Βασίλης Σιμιτζής: ” Το να διεξάγονται δια ζώσης κεκλεισμένων των θυρών οι συνεδριάσεις του Δ.Σ είναι περισσότερο παραγωγικό για τον Δήμο.”

Στενή Νέα Βασίλης Σιμιτζής

Σε Δημοτικά Συμβούλια της χώρας αποφασίστηκε η αλλαγή χώρου διεξαγωγής των Δημοτικών Συμβουλίων για όσο χρονικό διάστημα εφαρμόζονται τα μέτρα για τον περιορισμό του κορονοϊού.

ΣΟΚ Εκλεγμένος σε μεγάλο Δήμο της Εύβοιας διώκεται για κακουργηματικές πράξεις σε βάρος ανήλικων παιδιών και όχι μόνο

Σύμφωνα με την νέα εγκύκλιο για τις συνεδριάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων το Υπουργείο Εσωτερικών παρέχει την δυνατότητα στους Δήμους οι συνεδριάσεις να διεξάγονται υπό την μορφή δια ζώσης κεκλεισμένων των θυρών στο πλαίσιο τήρησης των υγειονομικών μέτρων που προβλέπονται.

Ο Δήμαρχος και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν και είναι υποχρεωμένοι να εισηγηθούν μια τέτοια πρόταση σε Δημοτικό Συμβούλιο εφόσον υπάρχουν κατάλληλοι χώροι στον Δήμο μας (π.χ μεγάλης χωρητικότητας).

Στον Δήμο μας και συγκεκριμένα στην έδρα του Δήμου, τα Ψαχνά, υπάρχει το αμφιθέατρο του ΕΚΠΑ το οποίο πληροί όλες τις προϋποθέσεις στο να διεξάγονται οι συνεδριάσεις. Η δια ζώσης κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση ως μορφή συνεδρίασης δημοτικού συμβουλίου είναι η πιο παραγωγική που μπορεί να υπάρξει με τα σημερινά δεδομένα.

Οφείλουμε να διαφυλάξουμε την παραγωγική λειτουργία του δημοτικού συμβούλιου με το να διεξάγονται δια ζώσης οι συνεδριάσεις προς όφελος του Δήμου και των Δημοτών αλλά και λόγω της σημαντικότητάς της ως θεσμός της Αυτοδιοίκησης.

Βασίλης Σιμιτζής
Δημοτικός Σύμβουλος Διρφύων-Μεσσαπίων

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από Βόρεια Εύβοια και Νότια Εύβοια, την Χαλκίδα, τα Ψαχνά, την Κάρυστο, το Αλιβέρι, το Μαντούδι, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Eviathema.gr