Είδηση για: #, #

Θανάσης Ζεμπίλης: Αγώνας δρόμου για την παραχώρηση του παραλιακού χώρου στους επαγγελματίες της Αμαρύνθου. Εκδίδονται κανονικά οι άδειες

30 Μαΐου 2020, 10:47 πμ
Facebook
Twitter
Pinterest
Threads

Από την πρώτη στιγμή που προέκυψε το ζήτημα της μη παραχώρησης χώρου για ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων στους καταστηματάρχες της εστίασης στην παραλία της Αμαρύνθου, ο βουλευτής Εύβοιας Θανάσης Ζεμπίλης εργάστηκε ώστε να κινηθούν οι διαδικασίες επίλυσης του προβλήματος το συντομότερο δυνατό.

17χρονος έχασε λεφτά σε τυχερά παιχνίδια;;…Η αντίδραση της μάνας του όταν της το αποκαλύπτει.

Προς αυτή την κατεύθυνση και κατά την χθεσινή ημέρα (29 Μαίου) ήταν από το πρωί σε διαρκή επικοινωνία με την Γενική Γραμματέα Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας κ. Αθηνά Καλύβα, τον Γενικό Διευθυντή Δημόσιας Περιουσίας και Κοινοφελών Περιουσιών  κ. Στυλιανό Μπάκα και την προϊσταμένη της Κτηματικής Υπηρεσίας Εύβοιας κ. Αθηνά Μπούρικα προκειμένου να αρθεί και το τελευταίο εμπόδιο που ανέκυψε, το οποίο αφορούσε τις διατάξεις της ΚΥΑ που δημοσιεύτηκε στις 22/5/2020 στο ΦΕΚ 1982, για τους κανόνες τήρησης αποστάσεων σε οργανωμένες και μη παραλίες. 

Συγκεκριμένα, η ΚΥΑ (2η σελίδα περ.γ ) προέβλεπε ότι δεν επιτρέπεται η ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων στον χώρο λειτουργίας των καταστημάτων. Τελικά, αποφασίστηκε η Κτηματική Υπηρεσία Εύβοιας να απευθύνει κατεπείγον ερώτημα προς την Δνση Υγείας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, ώστε ως αρμόδια υπηρεσία η τελευταία να γνωματεύσει ότι στον χώρο λειτουργίας του καταστήματος, σύμφωνα με την ανωτέρω διάταξη της ΚΥΑ, δεν περιλαμβάνεται ο υπαίθριος κοινόχρηστος  χώρος που παραχωρείται από τις αρμόδιες αρχές. 

Κατόπιν αυτού, η Κτηματική Υπηρεσία Εύβοιας θα εκδώσει τις σχετικές διοικητικές αποφάσεις για την παραχώρηση παραλιακού χώρου στους επαγγελματίες της Αμαρύνθου, προκειμένου να αναπτύξουν νόμιμα την επαγγελματική τους δραστηριότητα. Ωστόσο, το συγκεκριμένο ζήτημα για μια ακόμα φορά κατέδειξε την αναγκαιότητα για τον εκσυγχρονισμό και την απλούστευση της σχετικής νομοθεσίας, υπέρ της υγιούς επιχειρηματικότητας, αλλά επανέφερε και το θέμα της μεταφοράς ανάλογων αρμοδιοτήτων στους δήμους, κάτι που αποτελεί πάγιο αίτημα της τοπικής αυτοδιοίκησης. 

Δείτε τα τελευταία νέα από την Εύβοια στο eviathema.gr, Βόρεια Εύβοια, Νότια Εύβοια.