Παρασκευή (28.7.2023), καθώς ο σάλος που ξέσπασε μετά από δημοσίευμα που αποκάλυψε ότι έκανε διακοπές στην Πάτμο εν μέσω μαχών με τις φωτιές, ήταν αρκετό για να τον καρατομήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Γι’ αυτό και οι περισσότεροι άρχισαν να τρολάρουν τον Νότη Μηταράκη, παραφράζοντας την ατάκα της πρόσφατης διαφήμισης της Aegean: «Διακοπές στην Πάτμο ενώ καίγεται το σύμπαν; Έχω πάει». Άλλοι θυμήθηκαν τις εξαγγελίες του περί έφιππης αστυνομίας και αναρωτιούνται τι θα απογίνουν τα άλογα.
Την… τιμητική της στο τρολάρισμα έχει και η Λιζ Τρας, ο Κάρλος Κορμπεράν, ακόμη και ο Μπράιαν Κλαφ της Λιντς, σε ό,τι αφορά τις σύντομες θητείες που έχουν καταγραφεί.
Έλα στo viber του eviathema.gr για ειδήσεις από την Εύβοια με ένα κλικ