in

Υποψήφιος Δήμαρχος Χαλκίδας ο Βαγγέλης Αποστόλου;

Ανακατεύεται πολύ η πολιτική τράπουλα σε αυτοδιοίκηση και βουλευτές

Την επιθυμία να διεκδικήσει το δήμο της Χαλκίδας υπό προϋποθέσεις συσπείρωσης ενός ευρύτερου προοδευτικού ψηφοδελτίου δεν απέκλεισε σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του eviathema ο πρώην υπουργός και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλης Αποστόλου ανακατεύοντας την πολιτική τράπουλα και δημιουργώντας νέα δεδομένα σε δήμο της Χαλκίδας και βουλευτικό ψηφοδέλτιο.
Το ενδεχόμενο αυτό το σκέφτεται σοβαρά ο Βαγγέλης Αποστόλου και φέρνει τα πάνω κάτω στα μέχρι στιγμής πολιτικά δεδομένα.
Αυτό βέβαια που ο Βαγγέλης Αποστόλου εννόησε όταν αναφέρθηκε στον ευρύτερο προοδευτικό χώρο δεν ήταν η αποκλειστική στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στις δημοτικές εκλογές αλλά και του ΚΙΝΑΛ
Αυτή τη στιγμή στο χώρο του ΚΙΝΑΛ έχουν «πέσει» τρια ονόματα στο τραπέζι είτε ανεπίσημα είτε δια ανακοινώσεως των ενδιαφερομένων.
Ο ένας είναι ο πρώην Νομαρχιακός Σύμβουλος Γιώργος Σπύρου που ήταν παλιά στο χώρο του ΠΑΣΟΚ αλλά τα τελευταία χρόνια εντάσσεται στο ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη αρχίσει επαφές και βολιδοσκοπήσεις προκειμένου να εξασφαλίσει μια ευρύτερη στήριξη και από τους δυο χώρους (ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ)
Από την άλλη έχει ακουστεί το όνομα του δημοτικού συμβούλου Χαλκίδας Γιώργου Μπουραντά ο οποίος δεν έχει επισήμως αποδεχτεί κάτι τέτοιο και οπωσδήποτε περιμένει και την σύγκλιση του νέου νομαρχιακού κομματικού οργάνου το οποίο θα κληθεί να πάρει θέση. Έχει ερείσματα σε τοπικά στελέχη και ανθρώπους ακόμα και σε τοπικά συμβούλια που θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στις δημοτικές εκλογές και δύσκολα θα τον εγκαταλείψουν.
Από το χώρο του ΠΑΣΟΚ προέρχεται και ο δικηγόρος πρώην πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Χαλκίδας και πρώην αντινομάρχης Δημήτρης Ανδρέου ο οποίος επίσημα έχει ανακοινώσει την κάθοδό του και έχει έρθει σε επαφές τόσο με στελέχη του ΠΑΣΟΚ όσο και με άτομα επιρροής μέσα στο χώρο της Νέας Δημοκρατίας.
Άρα το Τοπικό ΠΑΣΟΚ θα κληθεί να προτείνει μεταξύ δυο επιφανών στελεχών του και ενός προερχόμενου από αυτό σε μια διαδικασία που δεν θα είναι καθόλου εύκολη για τα νέα μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής.
Εκτός εάν η πρόταση έρθει από τα κεντρικά ως δεδομένη πολιτική εντολή.
Όμως το ενδεχόμενο καθόδου του Βαγγέλη Αποστόλου αλλάζει δραματικά τα δεδομένα και κυρίως εις βάρος της υποψηφιότητας Σπύρου αφού ουσιαστικά αυτό το αφήγημα της συσπείρωσης προοδευτικών δυνάμεων θα εκπροσωπηθεί από ένα βαρύτερο πολιτικό όνομα.
Από την άλλη μεριά οι σύντροφοί του συνυποψήφιοι βουλευτές θα έβλεπαν με πολύ καλό μάτι ένα τέτοιο ενδεχόμενο καθώς στο ψηφοδέλτιο του Κόμματος στην Εύβοια υπάρχει συνωστισμός δυνατών υποψηφιοτήτων (Χατζηγιαννάκης, Συμεών Κεδίκογλου, κατά πάσα πιθανότητα η κόρη του πρώην Βουλευτή Θεοδώρα Ακριώτη κλπ) που θα κονταροχτυπηθούν για δυο μάλλον πιθανές έδρες του ΣΥΡΙΖΑ στην Εύβοια.
Όλα αυτά είναι ακόμα πολύ νωρίς για να εκτιμηθούν πολιτικά όμως η προεκλογική μάχη στο επίπεδο της διεκδίκησης της ηγεσίας ενός «προοδευτικού» συνδυασμού μόλις αρχίζει και αναμένεται σκληρή και αδυσώπητη.

Written by Eviathema.gr

Η ηλεκτρονική εφημερίδα https://www.eviathema.gr δημιουργήθηκε τον Απρίλιο του 2019 από τον Δημοσιογράφο Σωτήρη Μπαρσάκη. Δημοσιεύονται καθημερινά αποκλειστικά Ρεπορτάζ και ειδήσεις από όλες τις περιοχές της Εύβοιας Αστυνομικά, Κοινωνικά, Αθλητικά, Πολιτικά, Συντεύξεις κα. Η eviathema.gr είναι εγγεγραμένο μέλος του emedia ενώ Ρεπορτάζ της έχουν παρουσιαστεί από ιστοσελίδες ενημέρωσης όπως το Protothema.gr, το newsit.gr, το in.gr, το zougla.gr, το iefimerida.gr καθώς και δελτία ειδήσεων και εκπομπές των Ant1, Mega, Star, Skai.

Προσφορά εξοπλισμού πληροφορικής στο δήμο Μαντουδίου-Λίμνης -Αγίας Άννας από τους εργαζόμενους της Εθνικής Τράπεζας

Βόρεια Εύβοια: Δυο πυρκαγιές την ίδια ώρα στην Λιχάδα