Στην Ελλάδα στις 10 Ιουνίου ο Όλαφ Σολτς

ΣΟΛΤΣ

Την πρώτη του επίσκεψη στην Αθήνα θα κάνει την επόμενη Παρασκευή, 10 Ιουνίου, ο καγκελάριος της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς. Θα βρεθεί στη Θεσσαλονίκη, όπου θα συναντήσει τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η επίσκεψη του Όλαφ Σολτς στην Ελλάδα ανακοινώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής (03.06.2022) από τον αναπληρωτή κυβερνητικό εκπρόσωπο της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Μπούχνερ. Ο Γερμανός καγκελάριος θα παρακαθήσει, έπειτα από πρόσκληση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, σε δείπνο στο πλαίσιο της Συνόδου της Διαδικασίας Συνεργασίας της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, η οποία θα γίνει στη Θεσσαλονίκη.

Ο Όλαφ Σολτς θα διανυκτερεύσει στη Θεσσαλονίκη, από όπου την επόμενη ημέρα θα μεταβεί στην Βόρεια Μακεδονία και ακολούθως στη Βουλγαρία.

Θα έχουν προηγηθεί επισκέψεις του Γερμανού καγκελάριου την Παρασκευή στο Κόσοβο και στη Σερβία.

Πριν τον Σολτς, η Μπερμποκ

Στην Αθήνα θα βρεθεί την Τετάρτη (08.06.2022), προερχόμενη από το Πακιστάν, η υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Αναλένα Μπέρμποκ, η οποία θα γίνει δεκτή από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ θα έχει συνάντηση με τον ομόλογό της Νίκο Δένδια και με εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών.

Η Μπέρμποκ θα ταξιδέψει την επομένη στην Άγκυρα, όπου θα συναντηθεί με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου και εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών και της οικονομίας.