Σύσκεψη Ζεμπίλη με Σταϊκούρα για τα μεγάλα έργα της Εύβοιας και της Σκύρου

New Project 92

 

Σύσκεψη στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα ανάμεσα στον Βουλευτή Εύβοιας Θανάση Ζεμπίλη και τον Υπουργό κ. Χρήστο Σταϊκούρα, στην οποία συμμετείχαν οι διευθυντές των αρμόδιων διευθύνσεων υποδομών.

Η σύσκεψη επικεντρώθηκε κυρίως στα δρομολογημένα έργα των μεγάλων οδικών υποδομών της Εύβοιας. Το πρώτο έργο που συζητήθηκε είναι η παράκαμψη Χαλκίδας και κυρίως τα τρία υποέργα που θα εκτελεστούν με το σύστημα της προαίρεσης ( Παράκαμψη Ψαχνών, Συνδετήριος οδός με νότιο οδικό άξονα, Υψηλή Γέφυρα-Βαθροβούνι).

Για τα δύο πρώτα έργα αναμένεται σύντομα να ενεργοποιηθεί η εντολή προαίρεσης. Ακολούθως, ως προέκταση της παράκαμψης Χαλκίδας συζητήθηκαν τα έργα των παρακάμψεων Βασιλικού, Αμαρύνθου και Αλιβερίου. Επισημαίνεται ότι η παράκαμψη Βασιλικού είναι το πλέον ώριμο έργο με προϋπολογισμό 32 εκατ. ευρώ, για το οποίο αναζητείται πηγή χρηματοδότησης. Επίσης, συζητήθηκε το θέμα του βόρειου οδικού άξονα (Ψαχνά – Στροφυλιά), η ανάθεση της μελέτης του οποίου εκκρεμεί στο Ελεγκτικό Συνέδριο.

Ο κ. Ζεμπίλης ζήτησε αμέσως μετά την έκδοση της απόφασης του Ε.Σ. να γίνει δημοπράτηση της μελέτης με ανοικτή διαδικασία. Περαιτέρω, ο Βουλευτής Εύβοιας αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο της αποκατάστασης των τριών γεφυρών του Λήλαντα, αξιώνοντας την πληρωμή όλων των ληξιπρόθεσμων λογαριασμών.

Τέλος, ο κ. Ζεμπίλης ζήτησε την επίσπευση της ολοκλήρωσης του έργου του φράγματος Φέρε κάμπου στη Σκύρο, συνολικού προϋπολογισμού 14 εκατ. ευρώ, το οποίο θα εμπλουτίσει τον υδροφόρο ορίζοντα του νησιού.

Ο κ. Σταϊκούρας δεσμεύθηκε να υπάρξει αγαστή συνεργασία σε σταθερή βάση της πολιτικής ηγεσίας και των υπηρεσιακών παραγόντων του υπουργείου με τον κ. Ζεμπίλη, ώστε τα κρίσιμα αυτά ζητήματα να επιλυθούν.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βοιωτία: Παράσταση της ΠΟΑΣΥ στην ανάκριση του αστυνομικού για τον θάνατο του 17χρονου – “Η οικογένεια δεν αφήνει ποτέ τα παιδιά της”

Ψαχνά Ευβοίας: Με μπετόνι βενζίνη μπήκε ο δράστης και έλουσε τα πάντα! Εμπρησμός η φωτιά που ξέσπασε σε νυχτερινό μαγαζί και κάηκε ολοσχερώς

Εύβοια: Μαγαζί στα Ψαχνά κάηκε ολοσχερώς μετά από έκρηξη τα ξημερώματα (ΦΩΤΟ)

Εύβοια: Σοβαρό τροχαίο ατύχημα στο ύψος των ναυπηγείων στη Χαλκίδα – Μηχανή συγκρούστηκε στα κιγκλιδώματα (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

Διαβάστε όλα τα νέα του eviathema.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις Ειδήσεις από την Εύβοια τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Eviathema.gr

Ειδήσεις από Βόρεια Εύβοια και Νότια Εύβοια, την Χαλκίδα, τα Ψαχνά, την Κάρυστο, το Αλιβέρι