Συνελήφθη η Εύα Καϊλή: Βρέθηκαν σακούλες με χρήματα σπίτι της – Το ΠΑΣΟΚ ζητά να παραδώσει την έδρα της

Εύα Καϊλη

Σακούλες με χρήματα βρέθηκαν στο σπίτι της αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Εύας Καϊλή, στα πλαίσια της έρευνας για διαφθορά από το Κατάρ.

Σύμφωνα με τα Βελγικά ΜΜΕ, λόγω της έρευνας για διαφθορά από το Κατάρ, η βελγική αστυνομία έκανε έφοδο στο σπίτι της Εύας Καϊλή και βρήκε τα χρήματα.

Άμεσα, με απόφαση του Νίκου Ανδρουλάκη η Εύα Καϊλή διεγράφη από το ΠΑΣΟΚ ενώ σήμερα (10.12.2022) ο εκπρόσωπος του κόμματος, Δημήτρης Μάντζος, ζήτησε από την ευρωβουλευτή να επιστρέψει την έδρα της.

Η Εύα Καϊλή «έχει εδώ και μήνες λάβει πολύ συγκεκριμένες και αγεφύρωτες αποστάσεις και διαφοροποιήσεις από το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, τις θέσεις και τις αξίες που αυτό εκφράζει», είπε ο Δημήτρης Μάντζος μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα» στον ΣΚΑΪ.

Χαρακτήρισε αυτονόητη και αυτόματη τη διαγραφή της Εύας Καϊλή με απόφαση του Νίκου Ανδρουλάκη, υπογραμμίζοντας ότι «την καλούμε πλέον να παραδώσει την έδρα στην παράταξη με την οποία εξελέγη».

Σύμφωνα με τα βελγικά ΜΜΕ, εκτός από τις σακούλες με χρήματα που βρέθηκαν στο σπίτι της Εύας Καϊλή βρέθηκε και χαρτοφυλακας με λεφτά στην κατοχή του πατέρα της. Και ο ίδιος πλέον βρίσκεται υπό ανάκριση.

Η Εύα Καϊλή κρατείται μαζί με άλλους 4 προκειμένου να γίνει ανάκριση. Για την υπόθεση ερευνώνται άλλοι 2 ευρωβουλευτές της ομάδας των Σοσιαλδημοκρατών, οι οποίοι συμμετέχουν στην επιτροπή για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Πρόκειται για τους Maria Arena και Marc Tarabella.