ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ – Εύβοια: Σκάνδαλο με επιδοτήσεις σε επιχειρηματίες από κοινοτικά προγράμματα;

Αυτοδιοικητικός ζητούσε μίζες από επιχειρηματίες;-Στα κάγκελα οι δικαιούχοι

New Project 48

Μεγάλο σούσουρο επικρατεί στον επιχειρηματικό κόσμο της Εύβοιας το τελευταίο χρονικό διάστημα καθώς αυτοδιοικητικός φέρεται να ζητά μίζες από επιχειρηματίες προκειμένου να προχωρήσουν οι αιτήσεις τους για επιδότηση κοινοτικών προγραμμάτων μέσω ενδιάμεσης διαχειριστικής αρχής.

Πολύ γνωστός επιχειρηματίας από την περιοχή του δήμου Κύμης Αλιβερίου δέχθηκε τέτοιου είδους εκβιασμό και λέγεται ότι έσκισε τον φάκελο με την αίτηση της επιχορήγησης μπροστά στα μάτια του αυτοδιοικητικού με τον οποίο τον συνέδεε και προσωπική φιλία. Όταν άκουσε να του ζητούν χρήματα για να προχωρήσει η αίτηση του έπεσε από τα σύννεφα…

Δεν περίμενε ποτέ ότι ο άνθρωπος που είχε στηρίξει πολιτικά και οικονομικά θα έφτανε στο σημείο να του ζητήσει μίζα.

Λέγεται μάλιστα πως τέτοια αξίωση υπήρξε και από έναν αντιδήμαρχο που έκανε αίτηση για επιδότηση επιχείρησης για το παιδί του μέσω των ίδιων ευρωπαϊκών κονδυλίων.

Το θέμα αναμένεται να πάρει ευρύτερες διαστάσεις καθώς ο Ευβοέας επιχειρηματίας μιλά με τους δικηγόρους του για την κατάθεση μήνυσης γεγονός που θα συμπαρασύρει πολιτικά μια ολόκληρη παράταξη της αυτοδιοίκησης στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος.

Αναμένονται ραγδαίες εξελίξεις που θα προκαλέσουν πολιτικό τσουνάμι στην Εύβοια.