Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Στερεάς Ελλάδας ο Δημήτρης Κατσούλης

katsoulis

Υποψήφιος  Περιφερειακός Σύμβουλος στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου 2019 θα είναι Ο πρώην Δήμαρχος Αυλώνος δικηγόρος Δημήτρης Κατσούλης  με τον συνδυασμό της Κατερίνας Μπατζελή «Πατρίδα μας η Στερεά».

Ο ίδιος δήλωσε:

Οι Περιφερειακές Εκλογές είναι ίσως η σημαντικότερη – αν όχι η μοναδική- ευκαιρία για να συζητήσουμε τα προβλήματα, τις προτεινόμενες λύσεις και κυρίως τους συλλογικούς στόχους για τον τόπο μας, την Εύβοια. Όλοι μαζί, ανά περιφερειακή ενότητα αφού προσδιορίσουμε στον προσανατολισμό και τον χρονο-στόχο της δικής μας ιδιαίτερης πατρίδας- εμείς εδώ της Εύβοιας- συνθέτουμε το κοινό προγραμματικό μας όραμα για την μεγαλύτερη πατρίδα στην οποία ανήκουμε ως περιφερειακή συλλογικότητα, για την ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ την ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ.

Αυτή η αυθεντικά πολιτική διεργασία δεν πρέπει ούτε να περιορίζεται στον εκλογικό χρόνο ούτε να γίνεται μόνο με τους όρους του επικοινωνιακού συστήματος που συνήθως μεταβάλει στις εκλογές σε αγορά χώρου ή χρόνου στο μιντιακό περιβάλλον. Πρέπει να γίνεται όσο το δυνατόν πιο συμμετοχικά και με διαρκή διάλογο με τους εκλογείς που είναι οι εντολείς πολίτες. Και αφού έχει αφετηρία τον εκλογικό χρόνο πρέπει να έχει διάρκεια σε όλη την θητεία των αιρετών οργάνων και να συνεχίζεται έως τον χρόνο-ορόσημο με εναλλαγές προγραμματικού λόγου και λογοδοσίας σε περιβάλλον ανοικτής συμμετοχικής δημοκρατίας. Έτσι οι εντολείς πολίτες θα είναι παρόντες χωρίς να χαρίζουν σε κανέναν λευκή πολιτική εντολή που συνήθως απογειώνει τους αιρετούς στην σφαίρα της αυθαίρετης πολιτικής ελίτ και τους πολίτες στο περιθώριο και στην άγονη διαμαρτυρία ή στην απέχθεια προς την πολιτική.
Έτσι πρέπει να έχουν τα πράγματα.

Γι αυτό εδώ στην Εύβοια, πέρα από τις ωραίες φωτογραφήσεις και τα ευφυή σλόγκαν, οφείλουμε να καταθέσουμε θέσεις και προτάσεις και κυρίως να συνθέσουμε έναν ρεαλιστικό και συνάμα φιλόδοξο προγραμματικό λόγο με χρονο-ορόσημο την δεκαετία που ανοίγεται μπροστά μας, το 2030. Να οραματιστούμε, να σχεδιάσουμε και τελικά να συνθέσουμε μία αυθεντική προγραμματική συμφωνία για την Εύβοια του 2030. Αντίστοιχα και στους άλλους νομούς της Περιφέρειας έτσι ώστε το προγραμματικό ορόσημό μας να είναι συγκεκριμένο, με χρονοδιάγραμμα, μετρήσιμο και ελέγξιμο από τους πολίτες, με τελικό σταθμό την ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ της επόμενης δεκαετίας, την ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ του 2030.

Εμείς εδώ στην Εύβοια, συνήθως επαναλαμβάνουμε δεκαετίες τώρα τα ίδια αιτήματα και εκφράζουμε τον ίδιο πόνο. Το Οδικό μας Δίκτυο. Θεωρούμε ότι αυτό είναι το κλειδί για την ανάπτυξη που δεν έρχεται αλλά και για την ανάπτυξη που χάθηκε. Δεν έχουμε εντελώς άδικο. Πρέπει όμως να επαναπροσδιορίσουμε το περιεχόμενο αυτού του ελλείματος μεταφορικών υποδομών με βάση τα δεδομένα της δεκαετίας που ανοίγεται μπροστά μας. Εάν συνεχίσουμε να αναγάγουμε τα πάντα στην μοιρολατρική θεώρηση των δύσβατων δρόμων μας θα συνεχίζουμε να χάνουμε τις ευκαιρίες αλλά και τον προσανατολισμό μας. Οι υποδομές στο οδικό δίκτυο μας λείπουν και θα συνεχίσουμε να τις διεκδικούμε αλλά οι «άλλοι δρόμοι» θα φέρουν την Ανάπτυξη και ίσως μαζί με αυτή και τους οδικούς άξονες που προσδοκούμε.

Στην ΕΥΒΟΙΑ του 2030 θα φθάσουμε με ΝΕΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ. Δρόμους κρίσιμων αναπτυξιακών επιλογών όπως:

