Σφοδρή αντιπαράθεση Μητσοτάκη – Τσίπρα για τον υπόδικο Φουρθιώτη

ΤΣΙΠΡΑΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Σφοδρή ήταν η αντιπαράθεση στη Βουλή μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αλέξη Τσίπρα για τον υπόδικο Μένιο Φουρθιώτη, κατά τη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Τσίπρας: Τη χώρα την κυβερνάτε εσείς ή οι Φουρθιώτηδες;

3392041 scaled

Ο κ. Τσίπρας απηύθυνε σειρά ερωτημάτων προς τον κ. Μητσοτάκη περί «στενών σχέσεων» με τον Μένιο Φουρθιώτη «που κουβαλάει περισσότερες από 30 εκκρεμείς υποθέσεις με τη δικαιοσύνη και που επί των ημερών σας έγινε πρόσωπο επί των τιμών με 12 αστυνομικούς να τον φυλάνε».

Απευθυνόμενος προς τον κ. Γεραπετρίτη είπε ότι «είναι πραγματικά θλιβερό» για την ίδια τη δημοκρατία, «να εκβιάζεται ένας υπουργός, δεξί χέρι του πρωθυπουργού, από έναν άνθρωπο υπόδικο μ’ αυτή τη διαδρομή που έχει». Απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό τον ρώτησε αν είναι σίγουρος για το «ποιος κυβερνά αυτή τη χώρα; Την κυβερνάτε εσείς ή οι Φουρθιώτηδες;», προσθέτοντας ότι «είναι η πρώτη φορά στη μεταπολιτευτική ιστορία του τόπου που η νύχτα διεισδύει στο Μέγαρο Μαξίμου».

Ειδικότερα ρώτησε τον κ. Μητσοτάκη: «Γνωρίζατε ότι η μισή σας κυβέρνηση έκανε εξυπηρετήσεις στον υπόδικό παρουσιαστή; Πώς απέκτησε πρόσβαση σε φύλαξη 12 αστυνομικών; Πώς είχε αυτός ο άνθρωπος τόσο στενές σχέσεις με τόσους υπουργούς σας; Πώς το δεξί σας χέρι διαπραγματεύονταν μαζί του τις νομοθετικές παρεμβάσεις της κυβέρνησης, με τη μισή κυβέρνηση να του κάνει ντελίβερι; Το γνωρίζατε ή το αγνοούσατε;». Επιπλέον, τον ρώτησε αν γνώριζε ότι «έστησε 13 εταιρείες με νόμιμους εκπρόσωπους να φαίνονται δύο αλλοδαπές από τη Γεωργία, εταιρείες βιτρίνα χωρίς πραγματική δραστηριότητα, χωρίς δηλώσεις προσωπικού στην Εργάνη, χωρίς εγκατάσταση στις δηλωθείσες έδρες, προκειμένου να εισπράττει από τις αναστολές συμβάσεων εργασίας λόγω της πανδημίας και επιστρεπτέες προκαταβολές». Τον ρώτησε αν τον ενημέρωσε ο κ. Βρούτσης, ο οποίος «όταν προσπάθησε να το σταματήσει, ο εν λόγω μπήκε με μπράβους στο υπουργείο να τον τρομοκρατήσει». Σχολίασε ότι «μετά όλως παραδόξως αποχώρησε ο Βρούτσης από το υπουργείο, όχι ο Φουρθιώτης απ’ το Μαξίμου».

Ακόμη ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι «από το Δεκέμβριο του 2020 η Γενική Διεύθυνση Εισφορών του ΕΦΚΑ αποστέλλει έγγραφο στη Διεύθυνση Σχεδιασμού και Συντονισμού Ελέγχου στο ΣΔΟΕ και στο ΣΕΠΕ για τη διενέργεια έρευνας για την τήρηση της ασφαλιστικής νομοθεσίας για μια σειρά εταιρείες στις οποίες φιγουράρει το όνομα του Φουρθιώτη. Εταιρείες που φέρονται να ελέγχονται για το αν όντως λειτουργούν  νόμιμα, ή αν λειτουργούν ως όχημα παράνομων οικονομικών δραστηριοτήτων». Πρόσθεσε ότι «από τις 13 εταιρείες που φέρονται να συνδέονται με τον κ. Φουρθιώτη γνωρίζουμε ότι έχουν πιστωθεί ως επιστρεπτέες προκαταβολές,  σε 11 από αυτές, το συνολικό ποσό των 194.883 ευρώ, ενώ εγκρίθηκαν επιπλέον 56.987 ευρώ. Μιλάμε για το συνολικό ποσό των 250.870, 65 ευρώ, χρήματα που σύμφωνα με τις έρευνες της οικονομικής αστυνομίας πιστώθηκαν αρχές Μαρτίου του 2021 και στη συνέχεια μεταφέρθηκαν προκειμένου να αιτιολογήσουν χορήγηση δανείου ύψους 182.000 ευρώ περίπου στην εταιρεία EPSILON TV. Διαχειριστής της οποίας είναι ο κ. Φουρθιώτης».

