“Καμένη” η βουλευτική θέση της Σοφίας Νικολάου στην Εύβοια

nikolaou 1 860x614 1

Το ερώτημα αν υπάρχει ακόμα μια θέση στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στην Εύβοια για τη Σοφία Νικολάου την Γενική Γραμματέα Αντεγκληματικής πολιτικής με καταγωγή από το Πυργί Αυλωναρίου είναι αυτό που συζητείται έντονα στα πολιτικά πηγαδάκια των νεοδημοκρατών τα τελευταία εικοσιτετράωρα μετά την έκταση που έλαβε το θέμα των απευθείας αναθέσεων για τις απολυμάνσεις στις φυλακές της χώρας..

Το eviathema.gr στα άδυτα του σκοτεινού διαδικτύου – Παραγγελίες δολοφόνων, ναρκωτικών, ψεύτικων κυβερνητικών εγγράφων και άλλα

Η πρώτη της απόπειρα να εκλεγεί βουλευτής στη Α Αθηνών στις εκλογές του 2019 δεν πήγε και τόσο καλά λαμβάνοντας της 9η θέση από τις 18 συνολικά του ψηφοδελτίου όμως πρέπει να εξετάσει κανείς σοβαρά ότι είχε να αντιπαρατεθεί με ψηφοσυλλεκτικούς κολοσσούς (νέους και παλιούς) όπως αυτοί που τελικά εξελέγησαν στις πρώτες 7 θέσεις ( Όλγα Κεφαλογιάννη, Βασίλης Κικίλιας, Πλεύρης Θάνος, Κακλαμάνης Νικήτας, Συρίγος Άγγελος , Μπογδάνος Κωνσταντίνος και Φωτεινή Πιπιλή) .

Μάλιστα στην 8η θέση ως πρώτος επιλαχών ήταν ο επί δυο φορές βουλευτής της πανεπιστημιακός Θεόδωρος Φορτσάκης

Αντιλαμβανόμενη προφανώς ότι με αυτούς τους συνυποψήφιους η Σοφία Νικολάου δεν είχε καμιά τύχη να εκλεγεί στην Αθήνα, άλλαξε ρότα και αφού εξασφάλισε τον διορισμό της στη θέση της Γενικής Γραμματέως του Υπουργείου Αντεγκληματικής πολιτικής (ως τρόπον τινά «εξαργύρωσης» της συμμετοχής της στις εκλογές με τη Νέα Δημοκρατία), άρχισε να σχεδιάζει την επόμενη μέρα με αποκλειστικό στόχο την είσοδό της στο ελληνικό κοινοβούλιο.

Ένας στόχος που περνούσε αναγκαστικά από τον τόπο καταγωγής της στην Εύβοια.. Εξάλλου εδώ τα πράγματα φαίνονται πιο εύκολα αν λάβει κανείς υπόψη του ότι στις πρόσφατες εκλογές ο Σπύρος Πνευματικός «βγήκε» βουλευτής εμφανιζόμενος στο νομό λίγο πριν την κάλπη και τα κατάφερε εξαιρετικά καλά.

Άρχισαν λοιπόν οι επισκέψεις οι συναντήσεις οι επαφές με πολιτικά πρόσωπα και φορείς του Νομού,πολλές φορές μέσα από λάθη και καταστρατήγηση του πρωτοκόλλου.

Το eviathema.gr προσφέρει δωρεάν διαφημοστικό χώρο για τους επόμενους 2 μήνες στα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου Χαλκίδας

Και ξαφνικά βγαίνει στον «αέρα» μια περίεργη υπόθεση απευθείας αναθέσεων για τις απολυμάνσεις με την υπογραφή της κυρίας Νικολάου (εν μέσω μιας πανδημίας που έχει στείλει στα σχοινιά την αντιπολίτευση ανήμπορη να αντιδράσει την ώρα που οι πρωτοβουλίες και οι δράσεις βρίσκονται αποκλειστικά στο γήπεδο της κυβέρνησης και ενώ οι δημοσκοπήσεις δείχνουν άνοιγμα της ψαλίδας μεταξύ Ν.Δ και Σύριζα) την οποία όπως ήταν φυσικό ο αντιπολιτευόμενος τύπος ( Εφημερίδα συντακτών, αυγή κλπ) σηκώνουν ψηλά για να δείξουν ότι η κυβέρνηση έχει επιρρέπεια στα μικρά ή μεγάλα σκάνδαλα!

Λαμβάνοντας υπόψη δυο δεδομένα , το σκηνικό φαίνεται να αλλάζει και το όνομα της κυρίας Νικολάου να απομακρύνεται από το Ευβοϊκό ψηφοδέλτιο.

1ον Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δείξει από τις πρώτες μέρες της διακυβέρνησης του ότι δεν πρόκειται να παίξει με ζητήματα ηθικής δίνοντας πατήματα στην αντιπολίτευση να μιλάει για φωτιά ακόμα και όταν βλέπει ένα σβηστό κάρβουνο να βγάζει λίγο καπνό. Συνεπώς όσοι μπλέκουν το όνομά τους ακόμα και σε υποψία σκανδάλου θα πρέπει να αγωνιούν για το μέλλον τους στη Ν.Δ.

2ον Έχει αρχίσει και δημιουργείται ήδη γκρίνια στους κόλπους της Νέας Δημοκρατίας από τοπικά στελέχη για την εξ Αθηνών επιβολή υποψηφιοτήτων ανθρώπων που δεν ζουν και δεν δραστηριοποιούνται στο Νομό.Αυτή η γκρίνια περιλαμβάνει τουλάχιστον τους δύο από τους τρεις εν’ενεργεία βουλευτές (είτε σωστή είτε άδικη εμείς δεν την κρίνουμε απλώς την επισημαίνουμε)

Με σημαντικότερο το πρώτο από τα δυο αυτά δεδομένα αλλά με ισχυρές βάσεις και στο δεύτερο η υποψηφιότητα της κυρίας Νικολάου στην Εύβοια πρέπει να θεωρείται ήδη καμένη….

ΠΗΓΗ expressevia

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πως θα πάρουν την αποζημίωση των 600 ευρώ οι επιστήμονες

Πρίγκιπας Παύλος: Συνάντηση skype με όλη την οικογένεια για Καλή Πρωτομαγιά

Εύβοια: Οι Κομματικές οργανώσεις ΚΚΕ κατέθεσαν γαρύφαλλα σε Αλιβέρι και Μαρμάρι