in ,

Ανδρέας Τοουλιάς: “Απολογισμός Πεπραγμένων Περιφερειακής Αρχής σχετικά με τη διαχείριση της πανδημίας”

Ανδρέας Τοουλιάς

Σε απολογισμό δράσεων προχώρησε ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος για τη διαχείριση της πανδημίας Ανδρέας Τοουλιάς, κατά την Ειδική Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας με θέμα τον απολογισμό πεπραγμένων 2020.

Ο Εντεταλμένος σύμβουλος τόνισε ότι το 2020 ήταν μία χρονιά που σημαδεύτηκε απ’ την επέλαση της πανδημίας της νόσου Covid19, που οδήγησε στο θάνατο πολλούς συμπολίτες μας, έφερε το Εθνικό Σύστημα υγείας στα όρια του και άφησε βαθιές πληγές στην οικονομική και κοινωνική ζωή της χώρας μας που δυστυχώς συνεχίζεται και το 2021 με το τρίτο κύμα που φαίνεται πως είναι και το σφοδρότερο.

Χαλκίδα Ευβοίας: “Μπούκαρε” στο σπίτι μέρα μεσημέρι και της “βούτηξε” το κινητό

Κάνοντας έναν απολογισμό για τις δράσεις μας που έγιναν για την αντιμετώπιση της πανδημίας το 2020 αναφέρουμε ότι:
 Ορίσαμε Συντονιστή και συστήσαμε ομάδα Διερεύνησης Επαφών Κρούσματος covid-19, συντονίζοντας άμεσα και ταχύτατα, την ιχνηλάτηση των επαφών των κρουσμάτων, θέτοντας άμεσα τους ίδιους και τις στενές επαφές αυτών σε καραντίνα.

 Συχνοί και συστηματικοί υγειονομικοί έλεγχοι πραγματοποιούνταν απ’ την Περιφέρεια σε όλους τους χώρους που υπήρχε μεγάλος συγχρωτισμός και αυξημένος κίνδυνος διασποράς της νόσου, όπως μεγάλες και μικρές επιχειρήσεις, επιχειρήσεις εστίασης, Ξενοδοχεία, μέσα μαζικής μεταφοράς κλπ. Κυρίως όμως δώσαμε μεγάλη έμφαση στους ελέγχους στις δομές Φροντίδας Ηλικιωμένων και ατόμων με ειδικές ανάγκες.

 Στις μεγάλες επιχειρήσεις, όπου πάντα υπάρχει ο κίνδυνος διασποράς του ιού, σε συνεργασία με τον Ιατρό εργασίας κάθε επιχείρησης, υποχρεώναμε τις επιχειρήσεις να διενεργούν τεστ σε όλους τους εργαζόμενους μια φορά το δεκαήμερο και αν υπήρχε συρροή κρουσμάτων, έλεγχος με rapidtest σε όλο το προσωπικό δύο φορές την εβδομάδα.

 Ανέλαβα καθήκοντα στις αρχές Αυγούστου ως Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος για τη διαχείριση της πανδημίας στη Στερεά Ελλάδα.Άμεσα συστήσαμε Ομάδα Διαχείρισης της πανδημίας. Προχωρήσαμε σε προσλήψεις οκτώ ατόμων ώστε να βοηθήσουν στην γρήγορη ιχνηλάτηση των κρουσμάτων, αλλά και στην ψυχολογική υποστήριξη αυτών.

Δημιουργήσαμε την πρώτη στη χώρα Περιφερειακή Κινητή Μονάδα δειγματοληψιών, που σε συναλληλία με τον ΕΟΔΥ πραγματοποιήσαμε χιλιάδες ελέγχους covid 19, είτε στοχευμένα όπως π.χ. σχολεία, υπηρεσίες, επιχειρήσεις κλπ, είτε σε ανοιχτές πλατείες στο γενικό πληθυσμό, συμβάλλοντας δραστικά στην αποτύπωση του επιδημιολογικού φορτίου κάθε περιοχής της Στερεάς Ελλάδας.

