in ,

Μουσική Διαμαρτυρία από το Παράρτημα Εύβοιας του ΠΜΣ

Μουσική Διαμαρτυρία

Εχθές Τρίτη 16/2/2021, μέρα ψήφισης του νόμου που καθιερώνει λογοκρισία στην τέχνη, το Παράρτημα Εύβοιας του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου, δημοσιεύει ενα βίντεο μουσικής διαμαρτυρίας που επιμελήθηκε παρά τις αντίξοες συνθήκες και τηρώντας όλα τα υγειονομικά μέτρα.

26 μουσικοί της Εύβοιας προερχόμενοι από διαφορετικούς χώρους και μουσικά είδη, ένωσαν τις φωνές τους σε ένα τραγούδι ζητώντας: Μέτρα στήριξης για όλους & Απόσυρση της διάταξης για τη λογοκρισία στην τέχνη!

ΣΟΚ Εύβοια: «Δύο μέρες δεν είχαμε ρεύμα και έμεινε ο πατέρας μου στα χέρια μου»

Συμμετέχουν με σειρά εμφάνισης: Τζινα Καρδιολακα, Κατερίνα Σεγκου, Σταύρος Σκολιδης, Χρήστος Περγαμαλης, Χρήστος Μπαλταδωρος, Γεώργιος Χαλδουπης, Δημήτρης Λιασκος, Σταμάτης Χαϊνας, Χαράλαμπος Παπανικολάου, Γιώργος Τσογκας, Άγγελος Πισχινας, Άγγελος Αντωνίου, Σωτήρης Τσογκας, Δημήτρης Παππας, Νίκος Φρυγανιωτης, Βαγγέλης Φουντανας, Μαριος Κολομβος, Θωμάς Παναγοπουλος, Βάνα Παπαϊωάννου, Σταμάτης Παναγοπουλος, Γιάννης Καρυγιαννης, Άγγελος Παπαφιλιππου, Μάκης Χαλβατζογλου, Δημήτρης Τσακλανος,

Μειξη ήχου Βαγγέλης Μαρκάκης
Video editing Κωνσταντίνος Μαδαρός

Ακολουθεί το σχετικό ψήφισμα που συνυπογράφουν χιλιάδες καλλιτέχνες από όλη τη χώρα:

Καμία σκέψη για λογοκρισία και εφαρμογή του «τρομονόμου» στην Τέχνη μας!

Αυτές τις μέρες συζητιέται στη Βουλή – ψηφίζεται στις 11/02 – , νομοσχέδιο για την ενσωμάτωση της τροποποιημένης Ευρωπαϊκής οδηγίας για την παροχή υπηρεσιών στο οπτικοακουστικό τομέα. («ν/σ Λιβάνιου», πρώην «Πέτσα»
Στο νομοσχέδιο αυτό (άρθρο 8) εμπεριέχεται και εμπλουτίζεται ο ευρωπαϊκός τρομονόμος (άρθρα 187α, 187β – κυρώθηκε στη Βουλή το 2019). Με βάση το άρθρο 8 απαγορεύεται οποιοδήποτε υλικό που ανεβαίνει στο διαδίκτυο από δημιουργό – καλλιτέχνη ή ακόμα και από οποιοδήποτε χρήστη «να εμπεριέχει υποκίνηση σε βία ή μίσος & δημόσια πρόσκληση σε τρομοκρατικό έγκλημα».

Η πραγματικότητα για την εφαρμογή του τρομονόμου και στην τέχνη δεν παίρνει παρερμηνείες.

Στην Ισπανία με βάση αντίστοιχη νομοθεσία, έχουν γίνει 76 διώξεις (πολλές από αυτές αφορούν καλλιτέχνες). Σε αρκετούς έχουν αποδοθεί ποινές φυλάκισης. Στίχοι τραγουδιού που λένε «Δεν θα καταφέρουν να με λυγίσουν» απέναντι στις ειδικές δυνάμεις, θεωρούνται έως και «ωραιοποίηση της τρομοκρατίας»!!

Στη Γερμανία από το 2019 και έπειτα, μουσικοί, συγγραφείς, εικαστικοί, ακαδημαϊκοί έχουν διωχθεί με βάση τον τρομονόμο, γιατί μέσα από το έργο τους κάνουν κριτική ενάντια στην πολιτική του Ισραήλ απέναντι στους παλαιστίνιους!!

Ο τρομονόμος υιοθετήθηκε στη χώρα μας και μέσα στον νέο ποινικό κώδικα (που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ και διατηρεί η ΝΔ) και δίνει ποινές φυλάκισης από 3 σε 5 χρόνια για «δημόσια απειλή» μέσω διαδικτύου.
Την ίδια στιγμή ο τρομονόμος αναφέρει γενικόλογα «αδικήματα γενικής διακινδύνευσης», «κατά της κοινής ειρήνης».

Αποδεικνύεται πως το γενικότερο κυβερνητικό έργο έντασης τους αυταρχισμού και της καταστολής τους αφορά όλους, το ίδιο το ίδιο το λαϊκό κίνημα, τους φοιτητές, το καλλιτεχνικό έργο, τους ίδιους τους καλλιτέχνες!

Με βάση το «νομοσχέδιο Λιβάνιου», πρώην «Πέτσα», το υλικό που αναρτάται στο διαδίκτυο, όχι απλά θα λογοκρίνεται, θα «κατεβαίνει», αλλά ο δημιουργός του, ο χρήστης θα διώκεται ποινικά.

Να αποσυρθεί άμεσα το απαράδεκτο άρθρο 8 του ”νομοσχέδιου Λιβάνιου”, πρώην «Πέτσα»!

LIVE ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Καιρικά φαινόμενα – Διακοπές κυκλοφορίας – χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων

Κακοκαιρία “Μήδεια” – Εύβοια: Υπεράνθρωπες προσπάθειες των συνεργείων της ΔΕΗ να επαναφέρουν το ρεύμα σε όλη την Εύβοια

Κακοκαιρία “Μήδεια”: Στα λευκά και η Χαλκίδα – Χωρίς Ρεύμα Μπούρτζι και Βαθύ Αυλίδας [ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ]

Διαβάστε όλα τα νέα του eviathema.gr στο Google News

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις

Όλες οι Ειδήσεις για τον Κορονοϊό στο koronoios.today

Διαβάστε όλες τις Ειδήσεις από την Εύβοια τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Eviathema.gr

Ειδήσεις από Βόρεια Εύβοια και Νότια Εύβοια, την Χαλκίδα, τα Ψαχνά, την Κάρυστο, το Αλιβέρι, την Ελλάδα και τον Κόσμο

Μακρυκάπα Εύβοια Drone

Κακοκαιρία “Μήδεια” – Η χιονισμένη Μακρυκάπα από ψηλά – Πλάνα Drone [BINTEO]

Δημοτικά Σχολεία

Δήμος Καρπενησίου: Λειτουργία σχολικών μονάδων την Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2021