Συνάντηση Ζεμπίλη – Γεωργιάδη με εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ

Συνάντηση Ζεμπίλη - Γεωργιάδη με εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ

Ακολουθήστε το eviathema.gr στο GOOGLE NEWS ΕΥΒΟΙΑ ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΥΒΟΙΚΗ EVIATHEMA

Ο Βουλευτής Εύβοιας Θανάσης Ζεμπίλης και εκπρόσωποι των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ είχαν σήμερα συνάντηση με τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Άδωνι Γεωργιάδη.

Ειδικότερα, ο κ. Ζεμπίλης και τα μέλη του ΔΣ των εργαζομένων κκ Γ. Σελεβάκος, Κ. Τσατσαρώνης, Α. Μούντριχας και Γ. Καρκαλής συζήτησαν με τον Υπουργό Εργασίας κ. Γεωργιάδη τις εξελίξεις στη ΛΑΡΚΟ και ζήτησαν να απλωθεί ένα δίκτυ κοινωνικής προστασίας, ώστε να εξασφαλιστεί η απασχόληση σε όλους τους εργαζόμενους της εταιρείας.

Ένα από τα μέτρα που συζητήθηκαν είναι για όσους εργαζόμενους δεν απορροφηθούν από το νέο επενδυτικό σχήμα να υπάρξει ειδικό καθεστώς μετατάξεων προς τους φορείς του δημοσίου και τους ΟΤΑ.

adonis zempili

Στο σημείο αυτό ο κ. Ζεμπίλης επισήμανε ότι οι αιρετοί της αυτοδιοίκησης έχουν δείξει μεγάλη προθυμία για ένα σχέδιο μετάταξης εργαζομένων στους δήμους της Εύβοιας, συμβάλλοντας στην επίλυση του προβλήματος.

Ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης συγχάρηκε τους εργαζόμενους, τονίζοντας ότι είναι πολύ σημαντικό να κατατίθενται προτάσεις στο δημόσιο διάλογο και να μην υπάρχει στείρα άρνηση. Δεσμεύθηκε δε να συνηγορήσει υπέρ των προτάσεων του σωματείου στους συναρμόδιους υπουργούς. Περαιτέρω, ο κ. Ζεμπίλης ζήτησε από τον κ. Γεωργιάδη να υπάρξουν πρωτοβουλίες για προγράμματα απασχόλησης, ιδιαίτερα στις μειονεκτικές περιοχές του νομού.

Έλα στo viber του eviathema.gr για ειδήσεις από την Εύβοια με ένα κλικ