Θεοδωρικάκος: “Είμαστε σε ετοιμότητα στον Έβρο και στα νησιά” [ΒΙΝΤΕΟ]

Τάκης Θεοδωρικάκος

Ο υπουργός ξεκαθάρισε πως «αν χρειαστεί θα μετακινηθεί προσωπικό» ενώ πρότεινε στην Τουρκία να αφήσει στην άκρη τις απειλές

Εν μέσω συνεχιζόμενων προκλήσεων από την Άγκυρα και με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να τεντώνει το σχοινί, νέο μήνυμα έστειλε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

«Η χώρα βρίσκεται σε αυξημένη ετοιμότητα και εγρήγορση» τόνισε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε χαρακτηριστικά πως δεν υπάρχουν μόνο απειλές, υπάρχει μία πραγματικότητα» και ανέφερε πως 40 χιλιάδες παράτυποι μετανάστες έχουν αποτραπεί και 150 παράνομοι διακινητές μεταναστών έχουν συλληφθεί από την ελληνική αστυνομία».

«Έχω πρόσφατα επισκεφθεί τον Έβρο και εκεί ο στρατός, η αστυνομία και οι κάτοικοι της περιοχής αποτελούν ασπίδα προστασίας τον συνόρων μας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Παράλληλα ξεκαθάρισε πως «αν χρειαστεί θα μετακινηθεί προσωπικό» ενώ πρότεινε στην Τουρκία να αφήσει στην άκρη τις απειλές που εξαπολύει καθημερινά.

Για τα πρόσφατα επεισόδια στο ΑΠΘ τόνισε πως «είναι μία μάχη ανάμεσα στη λογική και τον παραλογισμό, στην ελευθερία και τη βία. Έχει αποφασίσει η Πρυτανική Αρχή να υπάρχει μία βιβλιοθήκη, κάτι που επιθυμούν και όλοι οι φοιτητές, ας σταματήσουν κάποιοι να δίνουν άσυλο στους μπαχαλάκηδες».

Αναφορικά με την αυξημένη εγκληματικότητα που παρατηρείται στα ελληνικά νησιά ο κ.Θεοδωρικάκος είπε οτι «προτεραιότητα η ασφάλεια τουριστών και κατοίκων, 1380 πρόσθετοι αστυνομικοί θα βρίσκονται σε βασικούς τουριστικούς προορισμούς, χωρίς όμως να αφαιρείται αστυνομική δύναμη από την Αττική, λόγω των αυξημένων αναγκών στην πρωτεύουσα».