Συνάντηση ΥφΑΑΤ, Σίμου Κεδίκογλου με εκπροσώπους του αγροτικού συνεταιρισμού «ΣΥΚΙΚΗ»

κεδικογλου συναντηση

Τους εκπροσώπους του αγροτικού συνεταιρισμού σύκων και ξηρών καρπών «ΣΥΚΙΚΗ», συνοδευόμενους από τον βουλευτή Μεσσηνίας κ. Ιωάννη Λαμπρόπουλο, υποδέχθηκε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κ. Σίμος Κεδίκογλου.

Τα μέλη του αγροτικού φορέα, που εκπροσωπήθηκαν από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Παναγιώτη Παπαγεωργίου, τον Προϊστάμενο Γεωτεχνικού Τμήματος κ. Απόστολο Αγγελόπουλο και τον Διευθυντή κ. Γιώργο Αγγελόπουλο, αρχικά ενημέρωσαν τον Υφυπουργό για τις δραστηριότητες του Συνεταιρισμού όπως ότι ο συνολικός αριθμός συκοπαραγωγών των οποίων απορροφά τα σύκα τους η «ΣΥΚΙΚΗ», ξεπερνά τα 1700 άτομα, που προέρχονται από τους νομούς Μεσσηνίας, Λακωνίας και Αρκαδίας.

Ακολούθως, του έθεσαν το ζήτημα της διάσωσης της καλλιέργειας του σύκου μέσα από το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης, καταθέτοντας και σχετικές προτάσεις.

Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, πληροφόρησε τους εκπροσώπους για τα χρηματοδοτικά εργαλεία τα οποία αφορούν σε εθνικούς και κοινοτικούς πόρους, για την ορθή εφαρμογή του Ταμείου Ανάκαμψης και για τις αιτήσεις ενίσχυσης για την αναδιάρθρωση των καλλιεργειών.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν η Γενική Γραμματέας του ΥπΑΑΤ κα. Χριστιάνα Καλογήρου, ο Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων κ. Κωνσταντίνος Μπαγινέτας, ο Σύμβουλος Γεωπόνος της GAIA Επιχειρείν κ. Γιάννης Γαλάτουλας και ο σύμβουλος του ΥφΑΑΤ κ. Νίκος Παλυβός.

Ο κ. Κεδίκογλου διευκρίνισε ότι θα εξετάσει όλα τα θέματα που τέθηκαν προκειμένου να διευθετηθούν το συντομότερο δυνατό.