Σπύρος Πνευματικός στον 96,5 της Χαλκίδας : Πρέπει να επιδείξουμε όλοι ατομική ευθύνη

Ακολουθήστε το eviathema.gr στο GOOGLE NEWS ΕΥΒΟΙΑ ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΥΒΟΙΚΗ EVIATHEMA

Για τη σημασία της πρόληψης και της ατομικής πειθαρχίας στη μάχη κατά της διάδοσης του κορωνοϊού μίλησε ο βουλευτής Ευβοίας της Νέας Δημοκρατίας και Καθηγητής Ιατρικής Σπύρος Πνευματικός στην εκπομπή «Μαζί το πρωί» του ραδιοφωνικού σταθμού 96,5 fm της Χαλκίδας.

Ο κ. Πνευματικός τόνισε πως η επιτυχία των μέτρων, που έγκαιρα και ορθά έλαβε η κυβέρνηση για τον περιορισμό του ιού, εξαρτάται απόλυτα από τους πολίτες. «Αν δεν συμμετέχει ο πολίτης, τα μέτρα δεν πρόκειται να πετύχουν. Πρέπει να επιδείξουμε όλοι ατομική ευθύνη. Να χρησιμοποιούμε την κοινή λογική και να δείξουμε ατομική πειθαρχία. Ο καθένας να κάνει αυτό που του αναλογεί για να μην ξεφύγει η κατάσταση».

Σημείωσε εμφατικά ότι, από τη στιγμή που δεν υπάρχει ακόμα κάποια θεραπεία ή φάρμακο, το μόνο μας όπλο είναι η πρόληψη. «Είμαστε όλοι ευάλωτοι, οι περισσότεροι από μας δεν θα νοσήσουμε σοβαρά αλλά μπορεί να μεταδώσουμε τον ιό. Αν κολλήσουμε κάποιον δικό μας από ευπαθή ομάδα και πεθάνει μπορούμε να σηκώσουμε αυτό το βάρος;».

Τέλος, σε ερώτηση σχετικά με τους εργαζόμενους σε εργοστάσια, ο βουλευτής επεσήμανε ότι σαφώς δεν είναι εύκολο να κλείσουν τελείως όλοι οι χώροι εργασίας, αλλά πρέπει, σε συνεργασία με τους εργοδότες, να τηρούνται οι βασικοί κανόνες και τα μέτρα ασφαλείας που έχουν εξαγγελθεί. Να παρέχονται μάσκες, να υπάρχουν διαθέσιμα αντισηπτικά στους χώρους και να περιοριστεί ο αριθμός των εργαζομένων, ώστε να τηρούνται οι αποστάσεις ασφαλείας. Χαρακτήρισε το ζήτημα ιδιαίτερα σημαντικό και δεσμεύτηκε να το θέσει υπόψιν των αρμοδίων για περαιτέρω διευκρινίσεις.

Το σχετικό απόσπασμα στη διεύθυνση: