Έγκριση του πλάνου συμμετοχής της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας σε Επιχειρηματικές Εκθέσεις Εσωτερικού και Εξωτερικού για το έτος 2022

16 Δεκεμβρίου 2021, 8:33 μμ
Facebook
Twitter
Pinterest
Threads

Με ευρεία πλειοψηφία εγκρίθηκε την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2021, από το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας, η εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας και Εξωστρέφειας κ. Ευάγγελου Κούκουζα, που αφορά στην συμμετοχή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας σε Επιχειρηματικές Εκθέσεις Εσωτερικού και Εξωτερικού το 2022.

Έχοντας ως στόχο την οργανωμένη και αποτελεσματική προβολή των προϊόντων, καθώς και του συνόλου του παραγωγικού κεφαλαίου της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας,τόσο στην εγχώρια όσο και στην διεθνή αγορά, καταρτίσθηκε, υποβλήθηκε και εγκρίθηκετο πλάνο συμμετοχής της σε δεκαπέντε (15) Επιχειρηματικές Εκθέσεις Εσωτερικού και δεκατρείς (13) Εκθέσεις Εξωτερικού.

Οι χώρες που έχουν επιλεγεί ως στόχοι μετά από ενδελεχή εξέταση των στοιχείων εξωτερικού εμπορίου είναι: η Γερμανία, η Γαλλία, η Ισπανία, η Σουηδία, η Κύπρος, οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, το Ηνωμένο Βασίλειο και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Εγκρίθηκε επίσης η διοργάνωση πέντε (5) Φεστιβάλ Γαστρονομίας-ένα ανά Περιφερειακή Ενότητα, καθώς και ενός (1) Φεστιβάλ Στερεοελλαδίτικων προϊόντων που θα λάβει χώρα στην Αθήνα, που έχουν ως στόχο την ανάδειξη του γαστρονομικού πλούτου της Περιφέρειας.

Τόσο ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός, όσο και ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας και Εξωστρέφειας κ. Ευάγγελος Κούκουζας, αντιλαμβανόμενοι πλήρως την αναγκαιότητα της μετάβασης προς τηνψηφιακή οικονομίακαι θέλοντας να ενισχύσουνπεραιτέρω την προβολή των επιχειρήσεων όλων των κλάδων, που δραστηριοποιούνται εντός των γεωγραφικών ορίων της Περιφέρειας, ενέταξαν στο πλάνο δράσηςγια την εξωστρέφεια των επιχειρήσεωντην δημιουργία ψηφιακής πλατφόρμαςδιοργάνωσης εκθεσιακών δράσεων, προβολής των Στερεοελλαδίτικων προϊόντων και επιμόρφωσης των επιχειρηματιών.

Οι διαδικτυακοί επισκέπτες,που θα προέρχονται από όλα τα μήκη και πλάτη της υφηλίου,θα μπορούν να περιηγηθούν και να γνωρίσουν τα υψηλής ποιότητας προϊόντα που θα προβάλλονται σε αυτό το «ψηφιακό περίπτερο». Οι θεματικές ενότητες της εν λόγω πλατφόρμας θα αφορούν στον αγροδιατροφικό κλάδο, τον κλάδο των κατασκευών, σε συλλόγουςκαι φορείς του πολιτιστικού κλάδου, καθώς και σε προϊόντα οποιουδήποτε κλάδου που θα εμπλουτίζουν την βάση δεδομένων της Περιφέρειας.

Σε δηλώσεις του ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας και Εξωστρέφειας Ευάγγελος Κούκουζας ανέφερε τα εξής: «Ευχαριστώ τον προκάτοχό μου, συνεργάτη και συνοδοιπόροκ.ΚώσταΚαραγιάννη για το εξαιρετικό έργο που μου παρέδωσε» και συμπλήρωσε αναφερόμενος στους Περιφερειακούς Συμβούλους συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης:

«Ευχαριστώ και όλους τους συναδέλφους για την ψήφο εμπιστοσύνης! Μας έδωσαν τη δυνατότητα -με την ψήφο τους- να διαχειριστούμε το εκθεσιακό πλάνο,ούτως ώστε να αντιπροσωπεύεται επάξια η κάθε Περιφερειακή Ενότητα, ο κάθε επιχειρηματίας, από κάθε γωνιά του ευλογημένου μας τόπου!»

Διαβάστε Επίσης:

Ακολουθήστε το eviathema.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε τα τελευταία νέα από την Εύβοια στο eviathema.gr

Δείτε τα τελευταία νέα από την Εύβοια στο eviathema.gr, Βόρεια Εύβοια, Νότια Εύβοια.