Συνάντηση Αλέξη Τσίπρα με τον υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ

0045858687455 1 1

Στη σημασία του ρόλου της Ελλάδας και της διατήρησής του ως βασικού πυλώνα ειρήνης, σταθερότητας και ανάπτυξης στην Ανατολική Μεσόγειο και τα Βαλκάνια ήταν αυτό που βρέθηκε στο επίκεντρο της συζήτησης που είχε σήμερα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, με τον υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ για θέματα Ευρώπης και Ευρασίας, Φίλιπ Ρίκερ, σε μια συνάντηση που το «παρών» έδωσε και ο Αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ.

Επιπλέον, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και σύμφωνα με όσα αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, «τονίστηκε η σημασία του υψηλού επιπέδου του Στρατηγικού Διαλόγου Ελλάδας και ΗΠΑ που καθιερώθηκε το 2018 με τις ΗΠΑ, ως βάση για περαιτέρω ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας».

Σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση, ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε ότι το μέλλον της περιοχής μπορεί να οικοδομηθεί μόνο στη βάση του Διεθνούς Δικαίου και του αμοιβαίου σεβασμού. Στο πλαίσιο αυτό, τόνισε την ανάγκη να δίνονται σταθερά και σαφή μηνύματα από τις ΗΠΑ, ότι η τουρκική επιθετικότητα στην Κυπριακή ΑΟΖ και στο Αιγαίο πρέπει να τερματιστεί.