Παρέμβαση Θανάση Ζεμπίλη – Ζητά την ενίσχυση ακτοπλοϊκών δρομολογίων στην Βόρεια Εύβοια

ΘΑΝΑΣΗΣ ΖΕΜΠΙΛΗΣ EVIATHEMA

Με Ερώτησή του προς τον Υπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Γιάννη Πλακιωτάκη, ο Βουλευτής Ευβοίας Θανάσης Ζεμπίλης ζητάει την ενίσχυση και πύκνωση των ακτοπλοϊκών δρομολογίων Λουτρά Αιδηψού – Αρκίτσα και Αγιόκαμπος – Γλύφα για την απρόσκοπτη συγκοινωνιακή εξυπηρέτηση των κατοίκων της Βόρειας Εύβοιας.

Συγκεκριμένα, η αρ.πρωτ.:2775/31-1-2022 Ερώτηση του Βουλευτή Ευβοίας αναφέρει τα εξής:

«Είναι γνωστό ότι η γεωγραφική ιδιαιτερότητα της Εύβοιας, η νησιωτικότητα και μορφολογία του εδάφους, καθώς και ο απαρχαιωμένος και ανεπαρκής βόρειος οδικός άξονας (ΕΟ 77), δεν επιτρέπουν στους κατοίκους της Βόρειας Εύβοιας να μεταβαίνουν στην ηπειρωτική χώρα οδικώς. Άλλωστε, ο οδικός αποκλεισμός της Βόρειας Εύβοιας, κατά τους χειμερινούς μήνες, αποτελεί ένα συχνό φαινόμενο, κυρίως λόγω της ομίχλης και των εκτεταμένων χιονοπτώσεων.

Εύβοια: Κλέφτης μπήκε από παράθυρο σε καφέ – Τον έπιασε η κάμερα να κλέβει [ ΒΙΝΤΕΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ]

Ιδίως μετά την φυσική καταστροφή του Αυγούστου, το συγκεκριμένο φαινόμενο εντάθηκε, δεδομένου ότι το νερό δεν συγκρατείται και δημιουργεί επιπλέον πλημμυρικά φαινόμενα και κατολισθήσεις βράχων στο οδόστρωμα. Συνεπώς, οι κάτοικοι της περιοχής αναγκάζονται να χρησιμοποιούν τη θαλάσσια συγκοινωνία, μέσω των πορθμείων, Λουτρά Αιδηψού – Αρκίτσα και Αγιόκαμπος – Γλύφα.

Πρόσφατα ανακοινώθηκε από τον Πρωθυπουργό, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, ότι προχωράνε οι διαδικασίες για την κατασκευή του Βόρειου Οδικού Άξονα (Ε.Ο. 77). Αδιαμφισβήτητα πρόκειται για ένα έργο πνοής που θα συμβάλλει καθοριστικά στην αναπτυξιακή προοπτική της περιοχής και θα αντιμετωπίσει αποτελεσματικά το φαινόμενο των κατολισθήσεων και του αποκλεισμού.

Έως ότου, βέβαια, γίνει το συγκεκριμένο έργο, οφείλουμε να βρούμε τρόπους για να διασφαλίσουμε την συχνή και απρόσκοπτη σύνδεση της Βόρειας Εύβοιας με την υπόλοιπη επικράτεια. Πρέπει δε να λάβουμε υπόψη ότι η υφιστάμενη συχνότητα δρομολογίων δεν επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες μίας περιοχής 50.000 περίπου κατοίκων.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι το τελευταίο δρομολόγιο από Αγιόκαμπο προς Γλύφα είναι 13:30 και από Γλύφα προς Αγιόκαμπο 14:30, ενώ από Λουτρά Αιδηψού προς Αρκίτσα το πρώτο δρομολόγιο είναι 08:00 και από Αρκίτσα προς Λουτρά Αιδηψού το πρώτο δρομολόγιο είναι στις 09:00.

Αποτελεί επιτακτική ανάγκη να αυξηθούν τα δρομολόγια, με τουλάχιστον δύο επιπλέον δρομολόγια ανά γραμμή, ώστε να εξυπηρετούνται οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της περιοχές. Μετά την μεγάλη πυρκαγιά του Αυγούστου, άλλωστε, οι ανάγκες της ευρύτερης περιοχής έχουν αυξηθεί και η συνδεσιμότητα αποτελεί μείζον οικονομικό και υγειονομικό ζήτημα.

Η εκτέλεση επιπλέον δρομολογίων και στις δύο γραμμές που θα πρόσθετε δρομολόγια νωρίτερα το πρωί στη γραμμή Λουτρά Αιδηψού – Αρκίτσα και αργότερα το απόγευμα στη γραμμή Αγιόκαμπος – Γλύφα, αναμφίβολα θα βελτίωνε αισθητά την κατάσταση και θα συνέβαλε στην προσπάθεια ανασυγκρότησης της περιοχής. Συνεπεία των ανωτέρω, θα πρέπει να εξεταστούν τρόποι για την ενίσχυση των ανωτέρω ακτοπλοϊκών γραμμών.

Βάσει των ανωτέρω, ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί προκειμένου να ενισχυθούν οι ακτοπλοϊκές γραμμές Λουτρά Αιδηψού – Αρκίτσα και Αγιόκαμπος – Γλύφα και να αυξηθούν τα ημερήσια δρομολόγια;».

Διαβάστε Επίσης:

Εύβοια: Σοβαρό τροχαίο στα Ψαχνά – ΙΧ συγκρούστηκε με κολόνα φωτισμού [ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ]

Βόρεια Εύβοια: Έφυγε από την ζωή ο γνωστός συνδικαλιστής Βασίλης Τάρλας

Θλίψη στην Εύβοια – Πέθανε πρώην Αντινομάρχης

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ – Συναγερμός στις Αστυνομικές Αρχές της Εύβοιας: Εξαφανισμένος ο αλλοδαπός μετά την καταγγελία βιασμού

Τραγωδία στην Εύβοια: Βρέθηκε νεκρός σε λίμνη αίματος μέσα στο σπίτι του

ΣΟΚ στην Εύβοια: Καταγγελία βιασμού από 19χρονη – “Μου πρόσφερε ναρκωτικά και πήγε να με βιάσει”

Τραγωδία στην Νότια Εύβοια – Άνδρας βρέθηκε κρεμασμένος μέσα σε εγκαταλειμμένο σπίτι

Χαλκίδα: Φωτιά στο Λαός και Καλαμάκι – Εκκενώθηκε το κτήριο [ΦΩΤΟ -ΒΙΝΤΕΟ]

Ακολουθήστε το eviathema.gr στο  GOOGLE NEWS ΕΥΒΟΙΑ ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΥΒΟΙΚΗ EVIATHEMA

Δείτε τα τελευταία νέα από την Εύβοια, Βόρεια Εύβοια, Νότια Εύβοια