in ,

4η Συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας – Πλατιά και ισχυρή συμμαχία για τη διεκδίκηση του «Ράλι Ακρόπολις»

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ_ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ_ΣΤΕΡΕΑΣ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή 2 Απριλίου 2021, η 4η Τακτική Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας, κατά την οποία συζητήθηκαν εκτενώς τα 12 θέματα της ημερήσιας διάταξης, 2 επιπλέον θέματα ως έκτακτα και πολλές ερωτήσεις Περιφερειακών Συμβούλων.

Στην αρχή της συνεδρίασης:

o Ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος για τη διαχείριση της πανδημίας Covid – 19 Ανδρέας Τοουλιάς ενημέρωσε για την επιδημιολογική εικόνα της Στερεάς Ελλάδας. Τόνισε ότι χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στις μεγάλες πόλεις, όπως η Λαμία και η Χαλκίδα και εξέφρασε την πεποίθησή του ότι την επόμενη περίοδο θα έχουμε αποκλιμάκωση του φαινομένου.

Χαλκίδα Ευβοίας: Της “βούτηξε” την τσάντα μέσα από τα χέρια και κατέληξε στο αυτόφωρο

o Εγκρίθηκε η τροποποίηση του Τεχνικού Προγράμματος 2021, στο πλαίσιο της οποίας εντάχθηκε μεταξύ άλλων το έργο: «Βελτίωση κτιριακών εγκαταστάσεων και περιβάλλοντος χώρου Μουσείου Θυμάτων Ναζισμού στο Δίστομο», προϋπολογισμού 402.000€, ένα έργο μεγάλης αξίας και ισχυρού συμβολισμού.

Στη συνεδρίαση συζητήθηκε εκτάκτως η διεκδίκηση του «Ράλι Ακρόπολις» και η προοπτική διεξαγωγής του στη Στερεά Ελλάδα. Ο Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός ενημέρωσε το Περιφερειακό Συμβούλιο για την προεργασία, η οποία ολοκληρώθηκε αθόρυβα και ταχύτατα, με αποτέλεσμα να κατατεθεί πλήρης φάκελος υποψηφιότητας της Στερεάς Ελλάδας στον Υφυπουργό Αθλητισμού και Πολιτισμού Λευτέρη Αυγενάκη την επόμενη κιόλας ημέρα μετά την ανακοίνωση της επανόδου του Ράλι στην Ελλάδα.

Ακολούθως, το Περιφερειακό Συμβούλιο με πολύ ισχυρή πλειοψηφία:

 Ενέκρινε τις μέχρι τώρα ενέργειες σε σχέση με την προδικασία, προετοιμασία και υποβολή σχετικού αιτήματος εκδήλωσης ενδιαφέροντος για διεξαγωγή του «Ράλι Ακρόπολις» ως αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι (WRC) στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

 Εξουσιοδότησε τον Περιφερειάρχη να προβεί σε όποια ενέργεια απαιτείται για την ολοκλήρωση της διαδικασίας για τη διεξαγωγή του «Ράλι Ακρόπολις» στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.
Μετά τη συνεδρίαση, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε:

«Ολοκληρώσαμε άλλη μια παραγωγική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, κατά την οποία συνταχθήκαμε και επισήμως στον αγώνα για τη διεκδίκηση του “Ράλι Ακρόπολις”.
»Ευχαριστώ το Περιφερειακό Συμβούλιο, γιατί αγκάλιασε με τρόπο πλατύ και ισχυρό αυτή την προσπάθεια. Συμπορευόμαστε με τους βουλευτές, τους δήμους, τα Επιμελητήρια, πλήθος φορέων, αλλά και την Εκκλησία για την επιστροφή του “Ράλι των Θεών” στην έδρα του».

Βόρεια Εύβοια: Μεγάλη πυρκαγιά τώρα στους Κουρκουλούς

Χαλκίδα Ευβοίας: Συνελήφθη αλλοδαπός για βιασμό και ληστεία και ημεδαπός για ναρκωτικά και κλοπή

Αύριο Σάββατο η κηδεία των θυμάτων του εργατικού ατυχήματος στο Γυμνό Ευβοίας – Τρισάγιο στο σημείο το πρωί της Παρασκευής

Τραγικό ατύχημα στο Γυμνό Ερέτριας – Στον Εισαγγελέα οι 3 υπεύθυνοι του έργου για απολογία – Αφέθηκαν ελεύθεροι [ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ – ΒΙΝΤΕΟ]

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ – Αλυκές Δροσιάς: Τους έκαναν τσακωτούς έξω από το εξοχικού του Νίκου Ευαγγελάτου….

Διαβάστε όλα τα νέα του eviathema.gr στο Google News

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις

Όλες οι Ειδήσεις για τον Κορονοϊό στο koronoios.today

Διαβάστε όλες τις Ειδήσεις από την Εύβοια τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Eviathema.gr

Ειδήσεις από Βόρεια Εύβοια και Νότια Εύβοια, την Χαλκίδα, τα Ψαχνά, την Κάρυστο, το Αλιβέρι, την Ελλάδα και τον Κόσμο

Χαλκίδα Νέα Κλέφτης τσαντών

Χαλκίδα Ευβοίας: Της “βούτηξε” την τσάντα μέσα από τα χέρια και κατέληξε στο αυτόφωρο

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΧΑΛΚΙΔΑΣ ΣΥΛΛΗΨΗ ΑΝΑΙΝΑΞΗ ΑΤΜ2

Χαλκίδα: Συνελήφθη ακόμα ένα μέλος της εγκληματικής οργάνωσης που ανατίναζε ΑΤΜ