in ,

Συνάντηση Θανάση Ζεμπίλη με τον Άδωνι Γεωργιάδη – Συζητήθηκαν μέτρα στήριξης του λιανεμπορίου και της εστίασης.

Θανάσης Ζεμπίλης συνάντηση Άδωνι Γεωργιάδη

Συνάντηση στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων με τον Υπουργό κ. Άδωνι Γεωργιάδη πραγματοποίησε χθες το μεσημέρι ο βουλευτής Εύβοιας Θανάσης Ζεμπίλης. Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν τα προβλήματα βιωσιμότητας που αντιμετωπίζουν επιχειρήσεις, ειδικά αυτές που δραστηριοποιούνται στους κλάδους του επισιτισμού και του λιανεμπορίου, εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.

Εκτός ελέγχου η κατάσταση του Κορονοϊού στον Δήμο Διρφύων Μεσσαπίων- Ζήτησαν την συνδρομή της Πολιτικής Προστασίας στην Κοινότητα του Μίστρου

Ο κ. Ζεμπίλης αναγνώρισε την τιτάνια προσπάθεια που καταβάλει η κυβέρνηση για να αναχαιτίσει και αυτό το κύμα της πανδημίας, έχοντας ως αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα την προστασία της δημόσιας υγείας. Επιπλέον, όμως, επισήμανε ότι τα αναγκαία μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού έχουν αναπόφευκτα επιφέρει σημαντικό πλήγμα στις επιχειρήσεις, για πολλές από τι οποίες τίθεται πλέον ζήτημα επιβίωσης.

Ο βουλευτής μετέφερε στον κ. Γεωργιάδη την αγωνία και τον προβληματισμό του εμπορικού και επιχειρηματικού κόσμου της Εύβοιας, τονίζοντας ότι οι τοπικές επιχειρήσεις έχουν περιέλθει σε δεινή κατάσταση. Επιπλέον, του μετέφερε τις προτάσεις του Επιμελητηρίου Εύβοιας και των εκπροσώπων των τοπικών παραγωγικών φορέων, ώστε να διασφαλιστεί η ρευστότητα των επιχειρήσεων και ειδικά των μικρομεσαίων.

Σίγουρα, τόσο τα μέτρα στήριξης που έχει λάβει ως σήμερα η κυβέρνηση, όσο και το άνοιγμα του λιανεμπορίου με τη μέθοδο της παράδοσης εντός του καταστήματος με ραντεβού, αποτέλεσαν σημαντική «ανάσα» για πληττόμενους κλάδους.

Η πολύμηνη όμως αναστολή των δραστηριοτήτων των επιχειρήσεων επιβάλει την λήψη πρόσθετων γενναίων μέτρων ενίσχυσης για την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών της πανδημίας, ώστε να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα της επιχειρηματικής δραστηριότητας και να μην μπουν σε κίνδυνο χιλιάδες θέσεις εργασίας.

Σε αυτήν την κατεύθυνση θα πρέπει να ληφθούν επιπλέον μέτρα για την ενίσχυση της εστίασης, που αποτελεί τον δεύτερο πιο πολυπληθή κλάδο στην χώρα και έχει τεράστια συνεισφορά ετησίως στην ελληνική οικονομία.

Παράλληλα, ο κ. Ζεμπίλης ανέφερε στον Υπουργό ότι η Εύβοια έχει ανάγκη από μεγάλα έργα υποδομών, εστιάζοντας κυρίως στο οδικό δίκτυο. Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε, εξαιτίας της ορεινής μορφολογίας του εδάφους και του κακού οδικού δικτύου, πολλές περιοχές στο Βόρειο και στο Νότιο τμήμα του νομού βρίσκονται ουσιαστικά σε καθεστώς απομόνωσης.

Το γεγονός αυτό έχει αρνητικό αντίκτυπο στην μεταφορά των παραγόμενων προϊόντων και στην τουριστική κίνηση, επηρεάζοντας κατ’ επέκταση την οικονομική ανάπτυξη του τόπου. Οι παρακάμψεις της Χαλκίδας, του Βασιλικού και της Αμαρύνθου είναι σίγουρα μια καλή αρχή, με τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας να τονίζει όμως ότι συνολικά ο οδικός άξονας της Εύβοιας χρήζει βελτιωτικών έργων και πρέπει να δρομολογηθούν άμεσα οι απαραίτητες μελέτες.

Χαλκίδα Ευβοίας: Την εξαπάτησαν μέσω αγγελίας στο facebook – Εξιχνίαση της απάτης από το Τμήμα Ασφάλειας

Δήμος Διρφύων Μεσσαπίων: Μετά την απολύμανση στα λεωφορεία της Ιδιωτικής εταιρίας στο εργοτάξιο η Δημοτική αρχή μεταφέρει παράτυπα και μαθητές στα σπίτια τους

Χαλκίδα Ευβοίας: Χαλκίδα: Μετανιωμένη η νηπιαγωγός που έβγαλε την 4χρονη στο κρύο – Διχασμένοι οι γονείς

Διαβάστε όλα τα νέα του eviathema.gr στο Google News

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις

Όλες οι Ειδήσεις για τον Κορονοϊό στο koronoios.today

Διαβάστε όλες τις Ειδήσεις από την Εύβοια τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Eviathema.gr

Ειδήσεις από Βόρεια Εύβοια και Νότια Εύβοια, την Χαλκίδα, τα Ψαχνά, την Κάρυστο, το Αλιβέρι, την Ελλάδα και τον Κόσμο

Ηγουμενίτσα: Λαμπάδιασε αυτοκίνητο

Ηγουμενίτσα: Λαμπάδιασε αυτοκίνητο εν κινήσει – Δευτερόλεπτα αγωνίας για οικογένεια (video)

Φάνης Σπανός ψήφισμα για ΑΠΕ

Ισχυρή πρωτοβουλία κατά της ανεξέλεγκτης εγκατάστασης ΑΠΕ αναλαμβάνει η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας