Υπηρεσιακός πρωθυπουργός ο Ιωάννης Σαρμάς – Ποιοι προτείνονται για υπουργοί

σαρμας

Υπηρεσιακός Πρωθυπουργός αναλαμβάνει ο πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου Ιωάννης Σαρμάς τον οποίο λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Σακελλαροπούλου δέχτηκε  για να του αναθέσει, σύμφωνα με το άρθρο 37 παρ. 3 εδ. γ’ του Συντάγματος, τον σχηματισμό υπηρεσιακής κυβέρνησης, όσο το δυνατόν ευρύτερης αποδοχής, για να διενεργήσει εκλογές.

Η αντίστροφη μέτρηση για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου ξεκίνησε σήμερα το πρωί  στο Προεδρικό Μέγαρο. Αμέσως  μετά την άκαρπη διαδικασία των διερευνητικών εντολών που κράτησε μόλις δύο ημέρες, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κάλεσε στις 11:00 τους πολιτικούς αρχηγούς των πέντε κομμάτων που εισήλθαν στη Βουλή.

Η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών ολοκληρώθηκε πολύ γρήγορα και για την ακρίβεια μισή ώρα από την έναρξή της.

Στο Προεδρικό Μέγαρο επιβεβαιώθηκε  και τυπικά η αδυναμία σχηματισμού κυβέρνησης που να έχει την εμπιστοσύνη της Βουλής. Το επόμενο βήμα, είναι  να προχωρήσει η διαδικασία σχηματισμού υπηρεσιακής κυβέρνησης ευρείας αποδοχής για να διενεργήσει τις νέες εκλογές.

Σύμφωνα με πληροφορίες προτείνονται οι εξής για υπουργοί:

Για το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ο στρατηγός ε.α. Χαράλαμπος Λαλούσης, ο οποίος είναι και ο προηγούμενος Αρχηγός του ΓΕΣ.

Για το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας προκρίνεται ο Πρέσβης επί Τιμή Παύλος Αποστολίδης.

Για το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας ο Ευάγγελος Τουρνάς, ο οποίος έχει διατελέσει και αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας ενώ ήδη είναι υφυπουργός στο συγκεκριμένο Υπουργείο.

Για το Υπουργείο Εξωτερικών ο πρέσβης ε.τ. Βασίλης Κασκαρέλης.

Για το Υπουργείο Υγείας έχει γίνει πρόταση στην Αναστασία Κοτανίδου, την οποίο φαίνεται ότι  αποδέχθηκε

Το Υπουργείο Παιδείας εκτιμάται ότι θα αναλάβει η Μαρία (Μάρα) Νικολαΐδου, Καθηγήτρια στο τμήμα πληροφορικής και τηλεματικής στο Χαροκόπειο πανεπιστήμιο.

Έλα στo viber του eviathema.gr για ειδήσεις από την Εύβοια με ένα κλικ