Οι Νέοι Δρόμοι στην ευβοϊκή επιχειρηματικότητα που επενδύει στο υλικό και άυλο ευβοϊκό κοινωνικό πλούτο
Οι Νέοι Δρόμοι στην καινοτόμα επιχειρηματικότητα που αγκυρώνεται στέρεα στην γνώση και την εξειδίκευση, στην αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών και της γόνιμης σύνδεσής της με την παραγωγική διαδικασία.
Οι Νέοι Δρόμοι στην αγροτοδιατροφική παραγωγή που πρέπει να ανασχεδιαστεί και να υποστηριχθεί με καινοτόμες μορφές οργάνωσης και λειτουργίας έξω από τα φθαρμένα και απαξιωμένα σχήματα του παρελθόντος με έμφαση στην κοινωνική οικονομία, την καινοτόμα επιχειρηματικότητα και τη διαρκή κατάρτιση και επιμόρφωση των παραγωγών
Οι Νέοι Δρόμοι που γεννούν συνέργειες Πολιτισμού, Τουρισμού και Αγροτοδιατροφικής Παραγωγής και καθιστούν το brand name της Εύβοιας μοναδικό και κερδοφόρο προϊόν.
Οι Νέοι Δρόμοι που μπορούν να χαραχθούν και να ανοίξουν τους ορίζοντες της Ευβοικής Παραγωγικής και Επιστημονικής Κοινότητας με αφετηρία και μοχλό την ένταξη της Εύβοιας στον Χάρτη της Ανώτατης Εκπαίδευσης και της Τεχνολογίας με σταθμό και αφετηρία την Τεχνόπολη του Ευρίπου, μία κομβικής σημασίας κατάκτηση, που σηματοδοτεί την Εξωστρεφή Χαλκίδα, την Εξωστρεφή Εύβοια.

Οι Νέοι Δρόμοι που κάνουν την Εύβοια τόπο αναφοράς για την υλοποίηση των αρχών της Τοπικής Ατζέντας 21, ή όπως διαμορφώνεται σε Ατζένα 2030, για την Βιώσιμη Ανάπτυξη, που οριοθετεί προστατεύει και αναδεικνύει τον φυσικό, κοινωνικό και παραγωγικό της πλούτο χωρίς γκρίνιες, μεμψιμοιρίες και υπερβολές, και επενδύει σε αυτή συνδέοντάς την με τον υλικό και άυλο πολιτισμό των τοπικών της κοινωνιών δημιουργώντας έτσι ένα μοναδικό και απαράμιλλο τουριστικό προϊόν εμπειρίας με πολλαπλές υπεραξίες σε όλους τους τομείς της τοπικής οικονομίας.

Οι Νέοι Δρόμοι στη διεκδίκηση και κυρίως στη διαμόρφωση αρχών και αξιών για ασφαλή διαβίωση, με ασφαλείς υποδομές και ασφαλείς πολίτες και με μία Περιφέρεια που επενδύει με σχέδιο στην πρόληψη των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής που όλο και πιο απειλητικά μας δείχνει τις συνέπειές της.
Οι Νέοι Δρόμοι στην προσπελασιμότητα που βασίζονται στην ασφάλεια των οδικών υποδομών, στην ασφάλεια και την λειτουργικότητα των θαλάσσιων μεταφορών και στην χάραξη της διαπεριφερειακής προσβασιμότητας που καθιστά την Εύβοια την πύλη της Περιφέρειας στον διεθνή χώρο,
Οι Νέοι Δρόμοι στην κοινωνική και συλλογική οργάνωση που αξιοποιεί ιδέες, γνώσεις, δεξιότητες, που οικοδομεί την κοινωνική αλληλεγγύη, τον σεβασμό των δικαιωμάτων όλων όσων κατοικούν, εργάζονται, διαβιούν ή επισκέπτονται τα μέρη μας, την Εύβοια και την Σκύρο.
Οι Νέοι Δρόμοι προυποθέτουν και άλλο περιεχόμενο και προσανατολισμό στην πολιτική συμμετοχή και δράση. Προϋποθέτουν ενεργούς πολίτες παντού, Κέντρα λήψης αποφάσεων ανοικτά στην ευβοϊκή κοινωνία, συμμετοχικά και δημοκρατικά, με σεβασμό στη διαφορετική άποψη και διάθεση σύνθεσης και κοινής συνισταμένης, σε κατεύθυνση που ανοίγει τους ορίζοντες και μεταβάλει την Εύβοια από παράμερο τόπο- παρά την γειντίαση με την Αττική- σε κόμβο παραγωγής, καινοτομίας και προσπελασιμότητας, σε κόμβο Προοδευτικότητας και Δημιουργικής Αλλαγής.

Η Εύβοια του 2030 είναι η Εύβοια αυτών των Νέων Δρόμων που θα αφήσουν πίσω την σημερινή Εύβοια της παρακμής, των κλειστών οριζόντων και του «πολιτικού μιθριδατισμού».

Στις εκλογές του Μαΐου 2019 έχουμε μία ευκαιρία να σχεδιάσουμε, να χαράξουμε και να προχωρήσουμε σε νέους δρόμους. Την ευκαιρία αυτή εξάλλου μας τη προσφέρει η διαθεσιμότητα μιας δυναμικής, έμπειρης και συνάμα προοδευτικής Πολιτικού η οποία έχοντας διανύσει μία εξαιρετική πολιτική και επαγγελματική διαδρομή στην Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση, έρχεται να υπηρετήσει το μεγάλο στοίχημα της Στερεάς Ελλάδας: να μην είναι μόνο στα λόγια και στα συνθήματα στην καρδιά της Ελλάδας αλλά να γίνει πραγματική καρδιά της και συνάμα μία δυναμική Ευρωπαϊκή Περιφέρεια.
Είναι ευκαιρία για την Εύβοια, να ανοίξουμε αυτόν τον διάλογο, να γνωρίσουμε τον προγραμματικό λόγο, να τον αναλύσουμε και να εμπιστευθούμε την Κατερίνα Μπατζελή με την μοναδική, τεκμηριωμένη και προοδευτικά προσανατολισμένη πρότασης περιφερειακής διακυβέρνησης.
Σε αυτόν τον δρόμο η Εύβοια του 2030 έχει διέξοδο, προοπτική και ευκαιρία να χαράξει τους Νέους δρόμους της και να συμμετάσχει με την δύναμη που της αναλογεί στην Στερεά Ελλάδα, την κοινή περιφερειακή μας Πατρίδα.