Συνάντηση Σίμου Κεδίκογλου με τον Πρέσβη του Βασιλείου Σαουδικής Αραβίας στην Ελλάδα, για τη σύσφιξη των εμπορικών σχέσεων μεταξύ των δυο χωρών

KEDIKOGLOU SAOUDIKI ARAVIA

H ενίσχυση των εμπορικών σχέσεων της Ελλάδας με την Σαουδική Αραβία και η αναζήτηση ευκαιριών συνεργασίας στον αγροδιατροφικό τομέα, ήταν τα κύρια θέματα που βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Σίμου Κεδίκογλου με τον Πρέσβη του Βασιλείου Σαουδικής Αραβίας στην Ελλάδα Dr . Saad Alammar.

Οι δυο πλευρές εστίασαν στις προοπτικές περαιτέρω εμβάθυνσης και διεύρυνσης της συνεργασίας τους και στην εκατέρωθεν ενίσχυση των δεσμών των επιχειρηματικών κοινοτήτων. Επιπλέον, εξετάστηκαν βήματα για την προαγωγή επενδυτικών πρωτοβουλιών και ενδυνάμωσης των εξαγωγών μεταξύ των δυο χωρών.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της εθιμοτυπικής συνάντησης του κ. Alammar με τον Υφυπουργό, διερευνήθηκε η συνεργασία των δύο χωρών στον κλάδο του πρωτογενούς τομέα ενώ προτάθηκε η σύσταση συμβουλίου εμπειρογνωμόνων μεταξύ των δυο χωρών για την σύσφιξη των αγρο-εμπορικών σχέσεων.

Ο ΥφΑΑΤ και ο πρέσβης προέβησαν σε μια πρώτη ανταλλαγή απόψεων σχετικά με την προώθηση των ελληνικών προϊόντων στην αγορά της Σ. Αραβίας (γαλακτοκομικά, πουλερικά, νωπό κρέας, μέλι, ψάρια ιχθυοκαλλιέργειας κ.α.) και στην επίλυση διμερών προβλημάτων ώστε να μην αποτελέσουν τροχοπέδη για τη σύναψη εμπορικών συμφωνιών.

Υπογραμμίστηκε και από τις δύο πλευρές η αξία και η άριστη ποιότητα των ελληνικών προϊόντων και η ανάγκη ανάδειξης των τομέων αιχμής των δυο χωρών.

Ο Σαουδάραβας διπλωμάτης, προσκάλεσε τον κ. Κεδίκογλου να επισκεφθεί τη χώρα της Μέσης Ανατολής το συντομότερο δυνατό, εφόσον του το επιτρέψει το πρόγραμμά του.

Παρόντες στη συνάντηση, ήταν ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Προστασίας Ζώων, Φαρμάκων και Κτηνιατρικών Εφαρμογών, κ. Σπύρος Ντουντουνάκης και ο Διευθυντής του ΥφΑΑΤ κ. Ανδρέας Θεοφίλου.