in

“Αντί να σιωπά ο Θωμάς λέει ψέματα”

Σκληρή απάντηση του δημάρχου Κύμης Αλιβερίου στον πρώην δήμαρχο για το νερό της Κύμης

Σκληρή απάντηση δίνει με ανακοίνωσή του ο δήμαρχος Κύμης Αλιβερίου Θανάσης Μπουραντάς στον πρώην δήμαρχο Δημήτρη Θωμά τον οποίο κατηγορεί ότι ψεύδεται για το νερό της Κύμης επιρρίπτοντάς του ευθύνες για την εγκατάλειψη του δικτύου ύδρευσης και για τις ζημιές που δημιουργούνται στους απαρχαιωμένους σωλήνες..

Τονίζει ότι μόνο η σημερινή δημοτική αρχή προσπαθεί να δώσει οριστική λύση στο πρόβλημα του νερού της Κύμης και ότι ο προηγούμενος δήμαρχος έχει ευθύνες για την σημερινή εικόνα της περιοχής

Η ανακοίνωση του Γραφείου τύπου του δήμου Κύμης Αλιβερίου αναφέρει τα εξής:

Ο άνθρωπος που κατέστρεψε το δήμο Κύμης Αλιβερίου και τον έφερε ένα βήμα πριν την πτώχευση και την επιτροπεία, ο οποίος έχει την κύρια ευθύνη για τα χάλια του δικτύου νερού στην Κύμη εγκαλεί τη δημοτική αρχή και λέει ψέματα ότι ο δήμαρχος κρύβεται για το νερό.

Στην γνωστή σύγχυση που τον χαρακτηρίζει από τότε που έχασε την παντοδυναμία του , αποκρύπτει διαστρεβλώνει και κακοποιεί την αλήθεια..

Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι, τα προηγούμενα χρόνια, από τους πέντε πρώην δήμους (Ταμυνέων-Αυλώνος-Δυστίων-Κονιστρών και Κύμης) οι τέσσερις (πλην Κύμης) κατάφεραν με τις όποιες οικονομικές δυσκολίες να κάνουν μια αξιοπρεπή συντήρηση του δικτύου νερού το οποίο σε ξεπερνά τα 750 χιλιόμετρα σε όλη την έκταση του δήμου. (σαν να πηγαίνεις από Αθήνα στην Αλεξανδρούπολη)

Στην Κύμη όμως όπου ήταν δήμαρχος ο κύριος Θωμάς επί δώδεκα χρόνια το δίκτυο έχει σαπίσει στην κυριολεξία.

Όταν σε μια περιοχή έχεις ένα παλιό δίκτυο το επισκευάζεις..

Όταν όμως είναι σάπιο το αντικαθιστάς..

Ο κύριος Θωμάς προσπαθώντας να παραπλανήσει τους δημότες δεν τους λέει ότι δεν άφησε ούτε μια μελέτη αντικατάστασης δικτύου.

Η μόνη μελέτη που έχει εκπονηθεί είναι από τη σημερινή δημοτική αρχή το 2020!

Δεν τους λέει ότι για να αντικατασταθεί ένα δίκτυο πρέπει να υπάρχει μια μελέτη για να διεκδικηθούν χρήματα ..

Ότι αυτές οι διαδικασίες απαιτούν χρόνο και δουλειά..

Θέλει να αποκρύψει, ότι μόνο η παρούσα δημοτική αρχή έχει κάνει σοβαρή δουλειά για να αντιμετωπίσει οριστικά το πρόβλημα του νερού στην Κύμη.

Ότι την μελέτη που εκπόνησε την κατέθεσε σε πρόγραμμα για αντικατάσταση όλου του δικτύου της Κύμης με πέντε εκατομμύρια ευρώ..

Ότι ξεμπλόκαρε το έργο του φράγματος των Μανικίων σε συνεργασία με την Περιφέρεια και εντάχθηκε το μεγαλύτερο έργο σε επίπεδο προγραμμάτων του υπουργείου Εσωτερικών ύψους 40 εκατομμυρίων ευρώ.

Αυτές οι ενέργειες που έγιναν με πολύ κόπο και με πολύ δουλειά από τη σημερινή δημοτική αρχή δεν λύνουν το πρόβλημα μέσα σε λίγες μέρες..

Απαιτείται χρόνος για να λυθούν τέτοια προβλήματα διαπαντός..

Ο κ Θωμάς επίσης δεν λέει ότι εκκρεμούν εις βάρος του υποθέσεις κακουργηματικού χαρακτήρα με κατηγορούμενο τον ίδιο με χαμένα χρήματα από το δήμο και κυρίως από τη ΔΕΥΑ Κύμης και Κύμης – Αλιβερίου, άνω των δυο εκατομμυρίων ευρώ..

Δεν λέει ότι το 2009 του δόθηκε η ευκαιρία να κάνει κάποιες διορθωτικές κινήσεις αφού από τις πλημμύρες του ίδιου χρόνου, διατέθηκαν από το ΥΠΕΧΩΔΕ 700 χιλιάδες ευρώ στο δήμο Κύμης, όπως και σε άλλους Δήμους.

Το ποσό αυτό μοιράστηκε σε 350 χιλιάδες για το Δήμο Κύμης και 350 χιλιάδες για την Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης – Αποχέτευσης Κύμης. Προσπάθησε να βρει τρόπο να κάνει την δουλειά που γνωρίζει πολύ καλά και για την οποία έχει παραπεμφθεί στο κακουργιοδικείο και αφού δεν βρήκε, προτίμησε να χαθούν τα χρήματα, αντί να αντικαταστήσει τα σάπια τμήματα του δικτύου (Μανίκια – Κύμη).

Έρχεται σήμερα λοιπόν να δείξει δήθεν ενδιαφέρον για τα προβλήματα της Κύμης, ενώ αυτό που πραγματικά τον ενδιαφέρει είναι να παραπλανήσει τους Δημότες και τίποτε άλλο.

Αν είχε πραγματικό ενδιαφέρον θα είχε αξιοποιήσει τις 350.000 χιλιάδες ευρώ και δεν θα αδιαφορούσε.

Ήρθε στο δημοτικό συμβούλιο για να μας πει ότι τα έργα αντικατάστασης δικτύων στην περιοχή της Κύμης για τα οποία κατηγορείται με βούλευμα του συμβουλίου Εφετών ότι δεν έγιναν ποτέ, προσπαθώντας να μας πείσει ότι είναι δήθεν υπαρκτά!!!

Ότι έφτιαξε χιλιόμετρα δικτύων στην Κύμη και άλλα παραμύθια, στα οποία διαπρέπει

Λέει ότι ο Δήμαρχος κρύβεται και δεν απολογείται για το νερό..

Άλλος πρέπει να απολογηθεί για το νερό της Κύμης και για τα χρήματα που έχουν εξαφανιστεί και αυτός είναι ο πρώην δήμαρχος..

Και αφού δεν το κάνει ενώπιον των πολιτών θα το κάνει ενώπιον της ελληνικής δικαιοσύνης τον ερχόμενο Οκτώβριο..

Αν πάλι δεν προκύψει κάποιο πρόβλημα και δεν ζητήσει νέα αναβολή.

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 17 Αυγούστου

27χρονος σάτυρος εισέβαλε γυμνός σε σπίτι 84χρονης στο Μαρούσι