Τραγωδία στη Σάμο: Ο Μητσοτάκης αφήνει λουλούδια στο σημείο που σκοτώθηκαν τα δύο παιδιά (βίντεο)

Κυριάκος Μητσοτάκης Σάμος

Συγκλονισμένος από την τραγωδία στη Σάμο ο πρωθυπουργός – Άφησε ένα λουλούδι για την Κλαίρη και τον Άρη

«Χρέος της Πολιτείας είναι να σταθεί δίπλα στο νησί, να εκταμιευθούν όσο το δυνατόν πιο σύντομα οι σχετικές αποζημιώσεις, ώστε η Σάμος να ξαναβρεί το συντομότερο δυνατόν τους φυσιολογικούς της ρυθμούς» τόνισε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Σάμο, όπου βρέθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου και επισκέφθηκε τις περιοχές που επλήγησαν από το μεγάλο σεισμό.

Εύβοια: Τα τροχαία το ένα μετά το άλλο σήμερα Σάββατο – Τραυματισμός οδηγού

Με την άφιξή του στο νησί, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τους γονείς των παιδιών που έχασαν χθες τη ζωή τους εκφράζοντας τη βαθιά οδύνη και τα ειλικρινή του συλλυπητήρια για το τραγικό γεγονός. Στη συνέχεια, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Βαθύ, πέρασε από το σημείο όπου έχασαν τη ζωή τους και άφησε ένα λουλούδι.

«Βρίσκομαι σήμερα εδώ, 23 ώρες μετά το μεγάλο σεισμό, για να έχω μια προσωπική άποψη για την έκταση των ζημιών. Από την πρώτη στιγμή, έχει έρθει στη Σάμο κυβερνητικό κλιμάκιο το οποίο καταγράφει τις ζημιές σε επίπεδο νοικοκυριών, σε επίπεδο επιχειρήσεων και σε επίπεδο δημόσιων υποδομών» τόνισε ο Πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Ο κρατικός μηχανισμός έχει αποκτήσει πια πολύ μεγαλύτερη εμπειρία στο να μπορεί να καταγραφεί ζημιές και να εκταμιεύει ποσά με πολύ μεγαλύτερη ταχύτητα από ό,τι γινόταν στο παρελθόν. Αυτό θα γίνει και τώρα στη Σάμο».

protothema.gr

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από Βόρεια Εύβοια και Νότια Εύβοια, την Χαλκίδα, τα Ψαχνά, την Κάρυστο, το Αλιβέρι, το Μαντούδι, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Eviathema.gr