Περιοδεία του Γιώργου Μαρίνου στο Κέντρο Υγείας Αλιβερίου και στο Γενικό Νοσοκομείο Κύμης

ΚΚΕ ΜΑΡΙΝΟΣ EVIATHEMA

Στα πλαίσια της πανεξόρμησης του ΚΚΕ σε δομές Υγείας ο Γιώργος Μαρίνος, βουλευτής Εύβοιας και μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, περιόδευσε χθες στο Κέντρο Υγείας Αλιβερίου και στο Γενικό Νοσοκομείο Κύμης.

Στο Κέντρο Υγείας Αλιβερίου μίλησε με τους εργαζόμενους και συναντήθηκε με τον Διοικητή του ΚΥ.

Από την περιοδεία διαπιστώθηκε ότι παραμένουν μεγάλες ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό. Οι γιατροί αναγκάζονται σε 8 έως 10 εφημερίες το μήνα, ενώ πρόσφατα ζητήθηκε οι γιατροί του ΚΥ να συμβάλουν στις εφημερίες του Νοσοκομείου Χαλκίδας. Ουσιαστικά το ΚΥ υπολειτουργεί καθώς καλύπτεται 1 από τις 10 θέσεις Γενικής Ιατρικής και Παθολογίας, ενώ ο μοναδικός Καρδιολόγος βρίσκεται δύο μέρες στο ΚΥ και τρείς στο Νοσοκομείο Κύμης. Το επόμενο διάστημα το ΚΥ θα μείνει επίσης χωρίς ακτινολόγο καθώς στις 31/12 συνταξιοδοτείται ο μοναδικός ακτινολόγος που υπηρετεί.

Απαράδεκτη είναι και η κατάσταση στον τομέα της καθαριότητας όπου υπάρχει μόνο μια συμβασιούχος καθαρίστρια για τα 1300τμ του κτιρίου.

Ο Γ. Μαρίνος τόνισε πως τα προβλήματα είναι διαχρονικά με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων και οξύνθηκαν στις συνθήκες της πανδημίας με ευθύνη της σημερινής κυβέρνησης. “το ΚΚΕ καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας έχει τονίσει την ανάγκη αποφασιστικής ενίσχυσης των δημόσιων δομών Υγείας, παρεμβαίνει συνεχώς και έχει πρωτοστατήσει μέσα από το λαϊκό κίνημα για την διεκδίκηση άμεσων μέτρων, και τόνισε ότι με τη λαϊκή πάλη μπορεί να ανοίξει ο δρόμος για ριζικές αλλαγές, να διαμορφωθούν οι όροι ώστε η Υγεία του λαού να αντιμετωπιστεί ως κοινωνικό αγαθό.

Σήμερα, το ΚΚΕ παίρνει μια μεγάλη πολιτική πρωτοβουλία για τη στήριξη του Δημόσιου Συστήματος Υγείας καθώς εν μέσω του 4ου κύματος και μετά από σχεδόν δύο χρόνια πανδημίας θα έπρεπε να υπάρχει πλήρης στελέχωση του ΚΥ Αλιβερίου, γενικότερα των δομών Υγείας στην Εύβοια και τη χώρα.

Ιδιαίτερα το ΚΥ Αλιβερίου καλύπτει μια μεγάλη σε έκταση και πληθυσμό περιοχή στην οποία συμπεριλαμβάνονται και βιομηχανικές μονάδες για αυτό αποτελεί πρόκληση η εικόνα εγκατάλειψης που παρουσιάζει.

Το ΚΚΕ διεκδικεί αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για την Υγεία, άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και μονιμοποίηση όλου του προσωπικού που εργάζεται με συμβάσεις”.

Στο Νοσοκομείο Κύμης ο Γ. Μαρίνος συναντήθηκε αρχικά με μέλη της διοίκησης του Συλλόγου Εργαζομένων όπου ενημερώθηκε για τις μεγάλες ελλείψεις στο Νοσοκομείο.