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι η έρευνα της οικονομικής αστυνομίας έχει ολοκληρωθεί και έθεσε τα ερωτήματα: «Έχει διαβιβαστεί ή όχι στην οικονομική εισαγγελία; Από πότε έχει διαβιβαστεί; Και γιατί καθυστερεί; Μπορείτε μήπως να μας εξηγήσετε αυτή την αδράνεια; Αυτά τα γνωρίζατε;». Ρώτησε τον κ. Γεραπετρίτη τι σημαίνει «η προτροπή σε αυτόν τον κύριο: ‘Μην τους κάνετε τη χάρη να δειλιάστε’; Για ποιους το λέτε αυτό; Για τους εισαγγελείς που τον κυνηγούν; Για τον Βρούτση που τον καταγγέλλει; Για εμάς που στοχοποιεί; Για ποιους το γράψατε;».

Τόνισε ότι τα παραπάνω ερωτήματα είναι ρητορικά «γιατί όλα τα ξέρετε και όλα τα συγκαλύπτετε», διαφορετικά, «θα είχατε αποπέμψει από τη πρώτη ώρα το δεξί σας χέρι». «’Αρα ο κ. Φουρθιώτης δεν έχει στο χέρι το δεξί σας χέρι. Έχει στο χέρι εσάς κ. Μητσοτάκη. Και το ερώτημα είναι γιατί;», σημείωσε. Είπε ότι αν δεν έχει να δώσει απαντήσεις ο πρωθυπουργός, η επιλογή αξιοπρέπειας είναι να παραιτηθεί και να προκηρύξει εκλογές.

Μητσοτάκης: Πήρατε αγκαλιά έναν υπόδικο

3392488 scaled

Τα όσα είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προκάλεσαν την απάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ομιλία του.

“Αφιερώσατε το 1/3 της ομιλίας σας για τον κ. Φουρθιώτη. Πήρατε αγκαλιά έναν υπόδικο ο οποίος μεγαλούργησε επί δικών σας ημερών και παραπέμφθηκε στη δικαιοσύνη επί δικών μας ημερών”, είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: “Αναρωτιέμαι αν όλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ συμφωνούν με αυτή την επιλογή σας. Γι’ αυτό την κάνατε την πρόταση δυσπιστίας. Για τον κ. Φουρθιώτη. Ο κ. Φουρθιώτης είναι τόσο σημαντικός στον πολιτικό διάλογο που κανένας άλλος αρχηγός της αντιπολίτευσης δεν έκανε αναφορά σε αυτόν. Πόσο πιο χαμηλά θα πέσετε; Πόσο πιο απελπισμένος θα γίνετε;”.

Ο Φουρθιώτης δημοσίευσε νέα sms

Ο Μένιος Φουρθιώτης δημοσίευσε νωρίτερα νέα sms που είχε αποστείλει στον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη, αλλά και τον διευθυντή του γραφείου Τύπου της ΝΔ, Νίκο Ρωμανό.

Διαβάστε Επίσης:

Εύβοια: Παιδαριώδεις χειρισμοί από το αστυνομικό τμήμα Καρύστου

Σκύρος: Τροχαίο ατύχημα μετά από σύγκρουση ΙΧ με μηχανή

Εύβοια: Σοβαρό τροχαίο στα Ψαχνά – ΙΧ συγκρούστηκε με κολόνα φωτισμού [ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ]

Βόρεια Εύβοια: Έφυγε από την ζωή ο γνωστός συνδικαλιστής Βασίλης Τάρλας

Θλίψη στην Εύβοια – Πέθανε πρώην Αντινομάρχης

Τραγωδία στην Εύβοια: Βρέθηκε νεκρός σε λίμνη αίματος μέσα στο σπίτι του

ΣΟΚ στην Εύβοια: Καταγγελία βιασμού από 19χρονη – “Μου πρόσφερε ναρκωτικά και πήγε να με βιάσει”

Τραγωδία στην Νότια Εύβοια – Άνδρας βρέθηκε κρεμασμένος μέσα σε εγκαταλειμμένο σπίτι

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Κατατέθηκε η πρώτη αγωγή κατά της ΑΤΤΙΚΗΣ ΟΔΟΥ από εγκλωβισμένη οδηγό !

Εύβοια: Χειροπέδες σε ανήλικους στην Χαλκίδα για κλοπή μοτοσυκλέτας

Εύβοια: Άσχημη τροπή για τον ληστή σε κατάστημα στο κέντρο της Χαλκίδας – Τον ακινητοποίησε γείτονας και τον συνέλαβε η αστυνομία

Ακολουθήστε το eviathema.gr στο  GOOGLE NEWS ΕΥΒΟΙΑ ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΥΒΟΙΚΗ EVIATHEMA

Δείτε τα τελευταία νέα από την Εύβοια, Βόρεια Εύβοια, Νότια Εύβοια