Σίμος Κεδίκογλου: “H Ευρώπη καλείται να ξεπεράσει μία αρκετά δύσκολη δοκιμασία”

MEGA

Στις δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, τις οποίες -ωστόσο- διαφοροποίησε από αυτές του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, οι οποίοι φάνηκαν να υιοθετούν την επιχειρηματολογία της Άγκυρας,  απέδωσε ο Σίμος Κεδίκογλου το χαρακτηρισμό που χρησιμοποίησε  ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ότι ο  ΣΥΡΙΖΑ λειτουργεί ως  «Δούρειος Ίππος»  του Ερντογάν.

Ο βουλευτής μιλώντας στην τηλεόραση του Mega και στην εκπομπή “Κοινωνία Ώρα Mega” επεσήμανε, ότι οι κινήσεις που έγιναν σε ευρωπαϊκό επίπεδο έφεραν θετικά αποτελέσματα, λέγοντας ότι έμπρακτη απόδειξη της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης και στήριξης στο μεταναστευτικό αποτελεί και η ιδιαίτερη αναφορά που έκανε η κα Μέρκελ στο ρόλο της Ελλάδας,  η οποία είπε συγκεκριμένα, ότι η χώρα μας βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της Ευρώπης  σε ό, τι αφορά τη Λιβύη, τα ενεργειακά ζητήματα, αλλά και την αξιοποίηση των κοιτασμάτων στην Ανατολική Μεσόγειο.

«Η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη – πρόσθεσε – αποδεικνύεται και στην πράξη, καθώς είδαμε μία αναβάθμιση της λειτουργίας της Frontex,  που είναι πάρα πολύ σημαντική. Οι αποτροπές που γίνονται, επίσης, το τελευταίο διάστημα είναι πιο αποτελεσματικές, οπότε βλέπουμε μία έμπρακτη αλληλεγγύη, που απορρέει  από το γεγονός, ότι ακόμα και  από βαλτικές χώρες έρχονται ενισχύσεις».

Ο Σίμος Κεδίκογλου ανέφερε- επίσης- ότι η Ευρώπη καλείται να ξεπεράσει μία αρκετά δύσκολη δοκιμασία, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά, πως υπήρχε σοβαρό πρόβλημα με την έγκριση του Κοινοτικού προϋπολογισμού ακόμα και  πριν η κατάσταση επιδεινωθεί με την εμφάνιση του κορωνοϊού.

Σχετικά με τις αντιδράσεις που έχουν εκδηλωθεί και τις κατηγορίες της αντιπολίτευσης  περί αδράνειας από την πλευρά της κυβέρνησης στο θέμα της μετάδοσης  ή όχι μέσω της Θείας Κοινωνίας και της συνολικής στάσης επί του θέματος απάντησε:  «Θα συμφωνήσουμε στο ότι η θρησκευτική ελευθερία, το πως αισθάνεται ο καθένας στη σχέση του με τα Θεία είναι προσωπικό ζήτημα. Στην όλη υπόθεση αντιμετώπισης σημασία έχει η ατομική ευθύνη στο πως μπορεί κάποιος που δεν ανήκει στις ευπαθείς ομάδες να μεταδώσει τον κορωνοϊό. Οι επιστήμονες λένε ότι μεταδίδεται και θα αναφερθώ στο παράδειγμα της ρουμανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας που επέτρεψε στους πιστούς να μεταλαμβάνουν   με δικό τους κουταλάκι μιας χρήσης προκειμένου να αποφύγουν τη μετάδοση του ιού.»

Τέλος, αναφέρθηκε στο κρούσμα που επιβεβαιώθηκε στη Βόρεια Εύβοια και ζήτησε να γίνει ιχνηλάτηση στην περιοχή μετά και τους φόβους που έχει εκφράσει ο παππάς του χωριού, καθώς την προηγούμενη ημέρα του εντοπισμού  του  κρούσματος ο ασθενής είχε μεταλάβει.