Σίμος Κεδίκογλου: «Στόχος μας να διαλευκανθεί μία πρωτοφανής απόπειρα χειραγώγησης της Δικαιοσύνης» 

ΣΚΑΙ 1

 

Οι σαφείς ενδείξεις τέλεσης αξιόποινων πράξεων είναι σύμφωνα με τα όσα σχολίασε ο Σίμος Κεδίκογλου στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ,  ο λόγος για τον οποίο η κυβέρνηση κατέλεξε στην απόφαση για παραπομπή μόνο του κ. Παπαγγελόπουλου σε προανακριτική για την υπόθεση Novartis. 

Μιλώντας ο βουλευτής στην εκπομπή οι «Αταίριαστοι» και στους δημοσιογράφους Γιάννη Ντσούνο και  Χρήστο Κούτρα επεσήμανε, ωστόσο, ότι δεν αποκλείεται στην πορεία των ερευνών να διευρυνθεί το κατηγορητήριο, είτε σε ό, τι αφορά τον κ. Παπαγγελόπουλο είτε σε ό, τι αφορά και άλλα πρόσωπα.

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι σε καμία περίπτωση δεν θέλουν να θυμίσει η υπόθεση τον ΣΥΡΙΖΑ την περίοδο 2017-2018 που απηύθυνε συλλήβδην κατηγορίες εναντίον των πάντων χωρίς να υπάρχουν στοιχεία. «Στόχος μας-είπε- είναι να η διαλεύκανση μιας υπόθεσης που δεν είναι μόνο το σκάνδαλο Novartis, αλλά κυρίως η απόπειρα χειραγώγησης της Δικαιοσύνης. Είναι πολύ σημαντικό να διαλευκανθεί γιατί δεν πρέπει ποτέ κανένας να τολμήσει ξανά κάτι παρόμοιο».

Ερωτηθείς γα τη στάση του κ. Τσίπρα απάντησε ότι, αν επιθυμεί να εμφανιστεί στην προανακριτική, έχει τριάντα βουλευτές που μπορούν να υπογράψουν για να κληθεί και απέδωσε ένα τέτοιο ενδεχόμενο στην προσπάθεια του  κ. Τσίπρα να επιδοθεί για μία φορά ένα σε επικοινωνιακό σόου. Και επανέλαβε: «Εμείς θέλουμε να μείνουμε στην ουσία που αφορά στην πρωτοφανή απόπειρα χειραγώγησης της Δικαιοσύνης. Υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις για την ενοχή του κ. Παπαγγελόπουλου, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι προκαταλαμβάνουμε μία απόφαση. Επιπλέον, ο ίδιος αυτοενοχοποιήθηκε, όταν εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου είπε, ότι έχει διαβάσει τη δικογραφία και ότι πρόκειται για το μεγαλύτερο σκάνδαλο. Ο Υπουργός Δικαιοσύνης δεν έχει καμία δουλειά να διαβάζει δικογραφίες».

Στη συνέχεια αναφερόμενος στις δηλώσεις του κ. Αποστολάκη,  ότι παραλίγο να είχαν νέα Ίμια τόνισε, ότι ο Ερντογάν είναι ένας απρόβλεπτος γείτονας, που εξάγει τα εσωτερικά του  προβλήματα και τα χρησιμοποιεί ως μοχλό πίεσης, λέγοντας παράλληλα και σε κάθε περίπτωση είναι σε εγρήγορση και να αντιμετωπίζουν τις καταστάσεις με  σοβαρότητα.

Τέλος, σχετικά με το θέμα των στοχευμένων επιχειρήσεων της Αστυνομίας στο κέντρο της Αθήνας δήλωσε ότι η κοινή γνώμη επιδοκιμάζει την  προσπάθεια που γίνεται, όπως το να ξαναγίνουν κανονική γειτονιά τα Εξάρχεια, να είναι φυσιολογική η ζωή και οι κάτοικοι να μην είναι πολιορκημένοι στα σπίτια τους. Ωστόσο- πρόσθεσε- ότι δεν είναι εύκολο  από την κατάσταση άβατου να περάσουν στην κανονικότητα και απαιτείται ένα μεσοδιάστημα που θα χρειάζεται να υπάρχει ισχυρή αστυνομική παρουσία.