Ποιος είναι ο 38χρονος Γιάννης Σούρας

Ενας από τους νεότερους υποψήφιους της Εύβοιας που συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ

Γιάννης Σούρας

Ο Γιάννης Σούρρας γεννήθηκε πριν από 38 χρόνια στην Ιστιαία και μεγάλωσε στη χαρισματική περιοχή της Βόρειας Εύβοιας.

Γαλουχημένος πολιτικά σε ένα δημοκρατικό περιβάλλον, εμποτισμένο από τις αρχές του ιστορικού ΠΑΣΟΚ, είχε από μικρός την ευκαιρία να μυηθεί στην πολιτική και στους τρόπους δίκαιων αγωνιστικών διεκδικήσεων της τοπικής κοινωνίας.

Μετά από μία εφηβεία γεμάτη δραστηριότητα και μάθηση, συνέχισε την εκπαίδευσή του στην Αθήνα, φοιτώντας και αποφοιτώντας από το τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με ειδίκευση στα Χρηματοοικονομικά.

Ως οικονομολόγος πλέον, έγινε μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και εργάστηκε ως καθηγητής οικονομικών σε ΙΕΚ Τουρισμού.

Από το 2009 εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας, διατηρώντας Λογιστικό- Φοροτεχνικό-Μελετητικό γραφείο στην γενέτειρά του Ιστιαία Ευβοίας.

Ο πάντα ενεργητικός πολιτικά Γιάννης Σούρρας, δραστηριοποιήθηκε επισήμως στον τομέα αυτόν συμμετέχοντας στις Αυτοδιοικητικές Εκλογές του 2019, ως βασικό στέλεχος μιας φιλόδοξης νεανικής υπερκομματικής ομάδας. Συνέβαλε καθοριστικά μαζί με τα άλλα στελέχη της ομάδας του στο να κερδίσουν την απόλυτη εμπιστοσύνη της τοπικής κοινωνίας και να διαχειριστούν με απόλυτη επιτυχία τον Δήμο Ιστιαίας- Αιδηψού μέχρι και σήμερα.

Ο Γιάννης Σούρρας το 2019, εξελέγη Δημοτικός Σύμβουλος και μάλιστα πρώτος σε σταυρούς επιλογής. Ακολούθως διετέλεσε Αντιδήμαρχος Οικονομικών θεμάτων του Δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού από τον Σεπτέμβριο του 2019 έως τον Ιανουάριο του 2023 με απόλυτη επιτυχία. Από τη θέση αυτή παραιτήθηκε προσφάτως, προκειμένου να θέσει υποψηφιότητα ως βουλευτής Νομού Ευβοίας με το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, που αποτελεί και τον πολιτικό του χώρο.

Το Μάιο του 2021, ο Γιάννης Σούρρας, συμμετείχε στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, όπου και εξελέγη μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Νομού Ευβοίας, συμβάλλοντας ενεργά στην αυτοοργάνωση του κόμματος.

Σήμερα είναι Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού, Αντιπρόεδρος Επιτροπής Οικονομικών της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Στερεάς Ελλάδας, μέλος της Επιτροπής Διαχείρισης Προγράμματος Leader της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, καθώς και μέλος Δ.Σ του Διαδημοτικού Αναπτυξιακού Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης «ΑΛΚΥΩΝ» μεταξύ των Δήμων Ιστιαίας-Αιδηψού και Μαντουδίου- Λίμνης-Αγίας Άννας.

Δραστηριοποιημένος πάντα κοινωνικά, συμμετέχει σε εθελοντικές ομάδες και σωματεία με ιδιαίτερη αδυναμία του τον μηχανοκίνητο αθλητισμό και το ποδόσφαιρο, το οποίο υπηρετεί ακόμη ως Πρόεδρος Δ.Σ Αθλητικού Ποδοσφαιρικού Σωματείου. Παλιότερα μάλιστα είχε αγωνιστεί ως ποδοσφαιριστής στα τοπικά πρωταθλήματα τηςΕύβοιας.

Ο 38χρονος σήμερα Γιάννης, παράλληλα με τις άλλες δραστηριότητές του, διαπρέπει και στην οικογένειά του, τόσο ως σύζυγος, όσο και ως πατέρας δύο παιδιών.