Τα μέλη της διοίκησης του Συλλόγου Εργαζομένων τόνισαν πως το Νοσοκομείο υποβαθμίζεται συνεχώς ακόμη και εν μέσω πανδημίας. Χαρακτηριστικό είναι πως στο Ακτινολογικό Τμήμα δεν υπάρχει ακτινολόγος για τις γνωματεύσεις του αξονικού και προσωπικό για τη λειτουργία του υπέρηχου. Για την κάλυψη των εφημεριών έχουν «επιστρατευθεί» οι δύο Νεφρολόγοι της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού, ενώ υπάρχει μόλις ένα Καρδιολόγος αντί για τρείς. Στο Μικροβιολογικό Τμήμα δεν πραγματοποιούνται εξετάσεις για καλλιέργεια. Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Θεοτόκης Κοντός σημείωσε πως το επόμενο διάστημα λήγουν συμβάσεις εργαζομένων στην καθαριότητα, αλλά και νοσηλευτών που προσλήφθηκαν το Μάρτη του 2020 χωρίς να έχει διασφαλιστεί η μονιμοποίησή τους. Ιδιαίτερα για τις εργαζόμενες στην καθαριότητα προωθείται η «λύση» του εργολάβου από την Κυβέρνηση.

Ο Γ. Μαρίνος, κατά τη συνάντηση με τον Σύλλογο Εργαζομένων, που παρεμβαίνει για κάθε πρόβλημα των εργαζομένων, τόνισε πως το ΚΚΕ βρίσκεται σταθερά στο πλευρό των εργαζομένων στις δομές Υγείας, στηρίζει τις δίκαιες διεκδικήσεις τους. Ιδιαίτερα όσο αφορά το «νέο ΕΣΥ» σημείωσε χαρακτηριστικά πως “είναι φτιαγμένο με τα «παλιά υλικά» της αντιμετώπισης της Υγείας ως κόστος για τους κρατικούς προϋπολογισμούς και ως πεδίο κερδοφορίας για τους επιχειρηματικούς ομίλους. Για αυτό οι εργαζόμενοι στο χώρο της Υγείας, αλλά και συνολικά ο λαός δεν έχουν να περιμένουν τίποτα από αυτό, χωρίς να χαθεί χρόνος χρειάζεται πιο αποφασιστικά να οργανωθεί ο αγώνας για κάλυψη όλων των αναγκών του λαού σε σύγχρονη Υγεία – Πρόνοια.

Τέλος, ο Γ. Μαρίνος συναντήθηκε με την Αν. Διοικήτρια του Νοσοκομείου Κύμης και συζητήθηκε μεταξύ των άλλων η ανάγκη έγκρισης της τροποποίησης του οργανογράμματος του Νοσοκομείου Κύμης που προβλέπει την αύξηση των θέσεων του ιατρικού, νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού. Συζητήθηκαν επίσης τα προβλήματα που αφορούν την καθαριότητα και γενικότερα τα προβλήματα του νοσοκομείου.

Ο Γ. Μαρίνος τόνισε πως “διαφαίνεται μια προσπάθεια υποβάθμισης περιφερειακών νοσοκομείων, με αιχμή την πρακτική των συγχωνεύσεων, που δεν αφορούν μόνο τη Θήβα και τη Λειβαδιά. Το ΚΚΕ, όπως και παλιότερα, δεν πρόκειται να επιτρέψει το κλείσιμο των Νοσοκομείων Κύμης και Καρύστου, μαζί με το λαό της περιοχής θα ορθώσει τείχος μπροστά σε ενδεχόμενη τέτοια προσπάθεια. Παράλληλα θα ασκήσει πίεση μέσα και έξω από τη βουλή ώστε να αλλάξει το οργανόγραμμα του νοσοκομείου ώστε να δοθεί η δυνατότητα πρόσληψης περισσότερου μόνιμου προσωπικού”.

Διαβάστε Επίσης:

Διαβάστε όλα τα νέα του eviathema.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις Ειδήσεις από την Εύβοια τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Eviathema.gr

Ειδήσεις από Βόρεια Εύβοια και Νότια Εύβοια, την Χαλκίδα