,
Είδηση για: #

Θανάσης Zεμπίλης: Η νέα γέφυρα Φύλλων θα παραδοθεί σε χρήση μέχρι το τέλος Ιουλίου 2023

22 Μαρτίου 2023, 12:16 μμ
Facebook
Twitter
Pinterest
Threads
Θανάσης Ζεμπίλης Βουλευτής

Επιβεβαιώνεται μέχρι στιγμής η πρόβλεψη του Βουλευτή Ευβοίας Θανάση Ζεμπίλη για την εξέλιξη του έργου «Επείγουσες παρεμβάσεις άρσης επιπτώσεων από τις πλημμύρες της 9ης Αυγούστου 2020 στη νήσο Εύβοια και ειδικότερα τη γέφυρα του Βασιλικού , την γέφυρα στον οικισμό Φύλλα, καθώς και τη γέφυρα στον οικισμό Αφράτι».

Συγκεκριμένα, ο κ. Ζεμπίλης είχε αναφέρει σχετικά, μετά την υπογραφή της σύμβασης του έργου, στην από 23-11-2022 ανακοίνωση:

«Ο προβλεπόμενος χρόνος για την ολοκλήρωση των μελετών είναι οι τέσσερις μήνες. Ακολούθως, θα ξεκινήσουν τα κυρίως έργα ανακατασκευής των γεφυρών. Ωστόσο, κατά το μεσοδιάστημα θα στηθούν τα πρώτα εργοτάξια και θα ξεκινήσουν προκαταρκτικές και δευτερεύουσες εργασίες. Η εκτέλεση έργων και μελετών αναμένεται να διαρκέσει συνολικά έως 12 μήνες (11/2022-10/2023) Στο σημείο αυτό επισημαίνεται ότι ο συνολικός συμβατικός χρόνος είναι έως 9 μήνες.

Οι ανωτέρω διευκρινίσεις κρίνονται απαραίτητες, προκειμένου να μην δημιουργηθούν προσδοκίες, που δεν ανταποκρίνονται στη πραγματικότητα». Περαιτέρω, επισημαίνεται ότι με την υπ.αρ. Γ/ΣΕΔ010/ΟΔ/ΣΥ5/61028 απόφαση, η αρμόδια υπηρεσία Ε.Υ.Δ.Ε. – Κ.Σ.Σ.Υ. του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών προχώρησε στη παραλαβή του φυσικού εδάφους, στο οποίο πρόκειται να εκτελεστεί το τεχνικό έργο των τριών οδογεφυρών του Λήλαντα ποταμού, που αποτελεί τυπικό προαπαιτούμενο για την έναρξη των εργασιών.

Ήδη, ο εργολάβος αυτή τη περίοδο βρίσκεται στο έργο και εκτελεί δευτερεύουσες εργασίες καθαιρέσεων και διαμορφώσεων. Παράλληλα, η ανάδοχος εταιρία ΙΝΤΕΡΚΑΤ ΑΤΕ έχει ολοκληρώσει το σύνολο σχεδόν των οριστικών μελετών, προκειμένου να προχωρήσει στο βασικό έργο της ανακατασκευής και αποκατάστασης των γεφυρών σε Φύλλα, Αφράτι και Βασιλικό. Ως προς τη γέφυρα των Φύλλων το κυρίως έργο αναμένεται να ξεκινήσει σε ένα μήνα με τη κατασκευή του συστήματος θεμελίωσης της, ενώ θα παραδοθεί σε κυκλοφορία το αργότερο μέχρι το τέλος Ιουλίου. Στο μεσοδιάστημα θα κατασκευάζεται και η υποδομή θεμελίωσης της νέας γέφυρας του Αφρατίου.

Αφού παραδοθεί σε χρήση η νέα γέφυρα των Φύλλων θα κατεδαφιστεί η υφιστάμενη γέφυρα Αφρατίου και θα ξεκινήσει και η επισκευή της υφιστάμενης γέφυρας του Βασιλικού, η οποία, στη διάρκεια των εργασιών, θα μονοδρομείται για τα οχήματα, κατά διαστήματα. Το φυσικό αντικείμενο του ανωτέρω έργου με τη κατασκευή των δύο νέων οδογεφυρών σε Φύλλα και Αφράτι, την επισκευή της γέφυρας του Βασιλικού και τις λοιπές εργασίες οδοφωτισμού και κυκλοφοριακών παρεμβάσεων αναμένεται να ολοκληρωθεί και να παραδοθεί το αργότερο μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου του 2023.

Ο Βουλευτής Εύβοιας κατά το διάστημα αυτό βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΠΟΜΕΔΙ, καθώς και με τους μηχανικούς της αναδόχου εταιρείας, το εργοτάξιο της οποία στο Λήλαντα ποταμό επισκέφθηκε χθες, προκειμένου να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα του έργου.

Δείτε όλες τις ειδήσεις του eviathema.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

“Μαρία Τσάλα”: Ραγδαίες εξελίξεις με τη Ρωσίδα κατάσκοπο – Κατατέθηκε πλαστό ενοικιαστήριο συμβόλαιο στο Αλιβέρι [ΒΙΝΤΕΟ]

Εύβοια: Φωτιά σε συμβολαιογραφείο στα Ψαχνά – Από θαύμα δεν τραυματίστηκε κανείς [ΦΩΤΟ]

Εύβοια: Δημότης Αλιβερίου φαινόταν η Μαρία Τσάλα – Ραγδαίες εξελίξεις για την Ρωσίδα κατάσκοπο στο Παγκράτι [ ΕΓΓΡΑΦΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ]

Εύβοια: Διάρρηξη με κλοπή σε φούρνο στην Νέα Αρτάκη – Καρφώθηκε στην τζαμαρία ο δράστης [ΒΙΝΤΕΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ]

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ – Χαλκίδα: Γυναίκα μπούκαρε σε κατάστημα και έκλεψε το κουτί με τα χρήματα για το Χαμόγελο του Παιδιού

Δείτε τα τελευταία νέα από την Εύβοια στο eviathema.gr, Βόρεια Εύβοια, Νότια Εύβοια.