 Πραγματοποιήσαμε περίπου 5000 rapidtest, ενώ σε συνεργασία με τις κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ πραγματοποιήθηκαν πάνω από 40.000 τεστ σε όλη την Περιφέρεια.

 Μοιράσαμε σε δεκαεννέα δομές φροντίδας ηλικιωμένων, σε όλη την Περιφέρεια, tablets ώστε να υπάρχει επικοινωνία των φροντιζομένων με τους δικούς τους.

 Προχωρήσαμε σε προμήθεια και παραχώρηση οικίσκων isobox, σε Κέντρα Υγείας, για να γίνεται εξέταση των πιθανών κρουσμάτων με ασφάλεια και για τους υγειονομικούς και για τους ασθενείς.

 Διοργανώσαμε διαδικτυακή εκδήλωση, με την συμμετοχή καθηγητή πνευμονολογία, κατά τη διάρκεια της οποίας απαντήθηκαν καίρια ερωτήματα των πολιτών.

Κλείνοντας να τονίσουμε, πως μέχρι τώρα η αντιμετώπιση της πανδημίας γίνονταν χωρίς όπλα και με μεγάλες θυσίες από την κοινωνία. Όμως τώρα πλέον έχουμε στα χέρια μας ένα υπερόπλο, αυτό δεν είναι άλλο απ’ το εμβόλιο, του οποίου η ευρεία χρήση θα σημάνει και το τέλος της πανδημίας.

Ο εμβολιασμός είναι ο μόνος τρόπος για να λήξει η πανδημία και να πάρουμε τις ζωές μας πίσω. Σε ένα τέτοιο κρίσιμο ζήτημα η οποιαδήποτε αμφισβήτηση ή άρνηση στρέφεται κατά του κοινωνικού συνόλου.

Για το 2021 ας κλείσουμε με μία ευχή. Ας είναι αυτή η χρονιά η χρονιά που θα σηματοδοτήσει το τέλος της πανδημίας.

Έφυγε από τη ζωή ο πρώην δήμαρχος Χαλκίδας Γιάννης Σπανός

Χαλκίδα Ευβοίας: “Μπούκαρε” στο σπίτι μέρα μεσημέρι και της “βούτηξε” το κινητό

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Χαλκιδέων για την απώλεια του πρώην Βουλευτή και πρώην Δημάρχου Χαλκιδέων Ιωάννη Σπανού.

Τροχαίο ατύχημα μπροστά στο 1ο Λύκειο Χαλκίδας – Με υλικές ζημιές την γλύτωσαν οι οδηγοί

Χαλκίδα Ευβοίας: Άγριο επεισόδιο στο υποκατάστημα της Alpha Bank στην Βενιζέλου [ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ]

Λουτρά Αιδηψού – “Λαυράκι” για την Γ ΟΠΚΕ με 500 γραμμάρια ναρκωτικών – Με GPS τα εντόπιζαν οι “πελάτες”

ΕΚΤΑΚΤΟ – Ψαχνά Ευβοίας: Σοκαριστικό τροχαίο στον Κολοβρέχτη – Ουρά τα αυτοκίνητα [ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ – ΒΙΝΤΕΟ]

Διαβάστε όλα τα νέα του eviathema.gr στο Google News

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις

Όλες οι Ειδήσεις για τον Κορονοϊό στο koronoios.today

Διαβάστε όλες τις Ειδήσεις από την Εύβοια τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Eviathema.gr

Ειδήσεις από Βόρεια Εύβοια και Νότια Εύβοια, την Χαλκίδα, τα Ψαχνά, την Κάρυστο, το Αλιβέρι, την Ελλάδα και τον Κόσμο

Φάνης Σπανός - Γιάννης Σπανός

ΔΗΛΩΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ Στερεάς Ελλάδας για την απώλεια του Γιάννη Σπανού

ΤΣΑΠΟΥΡΝΙΩΤΗΣ_ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΙ

Γιώργος Τσαπουρνιώτης: “καλούμε τους συμπολίτες μας να τηρούν ευλαβικά τα μέτρα ατομικής προστασίας…”